Gizli şifre şoku

0
pulsar
ABD gizli servisinin, Microsoft yazılımlarındaki ana şifreyi kullanarak Alman ordusunun gizli belgelerini tek tek ele geçirdiği ileri sürüldü...
Bilgisayardaki CASUS

ABD gizli servisinin, Microsoft yazılımlarındaki ana şifreyi kullanarak Alman ordusunun gizli belgelerini tek tek ele geçirdiği ileri sürüldü...

Kaydettikleri tüm verilerin ve yazışmaların ABD gizli servisleri tarafından öğrenildiğini farkeden Alman ordusu ve Dışişleri Bakanlığı, Microsoft yazılımlarını kullanmayacaklarını açıkladı. Alman Der Spiegel Dergisi'nde yer alan iddiaya göre, asrın casusluğu Microsoft programlarındaki gizli ana şifreyi kullanan Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) tarafından gerçekleştirildi.

Kaynak: Milliyet
Programlar silinecek
Almanya gelişmeler üzerine yurtdışındaki temsilciliklerle yapılan video konferansları da tamamen dondurdu. Dışişleri Bakan Yardımcısı Gunter Pleuger, Der Spiegel'e, video konferansta kullanılan uydu bağlantısının "teknik nedenler"den ötürü, ABD'nin Colorado eyaleti üzerinden gerçekleştirildiğinin anlaşıldığını da sözlerine ekledi.

NSA'dan şüpheleniliyor
Durumu yeni öğrendiklerini belirten bir başka Dışişleri yetkilisi ise bu şartlar altında Alman büyükelçiliklerinin Berlin'le yaptıkları görüşmeleri CIA karargahında yapmış gibi olduklarını vurguladı. Alman yetkili, Denver'deki yer istasyonunun da büyükihtimalle NSA olduğunu söyledi.

Telekom'a yazılım siparişi
Der Spiegel'e göre, Alman Dışişleri ve Genelkurmayı, Telekom tarafından uyarıldı. Bunun üzerine Alman yetkililer, Telekom ve Siemens'ten güvenli yazılım programları geliştirmelerini talep etti. Alman firmalarının geliştireceği yeni program ve sistemlerin Alman ordusu ile Dışişleri'ndeki tüm hassas noktalara yerleştirileceği belirtildi.

İkili sistemle korunuyoruz
AYDIN HASAN Ankara
Alman yetkililerin ABD gizli servislerine yönelttiği teknolojik casusluk iddiasının ardından Türk yetkililere, ülkemizde bu tip ihtimallere karşı ne gibi önlemler alındığını sorduk. Milli şifre ve ikili sistem yöntemine dayalı bir güvenlik kalkanı oluşturulduğunu söyleyen yetkililer, "Güvenlikle ilgili konularda ciddi çalışmalarımız var. Mesele sadece Microsoft değil. Başka bir yazılımın şifresi de üç günde kırılabilir" değerlendirmesinde bulundu. TSK, bilgisayar ağıyla ilgili çalışmaları TÜBİTAK ve ODTÜ ile birlikte yürütüyor. Ordunun yanı sıra milli güvenlikle ilgili kuruluşların gizli bilgileri özellikle internete açık bilgisayarlara girilmiyor. Gizli bilgiler, kapalı çevrim ortamında tutuluyor.

Görüşler

0
anonim
Muohaha ne diyimki showtv bazlı salak medyamızın ucube internet kullanan muhabirlerinin uydurmaları

aşşada birşey filkkatimi çekti Milli şifre :o) muohaha türkler daha pgp'' nin ne olduğunu bilmeden milli şifre olayına girmişler ne güzel ne güzel
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Direct-X 8.1çıktı

sundance

Microsoft`un multimedya konusunda bir standart oluşturan sistemi Direct-X`in 8.1 sürümü dün resmi olarak çıktı.

Özellikle 8.0 sürümü ile 3D shooterlarda ciddi bir hız artışı sağlayan Direct-X`in platform bağımsız olmaması dışında, programcıların daha çok tercih ettiği özelliklerle donatılması ve hızlanması ile gün geçtikçe Open-GL`e daha çok rakip olarak gösteriliyor.Download

MS Gatekeeper test de rezalet

anonim

Her şey "Kusursuz güvenlik uzmanı siz misiniz?" gibi bir soruyu takip ettiğim bloglarda ve bilimum arkadaşımdan gelen emailler aracılığı ile görmemle başladı. Adımız çıkmıs bir kere, haşa efendim kusursuzluk gibi bir iddiam olmadığı gibi MS'in ilgili sayfasındaki tanıtımın son derece lüzumsuz ve rantcı olduğunu düşündüm İtici geldi ama eninde sonunda değişiklik olur belki de güleriz fazlamesai'ye haber çıkar dedim, katıldım uzun lafın kısası :)

Smartphone, Hacker´lara Yaramış

anonim

Microsoft, hacker’ların Smartphone kullanımını araştırıyor Microsoft ve Orange UK ortak bir çalışma ile hacker’ların, Microsoft’un Smartphone 2002 işletim sistemini kullanan cep telefonlarına, zararlı yazılımlar gönderilmesini araştırıyor. Smartphone, pazarda Microsoft’un ileri düzey telefonlar için hazırladığı işletim sistemini kullanan tek kablosuz cihaz konumunda. ZDnet’in haberine göre, benzeri bir durumla karşılaşan bir mağdurun "çoğu Smartphone kullanıcısının saldırıdan etkilenip etkilenmediklerini büyük olasılıkla anlamayacaklar" dediği belirtiliyor. Microsoft yetkililerinden gelen açıklamaya göre yazılımlarının güvenlik açıklarını denetleyen Microsoft Security Response Center, sorunu doğrudan araştırmaya başladı bile. Bütün bu olanlara karşın henüz zarar gören bir telefon haberi de alınmadı.

Kaynak: www.itb.com.tr

Win2K+WinXP = En Güvenli İşletim Sistemi !!!

cayfer

Gene de denemek lazım aslında ama ben hem Win2K hem de XP alabilecek kadar zengin değilim. Bu adreste şifreyle korunan bir XP makineyi Win2K CDsi ile açıp her şeye ama her şeye erişmenin yöntemi anlatılıyor.

Şimdi diyeceksiniz ki "makinanın başına oturduktan sonra..." ama neden aynı şey XP CDsiyle açınca olmuyor? Neden Win2K'yı Win2K CDsiyle açınca olmuyor?

"The most secure version ever!..."

Microsoft Antitröst Savaşında Taraflar Belirlendi

Soulblighter

Avrupa Komisyonu'nun geçen yıl mart ayında Microsoft aleyhine verdiği antitröst kararına karşı firmanın başvurduğu temyiz sürecinde taraf olacak 5'i Microsoft yandaşı, 4'ü karşıt toplam 9 firma belirlendi.