Miranda, ICQ´ların en güzeli...

0
butch
Uzun çabalar sonunda Sundance muradına erdi. Diskte onlarca mb yer kaplayan, %3 işlemci gücü yiyen ve arka planda ne işler çevirdiğini bilemediğimiz Mirabilis ICQ´nun alternatifini buldu. Bana da haberini yazmak düştü... Konumuz Miranda, ICQ´ların en güzeli.
Aslında Miranda ICQ´nun, Mirabilis ICQ nun bütün kötü özelliklerinden arınmış olduğunu söylemek yeterli. Bunların başında tek dosyadan ibaret olması (upx´le sıkıştırınca 120Kb oluyor), db´yi tek dosyada tutması, firewall arkasında olması durumunda bile dosya alışverişi yapabilmesi, diğer ICQ´nun onda biri kadar bile hafıza meşgul etmemesi geliyor.

Peki eski ICQ db'im ne olacak?
Miranda tabi ki bu işi de hallediyor, ilk kurduğunuzda (pardon kurmanıza gerek yok. Bahsettiğimiz tek dosyayı çalıştırıyorsunuz.) otomatik olarak db'yi buluyor ve convert ediyor.

Bilmem başka söze gerek var mı? Gidin hemen kurun.

http://miranda-icq.sourceforge.net/

Değişik icon paketleri için de burayı ziyaret etmeyi ihmal etmeyin

http://miranda-icq.sourceforge.net/customize/index.html

Görüşler

0
robin
Aylardir kullandigim ve pek memnun oldugum program. Pluginlerle daha da guzellesiyor.
http://miranda-icq.sourceforge.net/plugins/index.html
Ayrica (hemen hemen) her gun turkiye saatiyle 10'da guncellenen, programin son derlenmi$ hali olan bir nightly build de mevcut.
http://miranda-icq.sourceforge.net/rich/miranda_nightly.zip

Vis/invis list de yakinda geliyor. ;)
0
anonim
geldi bile, dün gecenin paketinde var
0
anonim
program cok güzel ama plug ınları yukleyemedim birzahmet söylermisiniz...
0
anonim
bu lanet olası programı sabırsızlıkla kurdum db yi de hallettim ama bi türlü online olamıyo bikac denemeden sonra(yaklasık 25 felan) artık vazgectim 2 gündürbi türlü online olamıyorum....
mirabilis in oyuncagınıda kullanmak istemiyorum en iyi secim sanırım gene opera client oluyo ama bu seferde kontak listemdekileri en azından online olanları göremiyorum..
bu miranda ile online olan varsa bi zahmet sunun sırrını sölesin....Extra plug-in gerektirmiyodur umarım....
bu arada ismime anonim yazılmıs cok güldüm :))
insallah üyede olcam yakında...
0
anonim
ben kurdum ve çat efektiyle online oldum. ekstra bişey yapmadan.
0
anonim
ya online olmuyor ama plug inleri nerden yuklujem ya plugınleri inmdirdim ama çalıştıramadım
söyleyin nasol yapıjam
0
larweda
aslında mirandanın online olmak gibi bir derdi yok, yalnız mirabilis`in icq client`inden farklı olarak bağlanamadığı zaman tekrar bağlanmaya çalışmak gibi bir güzelliği var. Bu, kendi başına acaip bir güzellik ama mirabilis`in kendini kendince koruma tribi yüzünden başa dert açabiliyor. Şöyle ki, mirabilis, aynı user, belli bir süre içinde belirli bir miktardan fazla connection denemesi yaparsa o user`ı belirli bir süre için bloke ediyor. Ama maalesef bu bahsedilen belirli süreler hiç bir yerde belirtilmiş değil.

Benim de başıma gelen miranda ile ilk birkaç bağlanma çalışmasından sonra icq user`ım kilitlenmiş, benim de bu işlerden haberim olmadığı için miranda ile epey bi bağlanmaya uğraştım. (yaklaşık 200-250 defa kadar) Sonuçta da icq user`ım 10 saat kadar bloke oldu. (yaklaşık iki starcraft seansı :-)).

Plugin meselesine gelince, ben hiçbir sorun yaşamadım, plugin dll''lerini indirip (hatta upx ile 3`te birine sıkıştırıp) plugin klasörüne koyunca, mirandayı birsonraki açışımda otomatik olarak onları kullanmaya başlayabildim.

