Linux Semineri : Glib ile Programlama

0
dfisek
Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara'da bir linux programlama semineri düzenliyor. Linux altında glib kütüphanesi ile programlamanın anlatılacağı seminer saat 18:30'da başlıyor. -Ayrıntılı Bilgi-

İlgili Yazılar

Bilgi İşlemin Tarihçesi

FZ

Masanızda kullandığınız ve saniyede milyarlarca matematiksel işlem yapan, bu sayede 3 boyutlu görüntülerle sizi eğlendiren, MP3 ve DVD, vs. çözen, dünya ile iletişim kurmanıza olanak sağlayan sistemlerin tarihçesini hiç düşündünüz mü? Lebniz (1646-1716), Boole (1815-1864), Frege (1848-1925), Cantor (1848-1918), Hilbert (1862-1943), Gödel (1906-1978) ve Turing (1912-1954) gibi isimler size bir şey çağrıştırıyor mu, masanızdaki ya da cebinizdeki makinalarla ne ilgisi var bu isimlerin?

Yukarıdaki soruların ve benzerlerinin cevabı İstanbul Bilgi Üniversitesi´nde Bilgisayar Bilimleri bölümünde 16 Aralık Salı akşamı verilecek seminerin ana temasını oluşturuyor. Bilgi işlem tarihinde ilginç bir gezintiye çıkacak olan yolcuların kaptanı ise UCSB Bilgisayar Bilimleri bölümü öğretim görevlisi (şu anda Sabancı Üniversitesi´nde misafir öğretim görevlisi) Ömer Egecioğlu. Emniyet kemerlerinizi bağlamayı unutmayın! ;-)

BarCamp Istanbul '07

anonim

Türkiye BarCamp'le tanışıyor. BarCamp, web 2.0 dalgasının kazandırdığı, katılımcı kültürünün gerçek dünyaya yansıması.

Tıpkı blog ve wikiler gibi, BarCamp'de özgür bir ortam. Onu bir parti, seminer ya da konferans olarak tanımlamak doğru olmaz. Bu sebeple, İngilizce, ona unconference diyorlar!

Biz, organizatörler olarak, sadece yeri ve saati belirliyoruz; Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü - 20 Ekim saat 13:00 ile 17:30 arası.

LaTex Semineri

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi öğretim görevlilerinden Dr. Harald Schmidbauer 16 Mart 2004 Salı günü 18:00'da LaTex konulu bir seminer verecek, bilimsel makalelerin ve büyük ölçekli belgelerin LaTex isimli TeX makro paketi ile nasıl güzel ve profesyonelce hazırlanabileceğine dair örnekler gösterecek. Söz konusu seminer üniversitenin Dolapdere Kampüsü'nde Z-39 numaralı odada gerçekleştirilecek.

Detaylı bilgi için: http://cs.bilgi.edu.tr/

Gelemeyen arkadaşlar için küçük bir resim albümü

anonim

İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından düzenlenen 2. Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri´ne gelemeyen arkadaşlar için küçük bir albüm. Etkinlikte GNU projesinin kurucusu Richard STALLMAN ve Debian GNU/Linux kurucusu Ian MURDOCK konuklarımız arasında idi:

http://www.linux34.com/freedays.php

Web Güvenliği Günleri - İzmir

musaulker

Web Güvenlik Topluluğu ve OWASP-Türkiye olarak kısa bir aradan sonra yine bir "Web Güvenliği Günleri" etkinliği ile karşınızdayız. ULAK-CSIRT'ın desteği ve katkıları ile 26 Kasım 2007 tarihinde Ege Üniversitesi’nde "Web Güvenliği Günleri - İzmir" adı altında bir etkinlik gerçekleştireceğiz. Gerçekleşecek olan etkinlikte, web güvenliğine ilgisi olan herkes, güvenlik uzmanları ile bir araya gelme fırsatını yakalayacaklar.