Lego MindStorms Uzaktan Kumanda Projesi

0
FZ
Lego MindStorms setlerinin en büyük dezavantajlarından biri, RCX'de bulunan hafızanın (32 KB) ileri düzey projeler geliştirmek için yetersiz olmasıdır. Bu sorunu önlemenin yolu ise RCX'de çalışması planlanan algoritmaların bilgisayarda çalıştırılıp, algoritmanın çıktısı olan motor, sensör hareketlerinin RCX`e gönderilmesidir.

Lego MindStorms Setlerinin bu amaç için kızıl ötesi donanımı ve LeJOS'un Lego Kulesi ile RCX arasında haberleşmeyi sağlayan APIleri mevcuttur fakat haberleşme için kızıl ötesinin kullanılıyor olması kısıtlayıcıdır çünkü kızıl ötesi haberleşmesi 1-2 metre mesafe ile sınırlı kalmakla beraber kızıl ötesi alıcı/verici ledlerinin birbirlerini görme zorunluluğu olmaktadır.
Bu sorunu önlemek için üçüncü bir cihaz ile Lego Kulesinden yollanan kızıl ötesi ışınların radyo dalgalarına çevirilmesi ve RCX'den tekrar kızıl ötesi ışınlarına çevirilerek alınması gerekmektedir. Lego Uzaktan Kumanda projesi üçüncü bir cihaz olarak cep telefonunu kullanmaktadır.

Söz konusu proje, İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümü öğrencisi ve Robotik Kulübü üyesi Hakan Latifaoğlu tarafından gerçekleştirilmiş olup kodları GPL lisansı ile kamuya sunulmuştur.

Proje ana sayfası: http://legorc.sourceforge.net/

SF.net sayfası: http://sourceforge.net/projects/legorc

Görüşler

0
hayalci
Lego Mindstorms ile yapılmış bir proje. Bunlarla uğraşmak güzeldi. Belki birilerinin bir işine yarar :)

Sayfanın en altında resimli açıklamalar ve robotlar çalışırken çekilmiş bir video bulabilirsiniz. http://www.kovan.ceng.metu.edu.tr/mindstorms/index-tr.html
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

JavaScript ile çizim yapmanın kolay yolu: <canvas>

cbc

canvas, Apple'ın Dashboard ile çıkarttığı bir HTML elemanı.

Safari ve Gecko 1.8 tabanlı tarayıcıların (mesela Firefox) da desteklediği bu elemana son destek Google'dan geldi.

MyAsist Web Framework

myasist

MyAsist, "web Tabanlı uygulamaların geliştirmesini en verimli halde nasıl yaparız?" sorusuna çözüm arayışlarımızın bir ürünüdür.

Kişisel ve Öğrenim amaçlı kullanımlar için ücretsiz olarak edinilebilir.

Assembler 101

anonim

Ne zamandır Assembler kurcalamak istiyordum ama iş güç derken vakit kalmıyordu. Ancak bu güzel 8086 emülatörünü gördükten sonra bahanem kalmadı sanırım.

Yapay Zekâ ve Müzik Üstüne

FZ

Bu makale sizi müzik ve yapay zekâ alanlarının arakesitinde kısa bir yolculuğa çıkaracaktır. Uygulamalar, yöntemler ve algoritmalar kısaca sunulacak ve tarihsel gelişim ele alınacaktır. Makale içindeki bağları verilmiş olan örnek müzik dosyaları ve videoları, günümüzde varılan noktaya dair ipuçları içermektedir.

Makale, 2004-2005 eğitim dönemi, güz yarıyılında, Boğaziçi Üniversitesi, Bilgisayar Müh. yüksek lisansı programında Doç. Dr. Levent Akın tarafından verilmiş olan Principles Of Artificial Intelligence (Yapay Zekâ Prensipleri) dersi için bir literatür taraması (literature survey report) olarak hazırlanmış olan makalenin Türk diline çevrilmiş, kısaltılmış ve düzenlenmiş halidir. Makalenin hazırlanmasında eleştirileri ile bana destek veren kardeşim Ergin Sevinç'e, Bülent Murtezaoğlu'na ve comp.ai sakinlerine teşekkürü bir borç bilirim. Makalenin orjinali http://ileriseviye.org/arasayfa.php?inode=ai-music.html adresindedir.

Sinir test eden yazılımlar ve eklentiler

iozeren

Kullanıcıların sinirlerini test eden yazılımlarla ve eklentilerle hiç alakasız kişilerin bile karşılaşması olası. Ben de her seferinde istemediğim ama sürekli önüme çıkan "yok bu programın güncellemesi geldi kurayım mı?", "Ben Java'yı kuracağım ama yanında Yahoo Toolbar'da kurayım. Java ile alakası yok ama belki işine yarar" tarzı uyarı ve arkandan çalışan gıcık eklentilerin başı çekenleri.
ZDNet Bağlantısı