Miranda güzel program, kullanın, boşverin mirabilis`in oyuncağını.
0
anonim
Sanırım bu online olma problemi miranda kullanmış olduğu icq protokolü ile ilgili olsa gerek, miranda v5' kullanıyor o yüzden icq2001 ve sonrasının kullandığı portlardan mirabilis serverlerına bağlanamıyor. Çözüm olarak miranda'nın options menüsündeki ICQ portlarını değiştirmemenizi öneririm. bir de bazı pluginler birbirleri ile kullanıldığında aynı problemi yaratıyor. (çok sayıda plugin kullandığım için şu an hatırlamıyorum.) Ama ben oldukça memnunum.
0
anonim
nt kullanıcısıyım, adminler tarafındanmı engelleniyor nedir,açıklama gönderebilirmisiniz msy99@yahoo.com
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bir Türk Programcısı Sinirlenirse: CORSIS - Açık Kodlu Derlem Analiz Yazılımı

FZ

Stallman bir yazıcı sürücüsünün kapalı olması yüzünden çıldırıp işe girişmişti. Linus, okulda eğitim için kullandığı Sun Solaris işletim sistemini evde kullanamayacağını görünce Linux çekirdeğini yazmaya başlamıştı. Ian Murdock Linux kurmanın uzman olmayanlar için hiç de kolay olmayacağını fark edip Debian dağıtımını geliştirmeye başlamıştı. Bilgisayar tarihi sinirli programcıların başlarının çaresine bakarken çevreye de epey fayda sağlamalarının örnekleri ile dolu. Şimdi böyle bir örneğin haberini okuyacaksınız:

Çetin Sert, Almanya'da bilgisayarla dil işleme (NLP - Natural Language Processing) konusunda çalışan 23 yaşında genç bir araştırmacı. Sert, Mike Scott tarafından geliştirilmiş ve dil işleme bağlamında sık kullanılan bir yazılım olan Wordsmith'in kısıtlayıcı lisansını, ödenmesi gereken paraları ve bunu evindeki PC'de rahatça kullanamayacağını görüp bu konuda profesörlerinin uyarıları ile karşılaşınca...

Maxima 5.9.2 Çıktı

FZ

Maxima'nın 5.9.2 sürümü çıktı.

Maxima, meşhur sembolik hesaplama yazılımı Macsyma'nın GPL lisansı ile dağıtılan bir benzeridir. Maxima ile polinomlar, matrisler, sonlu kümeler, integraller (belirlili, belirsiz), türevler, diferansiyel denklemler üzerinde işlemler yapmak, lineer cebir işlemlerini gerçekleştirmek, keyfi büyüklükte sayılar kullanmak ve her türlü fonksiyonun iki boyutlu ve üç boyutlu grafiklerini çizmek mümkündür.

Maxima çeşitli UNIX ve benzeri sistemlerde, MS Windows sistemlerde çalışmaktadır. MS Windows için kurulum programı da mevcuttur.

Matematik ve programlama gerçek hayatta ne işe yarar:emeksensin.com ve rengarenk

FZ

Emeksensin.com'da en son yaptığımız yeniliğin adı Rengarenk. Rengarenk özelliği ile eserleri renklerine göre arayabiliyorsunuz. Buradan deneyip görebilirisiniz: http://www.emeksensin.com/rengarenk. Renk arama özelliği dünyada az sitede görebildiğimiz bir özellik çünkü bunu yapabilmek için bazı zor problemleri çözmek gerekiyor. İlk problem eserin resmindeki binlerce renkten önemlilerini seçmek. Bunu yapan birçok görüntü işleme algoritması var. Biz OpenCV kütüphanesini kullanarak bir gerçekleme yaptık.

DOS: Henüz Ölmedi!

FZ

DOS. Yani MS-DOS. Bugünkü gençlerin büyük bir kısmının dahi bilmediği kadar düşük işlemcili bilgisayarlarda çalışabilen, pek çok öncü yazılımın geliştirilmesine yol açmış, bazılarımızın kolayca küçümseyip aşağılayabileceği bir işletim sistemi. Çoktan öldü, cenazesini kaldırdık diye düşünedurun bazıları pek de öyle düşünmüyor.

Bu makale DOS´a yazılmış bir güzelleme şeklinde ;-) FreeDOS gibi açıkkodlu açık kodlu bir alternatifi bulunan bu ilkel ortamda (!) artık Python ile program yazmanız, MP3 dinlemeniz ve tabii en önemlisi tüm zamanların en güzel oyunlarını oynamanız mümkün ;-) Meraklısı DOSbox ve Interesting DOS Programs sitelerine bir göz atabilir.

DCP-Portal Gelişiyor... v4.5

anonim

Tamamen Türk içerik yönetimi uygulaması DCP-Portal'ın yeni sürümü çıktı. Yönetici alanı yeniden geliştirilen DCP-Portal, 4.5. sürümünde benzerlerinden çok daha kolay ve konfigüre edilebilir bir sistem yönetimi imkanı sunuyor. İçerisinde dosya yükleme, WYSIWYG tarzı bir HTML editör bulunduran yazılım, içerikler eklenirken ve/veya güncellenirken hiçbir HTML bilgisine gerek duymuyor.