OpenOffice.Org 1.1.4 çıktı!

0
qorkem
OpenOffice.org 1.1.4 ün İngilizce stabil sürümünü resmi sitesinden indirebilirsiniz.

Görüşler

0
Teorisyen
Abi 2.0 çıkmadan almam ben... Özellikle BASE i bekliyoruz da...
0
aragorntheelessar
eski sürümlerinde açılışta bir kasma vardı şimdi kısmende olsa bu olay azalmış görünüyor.
0
ersin2k
Umarım açılışta kasma sorununu ve eski versiyonun saçmasapan Türkçeleştirme sorununu halletmişlerdir. Sadece bu yüzden diğer paralı ofis paketini kullanıyorum.Oysa OpenOffice'te direk pdf çıktısı ve daha bir çok ekstra özelliği var.
0
FZ
Ben mi şanslıyım yoksa algılamam mı farklı? Hem MS Windows hem de GNU/Linux ortamlarında OpenOffice.org kullanıyorum. Açılış dediğimiz şey yani benim açımdan ha 5 saniye sürmüş ha 8 saniye çok fark etmiyor, açıldıktan sonra normal performansta çalışsın yeterli.
0
ersin2k
Evet açıldıktan sonra gayet iyi bir performansta çalışıyor. Ancak ilk açılışta bir ppt veya doc açacaksam ve bunu da sadece içindeki görmek için yapacaksam bu biraz işkence gibi geliyor. Ayrıca örneğin (Abiword ,MSOffice veya Corel) oldukça hızlı açılırken bende OO. danda aynı performansı bekliyorum. Linux'ta tabii ki bende OpenOffice.Org kullanıyorum. OpenOffice 1.1.4 ü de indiriceğim ilk fırsatta.
0
yk
Siz şanslısınız ama ne yazık ki azınlıktasınız.Çogunluk şöyle yaklaşır:
Her nasılsa edindigi OOo'yu bir kaç yerde duydugu için hadi bir deneyelim der.Kurduktan sonra çalıştırdıgında o bir kaç saniyelik gecikme yüzünde memnuniyetsizlik yaratır.O anda bilinç altında notunu vermiştir aslında.Açıldıktan sonra şöyle bir iki menüde dolaşır.Ama aklı bir kere geç açılmasına takılmıştır.Neyse deyip programı kapatır. Sonra lazım oldugunda Office açar işlerini görür. Nihayetinde de nasılsa kullanmıyorum deyip kaldırır.
(Tahmin edeceginiz gibi asıl kullandıgı programda onun için free'dir.)

Sözün özü:

Bazı şeyler basittir ama tercihleri belirler.

Bu anlamda açık kaynak dünyasının firefox'tan alması gereken çok ders var.
0
FZ
Ya da bir arkadaşı milyar tane sorun çıkaran MS Windows sistemine müdahale eder, OpenOffice.org kurar, "bundan sonra bunu kullanacaksın" der, ya da satın aldığı bilgisayarın içinden doğrudan masaüstünde minik OpenOffice.org ikonları çıkar... :)

Neyse, sonuç itibari ile isteyen istediğini kullanıyor zaten. Ben kendi adıma çevremdekilere elimden geldiğince destek veriyor ve onları yönlendiriyorum.

Tabii gönül ister ki bilgisayar düğmesine basılınca zırt diye açılsın, kullanıcı filanca ikona tıkladı mı 38 milisaniyede MBlarca büyüklüğünde program yükleniversin filan :) Bunlara karşı değiliz, yani benim de bilgisayarım 5 saniye yerine 0.1 saniyede açılsın isterim ama 5 saniyede açılıyor diye makinaya laf edene de durumu izah eder, önyargılarını düzeltirim...
0
librid
Arkadaşlar boşuna tartışıyorsunuz (ya da eksik). 2.0'ın preview'ı çıktı; henüz kullanıma uygun değilse de açılış hızının artık yavaş olmadığını deneyip görebilirsiniz. Ayrıca diğer ofis araçlarıyla olan uyumluluğu ciddi glişim göstermiş (hep sorun olan tablolar vs.'de). Bütün bunlar size yetmezse bir başka yenilik de artık MS Access muadili bir program ile geliyor olması. Ayrıntıları sitesinden öğrenebilirsiniz.
0
ersin2k
"Bu anlamda açık kaynak dünyasının firefox'tan alması gereken çok ders var."


Bu söze kesinlikle katılıyorum. Bir program diğerinden bariz üstün (bkz. firefox) olduğunda kolayca kabul ediliyor ve yaygınlaşıyor. Firefox 9 Kasım'da 1.0 sürümü çıktığından itibaren MS Explorer %10 kullanıcı kaybına uğramış. (kaynağı tam hatırlayamıyorum). Ben bu yazıyı yazarken Firefox 'un indirilme sayacı 13,900,878 di.(http://www.spreadfirefox.com/?q=node/view/8864)
Benzer bir durum Knoppix 'te de sözkonusu ,bir çok insan diskine linux kurmak yerine knoppix cd 'si edinmeyi daha uygun buluyor. Aynı şekilde eskiden çoğumuz Slackware kullanırdık. Daha sonra çoğumuz RedHAT ,SuSE , Mandrake'ye geçti. Bence bu tamamen bir programın user friendly ve performanslı olmasına bağlı. Benim de anlatmak istediğim bu eğer OOo bu gibi sorunlarını hallederse diğer Office paketleri darmadağın olur. Sadece Açık Kaynağı desteklemek için varolan bazı sorunları yoksaymak bence sorunları yoketmez aksine büyütür.
0
sundance
Bu konuda senle ben azınlıktayız :) Gayet severek isteyerek Linux kullanan, günde bir iki tane excel açmak dışında bir derdi de olmayan birçok kişiye sorsan Open Office'in en büyük problemi bu beş-on saniyelik bekleme.

