Microsoft'un Firefox korkusu: IE 7.0 geliyor

0
Soulblighter
Daha önce yeni Windows sürümü çıkana kadar Internet Explorer'ı güncellemeyeceğini duyuran Micro$oft, IE'den Firefox'a geçişlerin artması sonucu IE 7.0'ı çıkarma kararı aldı.
2005 yazında çıkması beklenen yeni sürüm Windows XP Service Pack 2 ve üzeri işletim sistemlerini destekleyecek.

RSA Konferansında IE 7.0'ı tanıtan Bill Gates, yeni sürümün saldırılara karşı daha fazla güvenlik sağladığını söyledi. Windows XP'ye henüz geçmemiş olan kullanıcılar ise IE 7.0'ın Windows 2000 sürümünü de görmek istiyorlar. Microsoft ise bu isteklere henüz bir yanıt vermiş değil.

Ayrıca daha önceden IE ile beraber gelen Outlook Express'in IE 7.0 olmayacağı, yeni Windows sürümüyle duyurulacağı da Micro$oft tarafından bildirildi.

Micro$oft daha önce yaptığı bir açıklamada Firefox'un yeni sürümünün Internet Explorer'ı etkilemeyeceğini bildirmişti.

Kaynak: InfoWorld

Görüşler

0
sleytr
IE insanların başına ne açıyorsa activex kontrolleriyle, işletim sistemiyle sıkı entegrasyonuyla açıyor. MS bu yaklaşımdan uzaklaşacağına nasıl beceriyorsa IE 7'yi XP SP2 bağımlısı yapıyor. Bir yanda Mozilla, Opera windozdan ceptelefonlarına kadar nerdeyse aynı render motoruyla port edilebiliyorken MS tekel olarak üzerine aldığı "güvenli internet erişimi sağlama" görevini yerine getirmek için bile son sürüm son yamalı OSunu mecbur kılıyor. birileri toplam sahip olma maliyetimi diyordu bir ara?!?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Boykot: linuxtoday.com

anonim

Microsoft'un linuxtoday.com için sponsor olduğu ve sitede taraflı olarak GNU/Linux karşıtı ilanlar, yazılar, vs. yer aldığı iddiası var. distrowatch.com sitesine göre:
We urge our visitors to boycott LINUXTODAY.COM. LINUXTODAY.COM is currently sponsored by Microsoft Corporation and displays sponsored anti-Linux content on its web site. We consider this practice immoral and hypocritical for a web site that acts as a Linux advocacy resource. PLEASE DO NOT VISIT LINUXTODAY.COM

Windows Vista bugün tanıtıldı

ahmetozdemir

Bugün Widows Vista, Bill Gates tarafından tanıtıldı. Habere ntvmsnbc,ABC ve reuters'ten ulaşabilirsiniz. Ayrıca burada da reuters muhabirinin Bill Gates ile yaptığı röportaj bulunuyor.

Microsoft Confidential: Linux/Sun Insiders

erolozcan

Linux'u gözden düşürme çalışmaları ile ilgili M$, VP Brain Valentine'in yazdığı iddia edilen bir mail The Register da yayınlandı. Yazıdaki en ilginç şeylerden birisi de M$ bünyesinde Linux/Sun konusunda deneyimli köstebeklerininin görevlendirilmiş olması. İşte link: www.theregister.co.uk
Türkiye M$ açısından endişe edilecek bir durum yok gibi. Zaten piyasanın büyük bir kısmı M$ ürünlerini gözü kapalı seçiyor. Çünkü onlar için hala Linux bir seçim bile degil.
Yine de belli olmaz belki görevli bazı köstebekler bu siteleri okuyorlardır şimdi :))

Her açılışta hibernate!?!

sleytr

WinXP'nin benim makinemde normal açılışının 65, ve hibernatten dönmesinin 20 saniye sürdüğünü görünce bunun bir mucize olduğunu düşünmüş, televizyon gibi açılan bilgisayarlara biraz daha yaklaştığımızı sanmıştım. Ama önümde duranda bir micro$oft ürünüydü ve benim kullanımımla en fazla 2-3 günde bir mutlaka restart gerekirdi. Bu durumda hibernate benim için önemini yitiriyordu tabii...

M$ Windows CE kodunu açığa çıkardı

larweda

Artık Microsoft`un da açık kod`dan ne anladığını görebileceğiz. Windows CE 3.0`ın kodu şu anda piyasaya sürülmüş durumda. Microsoft, açık kaynak hareketinin bilgisayar teknolojisi dünyasına etkisini farkettiğini, kendilerinin de bu oluşuma çıkarları doğrultusunda katılacağını çok daha önce açıklamıştı. Tahminim kodun piyasaya sürülmesinin bu kadar gecikmesi içindeki pisliklerin temizlenerek Microsoft`un gülünç görünmesini engellemek için olsa gerek.