Microsoft´un Şubat 2001 Raporuna cevap yazıldı !

0
urxalit
Son yıllarda Microsoft'un Linux aleyhine çeşitli kampanyalarına şahit olmaktayız. Bu da göstermektedir Linux, Microsoft için çok ciddi bir rakip olmaktadır.

Bu çalışmamız özelde Microsoft Corporation'ın Şubat 2001 de yayınladığı rapora ve genelde tüm Microsoft iddialarına yanıt niteliğindedir. Bu nedenle cevaplar verilirken, Microsoft'un iddialarında kullandığı POS makineler ve perakende sektörü düşünülmüştür.
Bu çalışma Linux'un tüm gücünü ispatlayacak çapta olmak iddiasında olmadığından Linux bu çalışma çerçevesinde değerlendirilmemelidir. Bununla birlikte son kullanıcıya fikir verecek bir çalışma olduğuna inanıyoruz.

Bu metnin en güncel haline http://www.acikkod.org/savunma adresinden ulaşabilirsiniz.

Ek:
POS için bir makalenin çevirisi

Linux'a çevre donanımları takma ve programlama üzerine bir makale

İlgili Yazılar

Kısaca: Linux bir İşletim Sistemi midir ?

anonim

Evimdeki Windows`a Linux kurabilir miyim ? diye soran cok insan var ve hatta windows da linux un çalışıp çalışmadığını soranlar da.

Bu karışıklığın çözümü aslında basit. Linux ne bir programdır ne de bir isletim sistemidir. Linux bir kernelden ibarettir. Yani işletim sisteminin özünü oluşturan, bütün işlemlerin kaynağı olan çekirdek. RedHat, SuSe, Slackware, Debian, ve diğerleri ise işletim sistemidir.

Gelecek Linux 1.1 çıktı

NisoUSTA

Gelecek Linux 1.1 çıktı. Uzun zamandır beklenen, dağıtımı iki kez geciken bu sürüm tüm linux kullanıcılarını sevindirdi.
İş ve ev ortamında dinamizm isteyen, alternatiflere her zaman açık olanlara yeni ufuklar açacak olan Gelecek Linux 1.1, yepyeni programlarıyla, masaüstünde ve sunucu altyapısında üstün eklentilerle piayasaya çıktı.
Gelecek Linux 1.1, 4 Eylül'den itibaren 2 CD halinde kitabı ile birlikte satışa sunuldu. Kurumsal destek içeren kutulu hali ise 15 Eylül'de satışa sunuldu.
Gelecek Linux 1.1, anlatılmaz, yaşanır!
Detaylı bilgi için...

Alt Linux 2.2 Junior

anonim

ALT, Rus kaynaklı bir dağıtım olduğu ve uluslarası kullanıma fazla yatırım yapmadığı için fazla bilinmiyor. Yoksa Alt ın 4. büyük dağıtım olmaması için hiçbir sebep yok. Alt özellikle Mandrake kullanıcıları tarafından kesinlikle denenmesi gereken bir dağıtım.

Cisco da ''Masaüstünde Linux'' dedi

sundance

Slashdot'da yer alan habere göre Cisco IT halihazırda şirket bünyesindeki 2000'den fazla masaüstü bilgisayarı Linux'a geçirmiş, önümüzdeki dönemlerde de başta laptoplar olmak üzere büyük ölçüde Linux'a geçmeyi planlıyorlarmış.

Bu geçişte temel sebebin, lisans maliyetleri değil destek maliyetleri olduğu belirtilmiş ve bir Windows admini ortalama 40 Windows PC'e destek verebilirken, bir Linux admininin 200 ila 400 arası Linux PC'e destek verebildiği belirtilmiş.

Linux'un toplam sahip olma maliyeti daha pahalı, çünkü Linux adminleri daha çok para istiyor, diyenlere duyrulur.

Slackware 11.0 duyuruldu!

anonim

Bir yıldan daha uzun süredir beklenen ve yaşayan Linux dağıtımları arasında en eskisi -bir grup Linux kullanıcısına göre de en iyisi- olan Slackware Linux'un 11.0 sürümü duyuruldu. Ayrıntılar www.slackware.com adresinden öğrenilebilir.