Mozilla 1.0`a Doğru!

0
anonim

İlgili Yazılar

Davos Mozilla dedi

avukatahmetusta

Dünya Ekonomik Forumu 2007'nin teknoloji öncülerini açıkladı.

Bilgi teknolojisi dalında seçilenlerden birisi de Mozilla oldu.

Mozilla'nın CEO'su ve başkanı Mitchell Baker ile konu ile ilgili yapılan röpörtajı buradan okuyabilirsiniz.

Firefox Güvenlik Güncellemesi

Soulblighter

Mozilla Vakfı, Firefox'un 1.0.1 sürümünü duyurdu. Yeni sürüm, yeni bir özellik sunmuyor. Sadece güvenlik güncellemeleri içeriyor. Düzeltilen güvenlik açıklarının listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Mozilla 1.0 Release Candidate 1

m1a2

Geldi geliyor derken Mozilla 1.0 RC1 18 Nisan`da sessiz sedasız çıktı. Fazlamesai`de yeni Mozilla sürümleri ile ilgili haberler yayımlanmıştı daha önceleri. Mozilla` nın şu son ulaştığı nokta itibariyle ne kadar olgunlaştığına ve mutlaka denenmesi gerektiğine vurgu yapmak amacıyla esasında rel. 0.99`a göre cok büyük değişiklikler taşımamakla beraber Mozilla 1.0 Release Candidate 1`i de haber yapmayı uygun görmekteyim ;) Denemeyenler için hatırlatalım. Son serilerde Mozilla`ya bir `tabbed browsing` özelliği eklenmişti. `Tabbed browsing` -Opera`da olduğu şekilde- yeni sayfaların aynı browser penceresinde (tab) gösterilmesi özelliği oluyor ve bence tam bir `killer feature` (özellikle 3 tuşlu veya bir wheel mouse`unuz varsa gerçekten keyifli oluyor :) Opera`daki mouse gestures özelliği de ayrıca bir Mozilla installer paketiyle -XPI- eklenebiliyor, bu konu için bkz.

Mozilla 1.7 de çıktı!

Challenger

Mozilla FireFox 0.9 ve Thunderbird 0.7' nin ardından Mozilla 1.7 de duyuruldu. Yeni Mozilla' nın açılışı daha hızlı bir şekilde gerçekleşiyor. Mozilla 1.7 ile ilgili sürüm notlarını http://www.mozilla.org/releases/mozilla1.7/ adresinde bulabilirsiniz.

Mozilla Thunderbird 0.9 çıktı!

Soulblighter

Mozilla Foundation, Thunderbird'in 0.9 sürümünü duyurdu. Bir çok hatanın düzeltildiği yeni sürümle birlikte yenilikler de mevcut.