Looking Glass 3D LiveCD

0
halixus
Looking Glass 3D LiveCD 2.3a yayinlandi. Looking Glass 3D yi kuramayanlar, kurupta çalıştıramayanlar düşünülerek hazırlanmış. Slax tabanlı bir Live3d yaklaşık olarak 250MB boyutunda. LG3D nedir nasıl bir şeydir diye merak edenler için iso dosyası indirilmeye hazır. Minimum 2GHz işlemci ve 512MB RAM ile çalıştırmanız önerilmekte. Daha önceki sürümündeki hatalar giderilmiş. En azından çalışabilir bir sürüm olmuş.Pencereleri 360 derece döndürmek, yakınlaştırıp uzaklaştırmak oldukça eğlenceli. Bu sürümünde gaim ve firefox la birlikte geliyor. Ekran görüntüleri ise burada.

Görüşler

0
sametc
Bu kesinlikle basın-yayın teknoloji sayfalarında "haber"olmaz neden çünkü paracı bir mantıkla hazırlanmadıda ondan... Sun microsystem bunun aynısını yaptı fakat bütün medya üstüne atladı... bana da kapitalizm-şirketler-medya-sosyoloji konusunda derin düşüncelere dalmak kalıyor.
0
yetgin
Bu proje sun'ın yaptığı işin devamı değil mi?
0
yilmaz
https://lg3d-livecd.dev.java.net/ burdan livecd çekilebilir. orda sadece incelemesi var. https://lg3d.dev.java.net/ burdaki lisans tiplerine bakarsan da core modul ve bir çok modul gpl ile lisanslı. buna sun'ın ticari malı demek zor.
0
rcan
Biraz önce indirdim denedim, gerçekten hoş yapmışlar ve microsoft vista da da buna benzer bir masaüstü ortamı hazırlanacağı söyleniyordu. İşin kötü tarafı p4 2.8 bilgisayarım var ve bu sistemi çalıştırırken biraz kasıntılı çalıştı, vista da da böyle olursa hoş bir görüntü için hızdan ve zamandan fedakarlık etmek pek akıl karı olmasa gerek.
0
Tarık
çalışan cd olması sistemi zorlamış olabilir.
0
senetariums
nasıl çalıştıracağım.setup dosyası bekliyordum.açılmış dosyalar halinde görünce afalladım.msn adresim:senetariums@hotmail.com.sitedende açıklayabilirsiniz.sıksık girer bakarım.yardım ederseniz sevinirim.şimdiden tşkler....
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kötü Programcıya Övgü

FZ

Harold kötü bir programcıydı, gerçekten kötü bir programcı. Hani hem kendisi hem de etrafindaki herkes için kendine yeni bir meslek bulması gereken türden. Ama Harold iyi biriydi ve bir işte ömür boyu çalışacaklardandı; çok uzun süredir şirketteydi. Ezelden beri alt kademelerde olan bir programcısıydı, hiçbir zaman terfi etmedi, her sene maaşına en düşük zammı aldı ve yeri çok değiştiriliyordu. Ama kimse onu işten çıkarmak istemiyordu. Böylelikle ne zaman yeni bir proje başlasa ve yeni adama ihtiyaç olsa, Harold'ın takımının müdürü bu durumu fırsat bilip onu yönetmek zorunda kalacak bir sonrakı bahtsız kişiye gönderiyordu Harold'ı. Bir seferinde bu kişi ben oldum.

PostgreSQL 7.4.2 duyuruldu.

madness

7_4_STABLE üzerinde yapılan çalışmalar sonucunda, PostgreSQL 7.4.2 duyuruldu. 7.4.1'den sonra yapılan değişiklikler içinde, bizim için en dikkat çekici olanı:

* Partial fix for Turkish-locale issues

Türkçe sorunu için uzun süreden beri yazışmamız bir miktar sonuç verdi. Çabaları için Nicolai Tufar'a ve Enver Altın'a teşekkürler.

Bloguna Bıraktığım Konuşmayı Gördün Mü?

FZ

Kötü bir hafızanız mı var? Daha demokratik bir Internet mi arzuluyorsunuz? Internet'i kendiniz mi yapmak istiyorsunuz?

İsveç'li bir start-up tarafından geliştirilen ve şu anda BETA aşamasında olan http://stix.to/ kendini bu sloganlarla tanıtıyor ve herhangi bir web sayfasına chat kutuları, sesli mesajlar yahut yazılı notlar bırakmanızı sağlıyor. Ve tabii bunları diğer kullanıcılarla da paylaşabiliyorsunuz (örnek videoyu buradan izleyebilirsiniz).

Processing: Görsel Tasarımcılar ve sanatçılar için programlama dili

anonim

Processing elektronik sanatlar ve görsel tasarımcılar için geliştirilmiş bir programlama dili ve ortamıdır. Programlamanın temellerini görsel bağlamlar içinde öğretmek ve software taslak defteri olarak kullanılmak üzere yaratılmıştır.

http://www.processing.org adresinden daha fazla bilgi alarak hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

Bunun yanında öğrenmenizi kolaylaştıracak Processing Türkçe başvuru kaynağı bu hafta yayına geçti: http://processing.org/reference/tr/

Xynth 0.8.40 ve Java

darkhunter

Xynth surum 0.8.40'i yayınladik. Bu sürümde yeni özellik getirilmemesine rağmen birçok kücük hata düzeltildi ve alt yapı da iyileştirilme yapıldı, özellikle de server tarafında hızlanma sağlandı. Bununla birlikte, paketle birlikte gelen çeşitli kütüphane ve program patchleri de iyileştirildi. changelog'a buradan ulaşabilirsiniz.