Windows Vergisine Mahkeme Engeli

0
hayalci
Yeni satılan bilgisayarlarla birlikte "dayatılan" Windows işletim sistemini kabul etmek zorunda değilsiniz.

Pardus Kullanıcı Derneği başkanı ve aynı zamanda Linux Kullanıcıları Derneği üyesi Av. Karslı'nın açtığı davada mahkeme kararı açıklandı. Mahkeme, işletim sistemi parasının iade edilmesine karar verdi. Karar emsal teşkil edeceğinden artık almak istemeyen hiç kimseye Windows işletim sistemi dayatılamayacak.

Görüşler

0
LINDOWS
Mahkeme kararı olması pek birşeyi değiştirmiyor. Gidip satıcıyla kavga mı edeceksiniz ? Ya da ayrı ayrı emsal gösterip dava mı açacaksınız ? Ben bu ülkede birşeyi anlamıyorum, bir mahkeme karar almış ve doğru bir karar, niye herkesin gidipte tekrar dava açması ve yargıyı gereksiz yere meşgul etmesi gereksin ki ? Bir karar alınmışsa neden ülke genelinde tamamen uygulanmıyor da herkesin dava açması bekleniyor ki ? Uğraşmak istersem tabii ki uğraşırım giderim mahkemeye dava mı da açarım ama bu işler böyle olmamalı. Hem kendi zamanımı kaybedicem hem de zaten belli bir karar için yargıyı tekrar tekrar boş yere meşgul edicem. Bence çok mantıksız.
Ama verilen mücadeleyi ve kazanılan davayı sonuna kadar destekliyorum.
0
Tarık
Bugün Türkiye Cumhuriyeti' nin uluslar arası birçok antlaşmaya imza attığını fakat bu antlaşmaların tek satırını bile uygulamadığını.

Verilen hakların baki kalması, yani geri alınamaması ilkesine tam tezat teşkil eden Türkiye Cumhuriyeti uygulamalarının, mahkemelerce devlet lehine sonuçlandırıldığını.

Sermayeyi ürkütmeme adına sizin işçi, emekçi, memur haklarınızın devlet eliyle çatır çatır yenebileceğini, yedirilebileceğini ve bu hususlarda tüm siyasi partilerin(muhalefeti, hükümeti, sağı, solu) hayret verici bir biçimde aynı dili konuştuğunu.

Türke Cumhuriyeti sınırları içerisinde devlet memuru olacaksanız, herhangi bir sınavda hakkınızın yenmemesi için torpilliler içerisinde 2x torpilli olmanız gerektiğini.

Eğitmen, öğretmen, doktor, gardiyan, polis, vs. türü psikolojik olarak ağır yükleri olan, güçlü sinir sistemi isteyen mesleklerde çalışabilmek için ilgili okuldan, kurstan diploma temin eder ve tam teşekküllü bir devlet hastahanesinin nöroloji kliniğinde elleriniz titremediğini kanıtlarsanız herşeyin yolunda gideceğinin garanti olduğunu.

Arkası boş değilse "sen benim kim olduğumu biliyor musun?" lafının %99 oranda etkili olduğunu, yüzlerce örneği olduğunu.

İnsanların "en azından bunlar müslüman, Allah' tan korkar çalmazlar" inanışı ve alternatifsizlik nedeniyle siyasi partilere oy verdiği ülkeler olduğunu.

Belediye başkanı iken başbakan olan bir adamın oğlunun tanesi 3-7 milyon dolarlık yük gemilerinin olabileceğini.

Tüm bunlar yaşanırken, karamsarlığın beyinlerden atılması gerektiğini, hayatın iyi yönlerine bakılmasının gerektiğini söyleyen büyük büyük adamların olduğunu

Televizyon kanallarının sanki tüm dünya sanayisini, teknolojisini idare ediyormuşuzda yorgunmuşuz, birazda eğlenmeliymişiz gibi %95 yoğunlukta eğlence programlarıyla dolu olduğunu.

Ülkeyi bölerek birden fazla parçaya ayırmak isteyen, onbinlerce kişinin ölümüne sebep olan terör örgütü sözcülerinin, tutuklanmaları esnasında anayasaya aykırı olarak kötü muamele gördüklerini söylediklerini ve bu yüzden aihm'e başvuracaklarını, kötü muameleyi kanıtlamaları halinde aihm kararlarının uygulanacağını, aynı ülkede gerçekten aç olduğu için ekmek çalan adamın tüm hükümlülük süresini tamamlaması gerektiğini. Ve gördüğü muamelenin ne olduğunu kimsenin bilmediğini, yalnızca suç işlediğinden 'şüphelenilen' onlarca bilim adamının, vatansever insanın hapishanelerde tutulduğunu.

Bunca şey olurken yalnızca düşünen insanların komplo teorisyeni olarak suçlandığını.

Eczacılarla sonuca ulaşamayan hükümetin, haftalar boyu çalışarak marketlerde ilaç satmak gibi mükemmel ötesi bir fikri ortaya atıp, alt yapıyıda bunun üzerine inşa edeceğini söylediğini.

Ülke açlık sınırını bir ailenin günlük simit-çay satın alabilme gücüyle belirleyen ülkeler olduğunu.

biliyormuydunuz?

