Marmara Üniversitesi Linux Seminerleri

0
hcg
Marmara Üniversitesi Linux Kulübü ve LKD Seminer Çalışma Grubu işbirliğiyle 3 haftalık bir seminerler dizisi düzenleniyor.
11 Aralık, saat 14.00, Semih Gökyer, Linux Nedir ve Ubuntu'ya Giriş

17 Aralık, saat 16.30, Enver Altın, Linux'ta C/C++ Programlama

25 Aralık, saat 14.00, Murat Gezer, Linux'ta Akademik Uygulamalar

Seminerler, Marmara Üniversitesi, Göztepe Kampüsü, Mühendislik Fakültesi, MB144 Salonu'nda gerçekleştirilecektir.

Katılım herkese açıktır.

Seminer afişi için buraya.

İlgili Yazılar

İNETD Seminerlerinde Bu Hafta: İki Seminer Birden

adervis

Bu hafta İNETD Teknoloji Seminerlerin'de iki seminer birden yapılacak. İlk seminer "Linux İle Ağ Yönetimi" Can Uğur AYFER ve Yavuz Selim KÖMÜR tarafından, ikinci seminer "Linux Bant Genişliği Yönetimi" Serkan Kenar tarafından verilecek.

Etkinlik önceden kayıt olmak koşulu ile herkese açık ve ücretsiz. Seminerler IBM Linux Merkezi'nde 24 Mart 2007 tarihinde saat 14:00'de başlayarak arka arkaya yapılacak.

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2009: Épilogue et audiovisuels - Part 2

FZ

Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümü çalışanları ve FazlaMesai editörleri sizin için yemedi içmedi, bir miktar video daha hazırladı. Birinci bölüme buradan erişebilirsiniz.

Bu dizimizde ana temamız Almanların açık kaynak ve özgür yazılım ile ne alıp veremedikleri. Disiplinli çalışmaları ve endüstriyel katkıları meşhur olan bu milletin iki değerli bireyi bizimle açık kaynak, özgür yazılım ve bilimum şey üstüne düşüncelerini paylaştılar. Birinci sırada çıkan ve İngilizcenin 'germanic' bir dil oluşunu bir kez daha hatırlatırcasına konuşmasına başlayan Stefan Koch, işletmeci şapkasını taktı ve açık kaynak kodlu geliştirme modelinin etkinliğine dair derinlikli analizlere girişti. Bu konuyu merak ediyorsanız sıcağı sıcağına aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

Linux Semineri : Postfix E-Posta Sunucusu

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü (bugün) saat 18.30'da Ankara Üniversitesi'nde linux semineri düzenliyor. Seminerde, birçok UNIX tabanlı işletim sistemi ile birlikte gelen ve yaygınca kullanılan Sendmail e-posta sunucusunun; performanslı, Sendmail uyumlu, güvenilir ve esnek alternatifi Postfix, bu seminerde tanıtılıyor. Bu seminerden sonra niçin hala Sendmail kullandığınızı bir kez daha düşünebilirsiniz... (http://www.linux.org.tr/seminer/)

Turing Günleri '08: Bilgisayar Bilimleri ve Eğitim

tongucyumruk

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü'nün, yedi yıldır düzenlediği Alan Turing Günleri başlıklı etkinliği bu sene 17 Mayıs tarihinde Dolapdere Kampüsü'nde gerçekleştirecek. İngiliz matematikçi ve düşünür Alan Mathison Turing adına düzenlenen etkinlik, her yıl olduğu gibi bu yıl da hesaplama kuramında ve teknolojilerinde farklı paradigmalara yer vermekte.

GNU/Linux ve Matematik Yaz Okulu 2005

FZ

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) tarafından düzenlenen ve TÜBİTAK tarafından da desteklenen bu yaz okulunda ana tema GNU/Linux ve matematik olacaktır.

Söz konusu yaz okulunda, üniversitelerimizin tüm bölümlerinde yazılıma ilgi duyan genç yazılımcıların GNU/Linux’la tanışmaları veya bilgilerini artırmaları sağlanacaktır.Ayrıca MATLAB’a altenatif olarak serbest dağıtılan Octave üzerinde uygulamalar yapılacaktır.

Editörün Notu: Söz konusu yaz okulunda Maxima, Axiom, R-Project ve tabii ki Common Lisp'ten de bahsetmeleri ümidiyle...