Türkçe MSDN Kampanyası

0
mentat
Microsoft Teknolojilerini kullanan yazılım geliştirici, sistem yöneticileri ve öğrencilerin başvuru kaynağı MSDN 37 ayrı ülkede kendi dillerinde yayınlanıyor. Türkiye hariç!

Türkçe MSDN istiyorum kampanyası için adres:
http://www.mutasyon.net/msdnturkiyeistiyorum/

Görüşler

0
resilence
birilerine bilgi paylaşımı için yalvarmak :-( bence berbat bir durum ...
halbuki sizle bilgisini paylaşacak milyonlarca insan varken hala ms peşinde koşmak...
0
SHiBuMi
Bunun yalvarmakla ne alakası var ? MSDN Microsoft'un sistemleri ile ilgili çok zengin bir kütüphane. Bu kütüphanenin Türkçe olmasını istemek nasıl bir beyin süzgeçinden geçtikten sonra bilgi paylaşımı için yalvarmak olarak algılanabiliyor anlaması gerçekten zor.......
0
o_ozardic
MSDN 56K'dan daha hızlı bağlantısı olanlar için (rahat kullanabilmek için) Internette kullanıma açıktır, bedavadır.
Bunun yanında zaten MSDN şirketlerin farklı seçeneklerle abone olabildiği bi sistemi de içermekte. "Visual" diller ile program yazılan şirketlerde MSDN, google'dan bile önce bakılacak bi yer. Genelde siz değil işyeriniz (veya okulunuz)abone olur, böylece size ek bir maliyet getirmez.
Türkçe olması güzel olur, ne de olsa Microsoft tarafında İngilizcesi nispeten zayıf veya Türkçeyi daha çok seven arkadaşlar için dilimizde yazılmış, yeteri kadar ve doyurucu kaynak yok. Gerçi benzeri bi durum sanırım genel anlamda open source cephesi için de geçerli. Maalesef her istediğimiz belgenin dilimizde yazılmış ve güncel olan bir sürümüne erişemiyoruz.
Bu konu uzar :)
0
cayfer
Almanca, İtalyanca gibi dillere çevrilen ve MS tarafından yayınlanan uygulama notları, kullanım dökumanları, MSDN ya da ekranların, mesajların çeviri kalitesi hakkında bilgisi olan var mı?
0
SHiBuMi
Bu bir soru mu yoksa yorum mu ?
0
cayfer
soru
0
mentat
msdn'in italyancasi iyi diye biliyorum..
0
FZ
Son baktığımda MSDN 1 GB kadardı. Hepsini Türkçeye çevirecek olanlara allah sabır ve kolaylık versin diyorum :)
0
mentat
oncelikle belirteyim, haberi ben girdim ama olayla pek bir alakam yok, elciye zeval olmasin olayi...

ancak hergun kullanirim msdn'in kendisini. dogal olarak ms teknolojilerine oncelik verse bile, OpenGL hatta STL ile ilgili belki netteki en genis kaynak olmasi enteresan.. turkceye cevrilirse tahminen ingilizce kullanmaya sahsen devam ederim ama inkilisce bilmeyen birsuru insana nefis kaynak.. bazi forumlarda, ya f1'e bassan msdn sana soyler cevabi, niye buraya soruyosun ki diyilesi binlerce soru gelip geciyor.

1 Gb'a gelince. valla ms'de para var. uc dort yil once ms localisation engineer ariyordu ilanla, o da ne ola ki diye baya bi debelenmistik ne oldugunu ogrenene kadar (evet cahilim). baya bi genis kaynak ama bence durum isteyenin bi yuzu vermeyen bill gates olsun durumu..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Win2K+WinXP = En Güvenli İşletim Sistemi !!!

cayfer

Gene de denemek lazım aslında ama ben hem Win2K hem de XP alabilecek kadar zengin değilim. Bu adreste şifreyle korunan bir XP makineyi Win2K CDsi ile açıp her şeye ama her şeye erişmenin yöntemi anlatılıyor.

Şimdi diyeceksiniz ki "makinanın başına oturduktan sonra..." ama neden aynı şey XP CDsiyle açınca olmuyor? Neden Win2K'yı Win2K CDsiyle açınca olmuyor?

"The most secure version ever!..."

Gigger - Yeni Worm(!?)

elrond

Gigger isimli yeni bir worm yayılmaya başlamış. Aslında böyle haberler artık bayatladı ve kabak tadı vermeye başladı ama neyse, haberi olmayanlar kalıyorsa burdan duysun.(Laf aramızda Türkiye`de ilk burda duyuruluyor olabilir) Worm klasik Outlook, Outlook Express, mIRC üzerinden yayılan bir java script kodu. Kendini adress bookta bulduğu kerkese (burası çok şaşırtıcı:-) "Outlook Express Update" subjecti ile yolluyor. Yanlız kodu yazan fazla uğraşamamış olsa ki Worm Hard diskteki silebildiği her dosyayı siliyor. Şu an itibarı ile çok sınırlı sayıda networkte yayılmış durumda. Anti Virüs üreticileri low risk thread olarak kategorize etmişler. Bu update olayı bir ara aklıma gelmişti. Birileri birgün çıkıpta Windows Update sitesinin klonunu yapıp e-mail ile bu siteyi yayarsa ne olur diye. Millet update yerine virus yüklese mesela makinesine?

Micros~1: İçten ve hatta Harbici Avantaj :)

sundance

Micros~1 Windows Genuine Advantage sunucularında Cumartesi günü yaşanan bir sorun sebebiyle basta Vista kurulumları olmak üzere GA'in aktif olduğu sistemlerde "lisanssız kullanım" mesajları çıkmaya başlamış ve MS'un bir süredir bu konuda yaptırım olarak uyguladığı, bazı özelliklerin kapalı olduğu"azaltılmış fonksiyon" modu aktive edilmeye başlanmış.

Söylenildiğine göre bundan yegane etkilenmeyenler Volume Licence sahibi kurulumlar. (Bir dakika yoksa bu insanları VL ya da DRM'e yöneltmek için bir pazarlama stratejisi olabilir mi ;) Bir de trusted computing'e kötü diyordunuz)

XBox Gizli Anahtarı kırma projesi

raistlinthewiz

Bu projede amaç Microsoft XBox medyalarını imzalamak için kulladığı 2048 bitlik gizli anahtarı kırmak. Başarılı olunursa modchiplere ihtiyaç duyulmayacak. (Bildiğim kadarıyla bu chipler sayesinde bu sistemin önüne geçiliyor) Çalışmalar başladı bile :)

http://theneoproject.com/

http://slashdot.org/articles/03/01/05/1456203.shtml?tid=109

En sinsi bilgisayar solucanı

pulsar

Bilgisayar virüsleri insanların kendilerini aktif hale getirmesi için bin bir türlü numaraya başvurdu, ancak son olarak yayılan bir virüs sinsilik konusunda öncekilere göre daha iddialı gözüküyor. Hard ya da Symantec virüsü olarak bilinen yeni solucan, kendisini bir anti-virüs uyarısı olarak ‘gizliyor’.