M$´un MSN çıkartmaları

0
conan
Microsoft yeni ürünü olan MSN bilmem kaç sürümünü sanırım bugün çıkarttı. MSN'nin logosu bir kelebek, ve bilimum büyük web sayfalarında (washingtonpost.com gibi) zart diye önünüze tam sayfa kelebek görüntüsünde insanlar geliyor. (mothman prophecies seyredenler korkuyor tabii ama neyse!) Konumuz bu degil.

Konumuz MSN reklamlarının nasıl suyunun çıkabileceğine bir örnek: New York metrolarının girişlerine artık klasikleşmiş metro hat renklerini belirten noktalar boyutlarında MSN çıkartmaları bir gecede yapıştırılıvermiş. Tabii bu durumdan oldukça rahatsız olan NYC belediyesi Ulaşım Departmanı da Microsoft'a bu konu ile ilgili oldukça sert bir yazı yollamış. Yazıdan ve yetkililerin verdiği demeçlerden anlaşıldığı üzere departman bu olaya bir "şirketsel graffiti" şeklinde yaklaşıyor. Yani sokaktaki insanlar izin verilmeyen yerlere graffiti yapılırken yakalandığında neler yapılıyorsa M$'a da bu şekilde bir yaptırım yapılması bekleniyor. Hatta her yapıştırılan kelebek çıkartması için 50$lık bir ceza kesilmesi de gündemde. M$ ise olaya bütün pişkinliği ile şu şekilde yaklaşıyor: "There are permits for everything" (Her sey için izin var)

Burada hatırlatılması gereken bir şey daha var. NYC belediyesi daha iki gün önce NIKE'ın illegal çıkartmalarını Central Park'tan temizlemiş. :) Bu konuda büyük bir ceza gelmezse ardı arkasının kesilmeyeceğini düşünüyorlar tabii ki. Bu konudaki kural ise açık: "Section 19-138 of the New York City administrative code, states: `It shall be unlawful for any person to deface any street by painting, printing or writing thereon, or attaching thereto, in any manner, any advertisement or other printed matter.`" Bakalım kurallar ne yöne doğru işleyecek ;)

Görüşler

0
sundance
Sözkonusu mevzu ile ilgili State vs MS ;) $50`lık ceza ile sonuçlanmış...

Register.com
0
cazz
epey caydirici !
0
elrond
`...unlawful for any person...`
diyor yasa. Yani kurumsal değil kişisel bir yasa Bu durumda bu ceza normal :-))
Avukat olsam USA de iyi para kazanırmıyım :-P
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Windows Server 2003 Fiyatları Belli Oldu

FZ

Nisan ayı itibari ile resmen satışa çıkacak olan Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows Server 2003'ün fiyatı belli oldu.

Toplam sahip olma maliyeti - (devam) (SUS raporu)

cayfer

Geçen hafta Blast/Welchia solucanları ve MS işletmeme sistemleriyle ilgili güncelleme yamaları ile ilgili sıkıntılardan söz ederek birşeyler karalamıştım.

Windows Media Player 8 de Spyware Çıktı

polat

The Associated Press`in haberine göre Microsoft Windows XP ile beraber gelen Windows Media Player 8 kullanıcının büyük firmaların işine yarayacak bilgilerini bir listeye kaydediyor.

Microsoft, Windows media player`ın sadece download edilmiş DVD ve CD bilgilerini kaydettiğini , bununda kullanıcı için herhangi bir güvenlik sorunu teşkil etmeyeceğini açıkladı.Ayrıca Microsoft bu bilgileri satmayacaklarınıda ekledi.

Halbuki AP`nin bulduğu bu log dosyasında DVD ve CD infoları dışında büyük firmaların işine yarayacak birçok bilgi bulunyor.

İlgili haber. /Kaynak:www.inethaber.com

Özgür Yazılım ve Micros~1 Meydan Muharebesi Tüm Hızıyla Sürüyor...

darkhunter

Wired dergisini kolaçan ederken Şubat 2005 saysında şöyle bir yazı dikkatimi çekti. Tarih itibariyle pek yeni sayılmaz ama konuyu eğlenceli bir grafikle açıkladıklarından paylaşmak istedim :-)

Savaş tüm hızıyla sürüyor, siz hangi taraftasınız?

Türkçe MSDN Kampanyası

mentat

Microsoft Teknolojilerini kullanan yazılım geliştirici, sistem yöneticileri ve öğrencilerin başvuru kaynağı MSDN 37 ayrı ülkede kendi dillerinde yayınlanıyor. Türkiye hariç!

Türkçe MSDN istiyorum kampanyası için adres:
http://www.mutasyon.net/msdnturkiyeistiyorum/