Microsoft´un Yeni Testi

0
anonim
Microsoft Linux'a karşı giderek düşen prestijini kurtarmak için yeni bir girişim başlattı. Olay özetle şöyle, Microsoft Redmond'daki test merkezine Üzerinde Linux+Apache+MySQL ve Open LDAP olan bir sistem kuruyor yanınada kendi ürünlerini. Ve ardından özellikle iş hayatından müşterileri davet edip ürünleri test etmelerini istiyor. Bu hamlesiyle Microsoft müşterilerinin kendi ürünlerinin teknik ve fiyat üstünlüklerini görmesini hedefliyormuş.
Bill amca ve ortakları insanları ne zamana kadar aptal yerine koymaya devam edecek merak ediyoum. Eminim Linux yüklü sistemin konfigürasyon ayarlarınıda Maksimum performans için itina ile ayarlamışlardır. Birde Teknik ve Fiyat üstünlüğü konusu var. Teknik kısım hadi neyse belki tartışılabilir. Ama fiyat üstünlüğünü hemen kıyaslayalım. Microsoft server ürünleri 10.000+$, Open source 1+$ (Cd parası) Gerçektende Microsoft'un fiyatı üstün. Yazıda bir yerlerde Steve Ballmer hala TCO'danda bahsediyor ama ben hiç girmek istemiyorum.
Orjinal metin için buraya...

Görüşler

0
mysterious
İt kaşınınca çobanın değneğine sürtünürmüş.
M$'un yaptığıda bu.. (kaşınmak) :))
0
realist
O testi ben bile görsem; biz yanılmışız Windows daha iyiymiş derim.
Linux'u berbat göstermeyi gayet iyi becerirler. Tüm büyük şirketler yalanla yaşar.
0
robertosmix
Çok haklısın. Eğer bir m$ pazarlama yetkilisi linux'un şusu bizim buyumuzdan iyi derse öbürsü gün işine son verilir. Ayrıca neden m$ intihar etsinki göz göre göre??
0
o_ozardic
Tersi e$yanın doğasına aykırı olurdu.. M$ gibi çalışmayan şeyleri dahi alayıp pullayıp satma becerisi göstern bi şirket (bu da bi başarıdır) bunu da yapar :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bu da oldu: Microsoft 20 bin satır kodunu Linux'a açtı

anonim

Microsoft sessiz sedasız 20bin satırlık olduğu söylenen bir device driver (aygıt sürücüsü) setini Linux kernel'inde kullanılması temennisi ile GPL v2 lisansı altında Linux camiasına bahşetti. Amaç "virtual machine"lere kurulan Linux'ların daha verimli ve hızlı çalışmasını sağlamak(mış).

Microsoft'tan .NET Çıkarması

yilmaz

Visual Studio.NET 2005 , SQL Server 2005 ve BizTalk Server 2006 akademik tanıtımlarına Aralık ayında başlayacak. Ülke çapında 8 üniversitede (İstanbul Üniversitesi de bu üniversitelerden biri) bu tanıtımlar yapılacak. .NET 1.0 ile beklediği performansı yakalayamamış olan Microsoft bu sefer sağlam adımlarla ilerliyor.

Sanırım sürükle bırak programcılığı yaygınlaşacak.

http://www.msakademik.net/haberdetay.aspx?id=112

Windows 2000 Güvenlik Listesi

conan

Bu linkte windows 2000 install edildikten sonra yapılması gerekenleri anlatan çok güzel bir güvenlik listesi var. Elinizin altında birçok Windows 2000 server varsa bu listeden yararlanmak kötü kabuslarınıza biraz olsun son verebilir.

Microsoft, Python geliştiriyor

Soulblighter

Microsoft, .net framework üzerinde çalışacak, kendine ait bir Python sürümü geliştiriyor.

IronPython isimli bu yeni dille Microsoft, .Net framework üzerinde betik programlamayı kolay hale getirmeyi amaçlıyor. Microsoft, .net üzerinde çalıştığında IronPython'un, normal Python'dan 1.8 kez daha hızlı olduğunu da söyledi.

Şu an 0.7 sürümü bulunan IronPython, Microsoft'un gotdotnet.com geliştirme sitesinden indirilebilir.

Kaynak: ComputerWeekly

Yükleme Merkezi'ne Korsan Kilidi

anonim

Microsoft, Yükleme Merkezi (Download Center) dahilinde bulunan dosyalara kopya Windows üzerinden gelen kullanıcıların erişimini engelleyecek ve Windows'unu kitleyecek yeni sisteminin deneme sürüşüne başlıyor.

Deneme sürüşü boyunca 22.000 civarı kullanıcının bu sistemi test etmesi planlanıyor. İlk etapta kullanıcının Windows sisteminin legal olduğu onaylanırsa istediği dosyayı indirmesine izin verilecek. Aksi takdirde talep etmiş olduğu dosyayı indirmeden önce, kullanmakta olduğu Windows sürümünün korsan yazılım olduğu hakkında kendisine bilgilendirme yapılacak.