M$ Linux Kasım 2003´te Geliyor

0
yuxel
Dün google'da yaptığım arama da www.mslinux.org adresini gördüğümde iki üç aydır gündemde olan M$-Linux birleşmesinin gerçekleşmesinin artık resmileştiğini gördüm. Kasım 2003 gibi piyasaya sürülmesi planlanan M$Linux 249.99$ gibi bir fiyatla satılacak. My Home ve My Configuration gibi yeniliklerle geleceği söylenen yeni dağıtımda Explorer'ın bi anlamda Linux versiyonu olduğunu düşündüğüm Xplorer ve yeni bi swap anlayışı olan intelliswap gibi yenilikler bulunacakmış. Apt-get benzeri bir paket yönetimi kullanacak olan M$Linux'un nereye kadar gideceği tartışılır (Bkz:Lindows) Yalnız şu açık ki Windows karşısındaki buzdağının ne kadar büyüdüğünün farkında .. MS'in linux çekirdeğini bu kadar serbest kullanabilmesi belki de linux felsefesini değiştirecek. Belki de linux GNU-GPL den uzaklaşmaya başlayacak.

Kaynak : www.mslinux.org

Editörün Yorumu: Çok eğlenceli, o yüzden bozmayayım dedim :)

Görüşler

0
barisozyurt
Linkini verdiğiniz sayfada bu ürünün GPL lisanslı olacağı yazıyor, doğru mudur ( MS Linux is released under the provisions of the Gates Private License -GPL-..) :p
0
anonim
Ben ençok MS invades Cuba! kısmını sevdim
0
redial
Arkadaslar cok kotumsersiniz, linuxun esnekligi ve saglamligi billy the gates in pazarlama dehasi ile birlesince olabilecekleri simdiden hissediyorum,

bu arada cikis tarihini kasim 2003 olarak aciklamalari ilginc geldi, bildigim kadari ile m$ muhendisleri , urunlerinin vazgecilmez araclarindan blue screen teknolojisini linux cekirdegine eklerken bazi sorunlarla karsi karsiya kaldi, bu problem, bu surumun cikisini sonsuza kadar geciktirebilir...

Neyse, bekleyelim ve gorelim :D :D
0
hako
Bu yazılımı bedelini ve yıllık lisans yenileme ücretlerini ödedikten sonra, tek bilgisayarda garantisiz olarak, özgürce kullanabiliyormuşuz üstelik!
Peh peh!
0
barisozyurt
Arkadaslar bu bir saka. Yok oyle bir sey...
0
rootshell
bildigim kadari ile bu site tamamen dalga amaciyla yapilmis,
hep erteliyorlar erteliyorlar:)
daha oncede bu sekilde kesinlesmis sozu vardi,ama yine ertelendi:)
0
redial
dedim ya, bule screen teknolojisini bir turlu calistiramiyorlar linux uzerinde, ondan erteleniyor :)
0
SHiBuMi
Yemin et?
0
anonim
Soldaki What others are saying: dekiler de süpper :)
0
redial
Burayi bilmeyenler de olabilir diye dusundum :)
0
FZ
`Yahu sen ne diyorsun ciddi mi?´ ya da `arkadaşlar bu site gerçek değil´ şeklinde açıklamalara girişen arkadaşlara önerim haberin son satırındaki Editörün Yorumu bölümünü okumaları ;-)
0
yuxel
Sazan gibi atladık bizde :)
Herkesden özür :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Helloween 8: Biz bu filmi görmüştük

tongucyumruk

Bazı yönetmenler aynı filmleri tekrar tekrar çekip devam filmleri üretmekten hiç usanmıyorlar. Mesela Eric S. Raymonds. Helloween dökümanları serisi 8 oldu ve saymaya devam ediyor.

Yeni Helloween dökümnlarında başrol oyuncusu Microsoft'un satış bölümünün başkanı Orlando Ayala. Konu ise her zamanki konu, Linux ve Open Source'a karşı izlenecek taktikler. Yeni dökümanlarda özellikle hükümetlerin Linux'u tercih etmeye başlaması konusunun üzerinde durulmuş. Filmin yönetmenin yorumlarını da içeren extended halini buradan okuyabilirsiniz.

Önce sizi görmezden gelirler, sonra size gülerler, daha sonra sizinle savaşırlar, sonunda siz kazanırsınız.
Gandhi


Micros~1 üçüncü seviyeye gelmiş gözüküyor.

Microsoft`un Unixi Tercih Ettiği Web Siteleri!

sundance

Microsoft, hepimizin ilgi ile takip ettiği bir çok Web hizmetini verirken Unix sunuculara güveniyor.\r

\r Makaleye göre Hotmail %99 FreeBSD, bCentral reklam sunucularının %100` ü FreeBSD ve WebTV ise neredeyse tamamen Solaris üzerinde koşmakta. Tabi bir de MSN bünyesinde bulunan bazı Apache Web Sunucuları var...

\r \r Sözkonusu makale yaklaşık bir buçuk yıl kadar önce yazılmış ve o zamanki durumu naklediyor. Bildiğim kadarıyla bu süre içinde Microsoft bir kez daha Hotmail` i Windows 2000 sunuculara geçirmeye teşebbüs etti fakat %10` luk bir oranın ötesine gidemedi. Sanmıyoruz ki şu anda durum hala böyle olsun, bilgisi olanlar lütfen yorum olarak yazsınla biz de yazıya ek yapalım :)

İsrail Hükümeti MS anlaşmalarını 2005´e kadar dondurdu!

sundance

Register.com haberine göre, İsrail Hükümeti 2004 sonuna kadar MS ile olan bütün anlaşmalarını askıya aldı. Upgrade yapılmayacak, yeni ürün alınmayacak.

Haberde belirtildiğine göre sebep, Mac'de yayınlanacak Office 2003'de -sağdan sola yazılan- israil dilinin desteklenmemesi. Dahası karar, bu kararı protesto eden Apple kullanıcılarının, İsrail anti-tröst departmanını, kanunların gereğini sağlayamamalarından dolayı dava etmekle tehdit etmesi üzerine alınmış.

Hükümet çapında Open Office'e geçiş çalışmaları da başlamış :)

Micros~1 yazılım korsanlığından ceza aldı!

sundance

2002 yılında Newsforge'unhaberine göre Micros~1 27 Eylül 2001'de Fransız mahkemelerinde Soft Image yazılımının kendine ait olmayan kısımlarını satmaktan dolayı $422,000 cezaya çarptırılmış (ve komiktir ki, Slashdot, Newsforge ya da Linux Today gibi yayın organları bu haberi Peru Milletvekili Edgar David Villanueva Nuñez meşhur mektubunda bahsedene kadar ıskalıyorlar.)

Aynı Micros~1 bugün, Amerikan mahkemelerinde bu sefer $19,000,000'lık bir tazminat istemiyle yargılanırken nedense yine hiçbir yerde haber yok...

Windows`dan Linux`a geçiş

sundance

7'den 70'e ciddi bir Linux hareketi olduğu, birçok kişinin 'Yeter artık Windows' dediği pek gözden kaçmayan bir gerçek halini aldı.

Öte yandan öyle çat diye Windows'dan Linux'a geçmek ise her babayiğidin harcı değil. Ama bu konuda çalışmalar yapanlar var. Mesela IBM bu konuda gerçekten başarılı bir FAQ dosyası oluşturmuş ve güzel bir referans sağlıyor.

Bana sorarsanız yükleyin VectorLinux bir daha da bakmayın Windows'un yüzüne :)