Aslında bunun üzerine biraz düşünmek lazım.
0
yuxel
bu 5-10 saniyelik beklmeyi çok daha azaltan aparatlar mevcut zaten
bilmeyenler vardır diye ekleyelim

oooqs -> Open Office Quick start
oooqs-kde -> Kde için
ooqstart-gnome -> Gnome için
0
GaripFakir
Ben sahsen MS ofisteki format fircasini seviyorum. Belli bir metni yada sekli bu fircayla secip fircayi baska bir yere getirince formati tasiyorsunuz. OO da bu ozelligi kesfedemedim henuz
0
acemi_
Formati kopyalanacak bolumu copy ile kopyaliyorsunuz, formati degistirilecek bolume gelip special paste yapiyorsunuz.

Yalniz paste ederken sadece format secenegi secili oluyor. O zaman sadece formati copy-paste yapiyor.

0
aragorntheelessar
bu arada türkçe sürümünü isteyenler linuxsevenler'in resmi sitesinden indirebilirler.
www.linux-sevenler.org
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

HTML Form Onaylama (JavaScript ile programlamaya son!)

FZ

(GÜNCELLEME: Mozilla ile uyumlu hale getirildi) Herhangi bir web sayfası içinde herhangi bir html formu yerleştirdiğimizde bunun hemen ardından genellikle form gönderilmeden önce kullanıcının bu formu düzgün şekilde doldurup doldurmadığını kontrol etmek isteriz ("form validation"). Böylece sunucu tarafındaki kontrollere geçmeden önce doğrudan kullanıcının bilgisayarında yani istemcide hızlıca ve basit bir kontrol gerçekleştirebilir, hatalı ya da eksik bilgi girişinin bir nebze önünü kesmiş oluruz.

SQLite 3.5.3 Çıktı

Tarık

Yapılandırma ve ek bir sunucu yazılımı gerektirmeyen, tamamen c programlama dili ile geliştirilmiş açık kaynak veritabanı motoru SQLite 3.5.3 sürümüne ulaştı.

En son sürümü burdan indirebilirsiniz.

Augmented Reality: Gerçeklik Anlayışımızda Yeni Bir Boyut

FZ

Önce VR vardı yani Virtual Reality, yani Sanal Gerçeklik, kafaya geçirdiğiniz kask ile tamamen bilgisayar tarafından oluşturulmuş dünya gözlerinizin önüne geliyordu. Şimdi ise yeni bir kavramla yüz yüzeyiz, Augmented Reality. Nasıl tercüme edilir doğru düzgün bilmiyorum ama bu kavramla anlatılmak istenen gerçek dünya görüntüleri üzerine bilgisayar grafiklerini bindirmek ve böylece mevcut algılayışınızı çok öteye götürmek.

Tyler Mitchell´in blogunda anlatılanlara bakılacak olursa Avustralyalı araştırmacılar bir hayli aşama kaydetmiş durumdalar. Fiziksel ortamınızda 3B modelleri nasıl yaratıp onlarla oynayabileceğinizi videolarla gösteren Tinmith Technologies sitesine ve benzer bir teknolojinin kullanıldığı Augmented Reality Quake sitesine göz atmakta fayda var.

Düşünsenize bu Avustralyalı amcaların hazırladığı sırt çantasını ve kaskı giyiyorsunuz, sonra terk edilmiş ve tekinsiz bir binada ilerlemeye başlıyorsunuz, her an koridorun köşesinden korkunç bir canavar çıkabilir ya da belki arkadaşınız sizi vurmaya çalışıyor olabilir. Hangisi gerçek, hangisi hayal? Tabii insanlar bunu coğrafi bilgi sistemleri gibi daha faydalı işler için de kullanmayı düşünüyorlar ;-)

Contiki İşletim Sistemi ve Masaüstü Ortamı

FZ

1 Mhz saat frekansında çalışan 8 bitlik 6510 mikroişlemcisi ve 64 KB ana hafızası olan bir Commodore-64 üzerinde bir Multi-tasking kernel, temaları ile oynayabileceğim bir pencere yöneticisi, Internet'e RS-232/SLIP ya da Ethernet üzerinden bağlanmamı sağlayan bir TCP/IP stack'i, buna doğal ek olarak hazır bağlanmışken web sayfalarını görüntüleyebileceğim bir Internet tarayıcısı, bir web sunucu ve bir de uzaktan sistemlere erişim için bir Telnet istemcisi istesem herhalde bana gülersiniz ve "saçmalama olur mu öyle şey!" dersiniz değil mi? Hmm, ama belki de demezsiniz ;-)

Türkçe bir sunucu: ISOS

korsan

ISOS küçük kurumlar için tasarlanmış bir e-posta ve web sunucusu. Kolay kullanımlı, Linux ve Windows uyumlu. Türkçe ve İngilizce destekleyen yönetim konsolu var...ve Kamu Lisansı ile dağıtılıyor. Bir kablonet bağlantınız ve alan adınız varsa 5 dakikada internet servislerinizi çalıştırmaya başlayabilirsiniz.

Python ile yazılan bu paketin içinde SMTP, POP3 ve HTTP/CGI sunucuları ile beraber, sistemi, kullanıcıları ve e-posta gruplarını yönetmeyi sağlayan bir konsol uygulaması var.

Görmek, denemek isteyenler için: isos.acikkanal.net. Bulduğunuz hataları ya da önerilerinizi bildirirseniz çok sevinirim.