Uyu güzel Türkiye, iyi uykular.
0
cagatay
Tekrar tekrar dava açmanıza gerek yok.
Bilgisayarı olduğu şekliyle satın alıp, kurulumunu yapmadan 7 gün içerisinde mahkeme kararıyla ilçedeki tüketici hakları komisyonuna gitmeniz yeterli.
0
sosgezbir
Evet burada beklenen satıcıların bu emsal kararını bilip ona göre davranmazı bu artık bir yasa işletim sistemi ücreti iade edilir! bu yasaya satıcı uymak zorunda uymazsa hakkında bu dava emsal gösterilerek dava açılır. Akıllı bir satıcı da bu sorumluluğu üstlenmez bir önceki mahkemi kararı kendisine anlatılınca PAŞA PAŞA iade eder paranı.
0
Der_Koenig
Kendime Not: Hemmen sosyal iletişim ortamlarında duyurula!!! (TAMAM)
4077 numaralı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunu tekrar bir okuna; unutulmuş bir yer vars hatırlana. (TAMAM)
En kısa zamanda bir bilgisayar dükkanına gidip satıcı kıl edile. (SÜREKLİ he he he)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft, RPC açığı için Windows NT yaması çıkarmayacağını açıkladı

acemi_

Windows NT, Windows 2000 ve Windows XP'yi etkileyen ve saldırganların, DOS saldırısı yapmasına imkan sağlayan RPC Endpoint Mapper açığının ortaya çıkmasından sonra ilginç bir gelişme yaşandı. Microsoft, Windows 2000 ve Windows XP için gerekli yamaların hazır olduğunu ama Windows NT için bir yama çıkarmayacağını açıkladı.

Güvenlik açısından "önemli" olduğu belirtilen bu açık için neden yama çıkarmadığını Microsoft şu şekilde açıklıyor: "Windows NT mimarisi, daha sonra çıkan Windows 2000 mimarisi kadar sağlam değildir. Bu önemli mimari farklılıktan dolayı Windows NT için bu açığı etkili bir şekilde kapatacak bir yama çıkarmak mümkün değildir. RPC ile ilgili bileşenlerin değiştirilmesinden öte, Windows NT mimarisinde önemli ölçüde değişiklikler yapmayı gerektirmektedir."

Novell & Microsoft (GNU/Linux & Windows)

cbc

The Wall Street Journal Microsoft ile Novell anlaşmasını bildiriyor.

Haberde Novell hisselerinin 16% artarken Red Hat hisselerinin de %2 değer kaybettiği belirtiliyor. Şaşırtıcı olan ise Microsoft hisselerinin bir miktar değer kaybetmesi.

Yine aynı haberde, uzmanların bu ve Oracle - Red Hat işbirliği gibi birlikteliklerin firmaların özgür yazılıma olan güvenini arttırarak daha rahat yatırım yapmalarına olanak sağlayacağını tahmin ettiklerinden bahsediliyor.

Novell'in sitesindeki haberde yazanlar temel hedefleri özetliyor:
  • Sanallaştırma
  • Office Open XML
  • Ortak çalışma çatısı
  • Mono, OpenOffice, Samba
Novell çalışanı olan Miguel de Icaza'nın yorumunu okuyabilir, Türk özgür yazılım camiasının bir kısmının fikirlerine de göz atabilirsiniz.

fazlamesai.net'e soralım: Windows XP Nasıl İade Edilir?

anonim

Herkese merhaba,

Yeni bir TOSHIBA dizüstü bilgisayar aldım ve yanında MS Windows XP Home Edition verdiler. Fakat ben makinemde windows kullanmıyorum ve bu verilen paketi hiç açmadım. Amerikada, eğer paket hiç açılmamışsa ve kullanılmamışsa Microsoft'a iade edilebiliyor diye duymuştum. Acaba bu yasal hak Türkiye'de de geçerli mi?

Herkese iyi çalışmalar.

Windows 98 SE Service Pack 2.02

sundance

Satın aldığınız bilgisayarla fi tarihinde gelen Windows 98, hala işinizi görüyor mu? Herşey iyi hoş, ama bazı küçük problemleri de halletseler ne güzel olur mu diyorsunuz?

Resmi olmayan Win98 SE Service Pack 2.02 huzurlarınızda. Tabi ki, resmi olmayan herşeyde (ve resmi olanlarda) olduğu gibi, bu service packi geçerken başınıza bir şey gelirse, "bilgi, zeka, kız arkadaş vs. kaybına maruz kalırsanız derdinize yanın, kendi düşen ağlamaz" şeklinde standart bir sorumluluk reddi var, haberiniz olsun.
Onun dışında değişiklikler güzel gibi (Notepad yerine Metapad konulması ya da 512Mb ram ile sorun çıkartmamak mesela)

Ucuz Windows, Linuxçuları kızdırdı

acemi_

Künye bölümünde "sektörün doğru, tarafsız ve gerçek olarak bilgilenmesini sağlamak ve sağlıklı bir iletişim kurmak amacıyla yayınlanmakta" olduğu belirtilen TÜBİDER'e ait TÜBİDER Bilişim Dünyası adlı sitenin bana gönderdiği spam mail ile "Microsoft'un Türkiye'de de Türkçe olarak sunmaya hazırlandığı Ucuz Windows işletim sistemi için Linux cephesinin küplere binmiş" olduğunu öğrendim.