Windows Media Player 8 de Spyware Çıktı

0
polat
The Associated Press`in haberine göre Microsoft Windows XP ile beraber gelen Windows Media Player 8 kullanıcının büyük firmaların işine yarayacak bilgilerini bir listeye kaydediyor.

Microsoft, Windows media player`ın sadece download edilmiş DVD ve CD bilgilerini kaydettiğini , bununda kullanıcı için herhangi bir güvenlik sorunu teşkil etmeyeceğini açıkladı.Ayrıca Microsoft bu bilgileri satmayacaklarınıda ekledi.

Halbuki AP`nin bulduğu bu log dosyasında DVD ve CD infoları dışında büyük firmaların işine yarayacak birçok bilgi bulunyor.

İlgili haber. /Kaynak:www.inethaber.com

İlgili Yazılar

Gigger - Yeni Worm(!?)

elrond

Gigger isimli yeni bir worm yayılmaya başlamış. Aslında böyle haberler artık bayatladı ve kabak tadı vermeye başladı ama neyse, haberi olmayanlar kalıyorsa burdan duysun.(Laf aramızda Türkiye`de ilk burda duyuruluyor olabilir) Worm klasik Outlook, Outlook Express, mIRC üzerinden yayılan bir java script kodu. Kendini adress bookta bulduğu kerkese (burası çok şaşırtıcı:-) "Outlook Express Update" subjecti ile yolluyor. Yanlız kodu yazan fazla uğraşamamış olsa ki Worm Hard diskteki silebildiği her dosyayı siliyor. Şu an itibarı ile çok sınırlı sayıda networkte yayılmış durumda. Anti Virüs üreticileri low risk thread olarak kategorize etmişler. Bu update olayı bir ara aklıma gelmişti. Birileri birgün çıkıpta Windows Update sitesinin klonunu yapıp e-mail ile bu siteyi yayarsa ne olur diye. Millet update yerine virus yüklese mesela makinesine?

Hırsızın hiç mi suçu yok?

cayfer

Herkes Micros~1'u suçluyor. Yok "ele geçirilmiş bilgisayarlar", "yok virusler, solucanlar", "yok ad-ware'ler"... Diyelim ki bilgisayarınızda kullandığınız işletim sisteminde, ya da bir uygulama programında açık var. Bu, birilerinin bu durumu istismar etmesine haklı gerekçe olabilir mi?

Bir alışveriş merkezinin park yerinde bıraktığınız arabanınızı kilitlemeyi unutmuş olmak arabanızın soyulmasını haklı kılar mı?

Soyulan evinizin kapısını kilitlememiş olmanız, çelik kapılarla donatmamış olmanız bir kusur mu, ihmal mi?

3-5 virüs, ad-ware yazarını Kızılay'da (ya da Times Square'de) sallandırırsanız bu sorunlar çözülür mü?

Bence "Evet".

Microsoft'a rekor ceza

anonim

AB Komisyonu, Microsoft'u ikinci kez, 280,5 milyon avroluk para cezasına çarptırdı.

AB Komisyonu, ''hakim durumunu kötüye kullanarak rekabeti ihlal ettiği'' gerekçesiyle Microsoft'u ikinci kez, 280,5 milyon avroluk para cezasına çarptırdı. Rekabetten sorumlu AB Komisyonu Üyesi Neelie Kroes, karara ilişkin ''Üzgünüm ki (Mart 2004) kararımızın üzerinden geçen iki yıldan fazla sürede Microsoft yasadışı tavrına son vermedi.

Sendo Microsoft´a Dava Açtı

FZ

İngiliz cep telefonu üreticisi Sendo, eski ortağı Microsoft'a dava açtı. Sendo'ya göre, Microsoft kendilerine ait teknik sırları Sendo'nun rakiplerine vermiş.

BBC'deki habere göre Sendo şirketi bir Texas mahkemesinde bulunan belgelere dayanarak Microsoft'un diğer telefon üreticileri ile de bilgi paylaştığını iddia ediyor.

Microsoft'tan yeni işletim sistemi: MS-Linux

coskung

PC Magazine yazarlarından John Dvorak, bulunduğu bir ortamda MS'nin Linux'u nasıl altedebileceğine dair üretilen fikirlerden bir alıntı yapmış.
Makale Burada