Turing Günleri '08: Bilgisayar Bilimleri ve Eğitim

0
tongucyumruk
İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü'nün, yedi yıldır düzenlediği Alan Turing Günleri başlıklı etkinliği bu sene 17 Mayıs tarihinde Dolapdere Kampüsü'nde gerçekleştirecek. İngiliz matematikçi ve düşünür Alan Mathison Turing adına düzenlenen etkinlik, her yıl olduğu gibi bu yıl da hesaplama kuramında ve teknolojilerinde farklı paradigmalara yer vermekte.

Oturumlar “meraklı” ve ilgili herkesin katılımına açık olacak.

Toplantının Amacı ve Niteliği

'Turing Günleri', uluslararası katılımlı bilimsel bir sempozyum olarak organize edilegelmektedir.

Bu toplantının amacı 'Hesaplama Teorisinde ve Bilgisayar Bilimlerinde' uluslararası çevrelerdeki yeni eğilimlerin ve gelişmelerin tartışıldığı tanıtıldığı bir zemin yaratmaktır. Ayrıca ülke genelindeki çok sayıda araştırmacı ve bilim adamının söz konusu konularda yeni araştırmalara ve işbirliğine teşvik etmek diğer önemli hedefidir.

’Turing Günleri’ sempozyumu her yıl farklı bir başlık altında toplanmaktadır. Örneğin, 'Turing Günleri 2005'te DNA hesaplama teorisi ve DNA bilgisayarlarının esasları tartışılmış, yeni yönelimler ve araştırmalar için öngörülerde bulunulmuştur. Toplantıda yurt genelinde ve yurt dışından, Bilgisayar Bilimleri, Biyoloji, Fizik ve Matematik dallarından 300'ü aşkın katılımcı yer almıştır.

Turing Day'08

Turing Afiş

Bu yılın konusu ise "Bilgisayar Bilimleri ve Eğitim" olarak belirlenmiştir. Bu toplantıya alanda ileri düzeyde çalışmalar yürüten bilim adamları katılacaktır. Her bir konuşmacı katılımcı kendi bulgularını ve deneyimlerini tartışacak ve aktaracaktır.

Bilgisayar Bilimleri eğitiminde farklı yaklaşımlar olduğu göze çarpmaktadır. Bazen bir programlama dili eğitimi ile karıştırılmasına rağmen özünde bu eğitim, matematiksel temeller üzerine oturtulmuş bir problem çözme yetisi kazandırmayı amaçlar. Öğrenen kişi, en temelden başlayarak, önce problem çözme mantığı üzerinde çalışır. Ardından kullanılacak araçlara karar verir. Çözümün tasarlanması da en az çözümün gerçeklenmesi kadar önem taşır.

Turing Günleri'nin bu yılki amacı, bu problem çözme yetisinin nasıl geliştirileceğini tartışırken, bu alanda birçok ürün ortaya çıkarmış olan bilim adamlarının tecrübelerini paylaşmasını ve görüş alışverişleri ile yoğun etkileşim sağlayabilmektir.

Etkinlik sayfasına buradan etkinlik programına ise buradan ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
FZ
Lisp in Small Pieces kitabının yazarını kaçırdığıma gerçekten üzüldüm.
0
fkoksal
Ayıp ettin... Oraya da getirtiriz ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux Semineri : RPM Paket Yönetim Sistemi

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Ankara'da Çarşamba günü bir linux semineri düzenliyor. Birçok linux dağıtımında yazılım kurulup/kaldırılması ve yönetimi için kullanılan RPM paket yönetim sisteminin anlatılacağı seminer saat 18:30'da başlıyor. -Ayrıntılı Bilgi-

LKD seminerleri Polis Akademisi / İzmir

loker

LKD bu hafta İzmir'de ve Ankara Polis Akademisi'nde seminerler veriyor...
Ankara Polis Akademisi'ndeki Doruk Fişek ve Tolga Korkunçkaya 4 - 5 Mayıs tarihlerinde 16.30-20.30 arası geleceğin Emniyet yöneticilerine seminer verirken;

Ege Üniversitesi Kültür ve Sanat Evi'nde 5 Mayıs Perşembe günü 18:00'da Onur Küçük Linux Masaüstü Sistemleri'ni anlatacak.

Ayrıntılı Bilgi : LKD Seminer-CG

IBM Seminer Erteleme

anonim

IBM'in Bilgi Üniversitesi ile birlikte düzenlemiş olduğu eğitim ve seminer süreci içinde yapılacak olan "Hacker Etiği" isimli seminer semineri verecek kişinin özel durumundan dolayı ertelenmiştir.

XML ve Web Servisleri Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 04 Ağustos 2004 Çarşamba günü Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kırmızı Salon'da bir seminer düzenliyor. XML son on yıl içerisinde sadece web uygulamaları değil hemen tüm uygulama alanlarında verinin saklanması ve işlenmesinde ciddi avantajlar sağlayan bir standart olarak önümüze çıkmaktadır. Bu sunumda XML'in servis merkezli web uygulamaları yani web servisleri için olan önemi anlatılacak, tipik web uygulamaları gosterilecek, PHP ve Java ile yazılmiş web uygulaması kod örnekleri ile de konular somutlanacaktır.

Özgür Yazılım Günleri ve Açık Kaynak Günleri Başlıyor.

vst

Bilgi Üniversitesi'nde 4 Mart Cuma ve 5 Mart Cumartesi günboyu sürecek olan "Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri/2005" başlıyor. Gnome ve Mono projelerinin kurucusu Miguel de Icaza, Avrupa Özgür Yazılım Vakfı Başkanı Georg Greve ve OpenOffice.org proje grubu yöneticisi Louis Suarez-Potts'un katılımlarıyla gerçekleşecek etkinliğe herkes davetli. Etkinliğin web sitesinden ayrıntılı bilgiye ve etkinlik programına ulaşabilirsiniz.