Microsoft Harita Servisi Açıldı

0
FZ
Microsoft ilk ticari Internet servisi olan çok çeşitli coğrafi bilgilere, yol bilgilerine, vs. standart protokollerle ulaşılmasını sağlayan ve program geliştiricileri hedefleyen MapPoint.NET servisini 10 Nisan'da devreye soktu ve kullanıcılara servis vermeye başladı.
SOAP standardı üzerinden erişilen ve programlanabilen MapPoint.NET servisi programcıların kendi programları içine kolayca harita, yol bilgileri, mesafe hesaplama gibi özellikleri sağlıyor.

Microsoft bu servisi işlem (transaction) ve abonelik (transaction) bazından ücretlendireceğini açıkladı. Yani ya belli sayıda servis (mesela 2 milyon işlem, sorgulama falan) işlemi yapmak için bir ücret ödeyeceksiniz ya da abone olup ona göre bir para vereceksiniz.

Microsoft "yazılım satmaktan her türlü bilgi işlem servisini Internet üzerinden satmaya geçiş" stratejisine iyi bir örnek olan bu servis şu anda somut olarak Expedia, Fourth Coffe Co., MSN Mobile ve Zone Labs tarafından kullanılıyor.

Darısı bizde de bu tip servis sunmayı düşünen girişimcilerin başına ;-)

Görüşler

0
conan
>Microsoft ilk ticari Internet servisi olan çok
>çeşitli coğrafi bilgilere, yol bilgilerine, vs.
>standart protokollerle ulaşılmasını sağlayan ve
>program geliştiricileri hedefleyen MapPoint.NET
>servisini 10 Nisan''da devreye soktu ve
>kullanıcılara servis vermeye başladı.

Bu servisin M$`un ilk ticari servisi olmadigini dusunuyorum... Bkz, Encarta, hotmail, TerraServer vs.. vs....
0
FZ
İlk ticari servis derken kast edilen Web servisi yani XML+SOAP olayı. HotMail ya da Encarta web servis olarak çalışıp programlanabiliyor mu?
0
conan
Hmm ben web servisi deyince generic algilamisim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Windows Media Player 8 de Spyware Çıktı

polat

The Associated Press`in haberine göre Microsoft Windows XP ile beraber gelen Windows Media Player 8 kullanıcının büyük firmaların işine yarayacak bilgilerini bir listeye kaydediyor.

Microsoft, Windows media player`ın sadece download edilmiş DVD ve CD bilgilerini kaydettiğini , bununda kullanıcı için herhangi bir güvenlik sorunu teşkil etmeyeceğini açıkladı.Ayrıca Microsoft bu bilgileri satmayacaklarınıda ekledi.

Halbuki AP`nin bulduğu bu log dosyasında DVD ve CD infoları dışında büyük firmaların işine yarayacak birçok bilgi bulunyor.

İlgili haber. /Kaynak:www.inethaber.com

Bill Gates'e Açık Protesto

meddah

Bill Gates, Pekin Üniversitesi'nde "Çin'in yazılım dünyasındaki geleceği" konusunda konuşma yaparken "Özgür Yazılım / Açık Kaynak" yazılı pankartla sahneye çıkan biri tarafından protesto edildi.

Detaylı bilgi ve fotoğraflara buradan ve şuradan erişebilirsiniz...

Editör'ün notu: Aynı konuda iki haber gelmişti. 2. haberi aynı konuda olduğu için yayınlıyamıyoruz ama haberdeki linke burdan ulaşabilirsiniz.

Microsoft ICMP Paketleri İle Kendi Logosunu Yolluyor

FZ

Kendi makinasında hemen hemen hiç ping yapmadığı halde netstat -s -p icmp sonucunda 2000´e yakın ICMP paketinin yollandığını gören Seth Stein, Ethereal ile ağ trafiğini ve Windows XP makinasının neler yaptığını dinlemeye karar vermiş.

3 saatlik trafiği kaydettikten sonra bunun analizine girişen Stein, makinasının ağdaki Windows 2000 "domain controller"lardan biri ile konuştuğunu görmüş. Bunda garip bir şey yok. A ile W arasında karakterlerden oluşan bir ağ trafiği. Ancak ICMP echo talep ve cevaplarının bir kısmı oldukça dikkat çekici görünmüş.

Google´da bir miktar araştırma yapan Stein, Perl programlama dili ile bu veriyi biraz düzenleyip bir dosyaya yazmış ve ortaya JPEG formatlı bir Microsoft yazısı çıkmış! Acaba neden? ;-)

Microsoft'tan Vista İçin Korsan Önlemleri

Guardian

Rss ile ulaştığım Slashdot.org'daki kısa haber içeriği sayesinde bulduğum washingtonpost.com'daki habere göre, Microsoft'un yeni nesil işletim sistemi olarak adlandırdığı Vista işletim sistemi korsan kullanımlara karşı çeşitli önlemler içeriyormuş.

Belirtilen açıklamaya göre, işletim sistemi kurulduktan sonra ilk başta Vista'dan beklenen bazı özelliklere izin verilmeyecekmiş, dolayısıyla ilk kurulumda Vista'nın gelişen grafik ve diğer bazı özelliklerinden kullanıcı yararlanamayacakmış.

Windows 98SE için resmi olmayan service pack

sundance

Slashdotda yeralan habere göre, Alper Coşkun isimli bir geliştirici, Windows 98SE için 70 kadar Microsoft yamasından oluşan bir service pack çıkarttı

Görünüşe göre Microsoft bu konuda bir itiraz belirtmemiş, sadece Microsoft yamalarının Microsoft sitelerinden indirilmesini tavsiye ediyor.