Oracle Kendi Linux Dağıtımını İstiyor

0
maeqlin
Oracle CEO'su Larry Ellison, Financial Times'a yaptığı açıklamaya göre piyasaya hakim iki GNU/Linux distrosundan birini satın almak istediklerini belirtmiş.
Bahsi geçen iki distrodan birinin Red Hat olması bekleniyor. Larry Ellison aynı röportajda Red Hat'le görüşmelerin devam ettiğini belirtmiş. Haberle ilgili daha geniş bilgi ve Larry Ellison'ın open source hareketi hakkındaki görüşleri şu adresten okunabilir:
http://news.ft.com

Kaynak:
www.ft.com
www.nethaber.com

Görüşler

0
acemi_

Bu haber, Hürriyet Gazetesi'nde de yer almıştı. Haberin başlığı söyleydi:
Oracle: Linux’u satın alabiliriz

Madem bu konu hakkında bilgin yok, yazma! Ya da bir bilene danış, "Ben söyle bir haber yazdım, saçmalamış mıyım, bir kontrol etsene" de!

Hürriyet'teki haberin linki

0
Tarık
bir yorum yazmaya çalıştım ama sanmıyorum yayınlansın :(
0
mow
diğeri için atıyorum; centos :)
0
yilmaz
Oracle JBOSS ile de ilgileniyor idi. RedHat JBOSS u aldı. Oracle da belki RedHatı alır. Oracle yüklü fedoralarımız olur :D
0
Zebani
Aslında ne kadar ilginç :) artık kendi uygulamasını satmak isteyen kendi işletim sistemiyle birlikte uygulamasını dağıtabilir. :) Uygulamalar adedince Linux. Yaşasın Linux! :))))
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

LINUXnet çıktı!

MaXCoDeR

Türkiye Linux dergisine kavuştu; Türkiye'nin ilk ve tek Linux dergisi LINUXnet çıktı! LINUXnet'in ilk sayısı Gelecek Linux 3.0 dahil olmak üzere toplam 5 CD hediyeli. Dergi hakkında daha fazla bilgi almak ve içeriğini öğrenmek için www.linuxnet.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Linux Journal Ödülleri

sundance

Gelenexel :) Linux Journal.org okuyucu seçimleri yayınlandı...

En tutulan grafik programı Gimp 2
En tutulan editör Vim
En tutulan desktop KDE 2
En tutulan programlama dili C (C++ üçüncü :))
En tutulan web sitesi Slashdot (FM altıncı :)) vs. vs. Bir göz atın

Wireless avlamanın yararları: Özgür Knoppix Kitabı

sundance

New Jersey'de jetlagi atlatmak için 26 saatten sonra uyuyup uyandığımda (laptopı açtığım ana denk geliyor bu) yarısından fazlası açık 37 tane kablosuz ağ buldum. Tesadüf o ki ;) en yakını FreeLinuxCd.org'un ağıydı, hemen daldım.

Eşe dosta mailları attıktan sonra, bir de uzun süredir bakamadığım freelinuxcd.org'a bir göz atayım dedim veee hayırsız FM takipçilerinden Conan'ın Knowing Knoppix isimli özgür knoppix kitabından bahsettiğini gördüm. Bu vesileyle OpenOffice formatında yazılmış bu kitabı sizlerle paylaşayım istedim.

Kim demiş war driving anca bela getirir diye. Neyse wlan'ın sahibi (Oktay) içerde hala uyuyor, o kalkmadan kaçsam iyi olur ;)

Gel vatandaş geeell... BEDAVA Linux Mainframe´e gel...

sidar

IBM, Linux'a kur yapmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda başlatılan büyük çaplı Linux destek operasyonunun bir parçası olarak herkese Linux'u tanıtmayı/sevdirmeyi misyon edinen IBM, zSerisi'den 10 işlemcili bir mainframe'i tüm kullanıcılara açacak. Kayıt olan kullanıcılar 2.1 terabyte'lık disk kümesine sahip olan bu dev Linux makinesine Telnet/SSH aracılığı ile bağlanarak web'de surf edebilecek, program geliştirip test edebilecek; kısacası istediği herşeyi yapabilecek. Kayıt olan herkese sanal sunucular verilmesi sayesinde kullanıcılar herhangi bir makineden Telnet/SSH aracılığı ile IBM'in bu dev makinesine girip top oynatılabilecek.

GNU/Linux Profesyonel Müzik Kayıt Stüdyolarına da Girdi

FZ

Steve Cook müzik ve teknolojiyi birleştirdiği bu makalesinde profesyonel bir kayıt stüdyosunda GNU/Linux (Mandrake) işletim sistemine geçiş hikayesini anlatıyor: MP3´ten Ogg Vorbis formatına geçiş, artan verimlilik, daha güvenilir bir çalışma ortamı, düşen maliyetler ve ortaya çıkan daha yüksek kalitede ürünler. Söz konusu yazıda benzer bir işin diğer işletim sistemleri ile ilgili fiyat/performans kıyaslamaları da mevcut. Müzik ve bilgisayarla ilgilenen herkese tavsiye ediyoruz bu makaleyi.