Mozilla 25.000.000 kullanıcı barajını aştı

0
St
Çıktığı günden bu yana ortalığı kasıp kavuran açık kaynak kodlu Mozilla Firefox sonunda 25.000.000 barajını da aştı ;)
1.0 sürümünün yayınlanmasının üzerinden tam 99 gün geçtiğinde spreadfirefox sitesinin sayaçları 25.000.000 (yazıyla 25 milyon) indirme gösteriyor artık. Açık kaynak dünyasının devrimsel ürünlerinden birisi haline gelen Firefox gerek 1.0 RC gerek 1.0 sürümüyle internet gezintisine yeni bir bakış açısı getirmiş, eski tarayıcıların en iyi yönlerini sentezleyip ekstra güvenlik ve hızla internet sakinlerinin beğenisine sunmuştu. Bugün ulaştığı rakam ve Microsoft şirketinin sahibi Bill Gates'in Internet Explorer 7.0'ın kısa sürede yayınlayacağını duyurması, Firefox'un başarısının temelsiz olmadığının ispatları ;)

Viva Firefox, daha nice 25 milyonlara!

İlgili Linkler:
Firefox
SpreadFirefox

İlgili Yazılar

Kullanışlı Firefox Eklentileri

lifesdkver0_1

Mozilla Firefox 'u hepimiz çok seviyoruz. Oyle ki eklentileri ile beraber web'de kesintisiz gezinmek (aksamalar için bkz: bir haber okumak için üyelik isteyen siteler; oradan buradan fırlayan, ekranı dolduran reklamlar; linkleri html yerine düz yazı olarak verip bizi kopi-peyste mahkum edenler,vs) mümkün hale gelebiliyor. Benim çok kullanışlı bulduğum eklentilerden bir demet:
  • Adblock: Adı üstünde, sayfadaki reklamları engelliyor. Yüklendiğinde Firefox'un durum çubuğuna bir kısa yol ekliyor. Bu kısa yola tıkladığınızda o anda gezinmekte olduğunuz sayfada blok edilebilecek elemanları liste olarak gösteriyor. Listeden seçtiğiniz elemanın çevresinde neon ışıkları yanıyor ;), böylece doğru şeyi bloke edip etmediğinizi anlayabiliyorsunuz. Bunun yanında genel amçlı filtreler de yaratabiliyorsunuz.
  • Google Bar: Bildiğimiz Google Toolbar.
  • Linkification: Sayfalarda html olarak değil de düz text olarak yazılmış linkleri normal birer linkmiş gibi gösteriyor, bizi kopyala-yapıştır derdinden kurtarıyor.
  • BugMeNot: An itibariyle 23454 site için bir kullanıcı adı ve bir parola sağlayan kaynak site. İlgilendiğiniz sitenin kullanıcı adı ve parola isteyen formuna sağ klik yapıp BugMeNot'a tıklıyorsunuz, eklenti sizin için alanları doldurup göndere tıklıyor. tembellikte son nokta.
  • GMailNotifier: GMail hesabınıza mail gelip gelmediğini kontrol ediyor. Firefox'un durum çubuğunda küçük bir ikonla sizi haberdar ediyor. (Bu arada GMail'in web arayüz teknolojisi ki bildiğimiz tekniklerin birleştirilmiş hali harika bir fikir. Google Inc.'i herkesin sevmesi boşa değil.Teknik ayrıntıları başka bir habere)
  • IEview: Firefox'la sörf yaparken ender anlarda ihtiyaç duyacağınız bir seçenek. Sağ klik'e yerleşip o anki sayfanın veya seçtiğiniz linkin Internet Explorer'da açılmasını sağlıyor.
  • BBCode: İşte başka bir harika fikir daha. Forumlara,haber sitelerine,vsye post ederken yazınızı BBCode/Html/XHtml ile şekillendirmeyi bir kaç tıklamaya indiren eklenti. Yine sağ klik menüsüne yerleşiyor. Diyelim link vermek istediniz, seçiyorsunuz link vermek istediğiniz yazıyı, "Make URL" diyorsunuz; gerekli tag'ları yerleştiriveriyor. Bir diğer güzelliği de clipboard destekli olması
  • WebmailCompose: Bu eklenti de sayfada mailto şeklinde verilmiş linkleri belirlediğiniz web arayüzlü bir e-mail hesabının (şu an için GMail,Hotmail,Yahoo,Mail.com,Horde,Netscape,OperaMail'i destekliyor) "yeni ileti" kısmına parametre olarak gönderiyor.
Eh, kral öldü yaşasın kral...

Mozilla Deer Park Alpha 1

slowhand

Mozilla, Deer Park' olarak adlandırdığı Firefox'un yeni jenerasyonun test versiyonunu yayınladı.

Mozilla 1.6 Çıktı!

anonim

Mozilla'nın yeni 1.6 versiyonu çıktı. Buradan indirebilirsiniz.

Birkaç yeni özellik:
  • Mozilla Mail için vCard desteği.
  • Cross-platform NTLM authentication desteği. Böylece Windows Authentication isteyen sitelere kolayca girebilme imkânı.
  • Çok daha gelişmiş View Source özelliği
  • ve daha neler neler... :)
Tüm zamanların en güzel Internet tarayıcı ve e-posta yazılımını kullanmanız için bir sebep daha...

Yamuk Flash animasyonları artık sorun yaratmayacak! ;-)

loker

Bazı flash dosyaları flash-plugin for mozilla ile düzgün görüntülenemeyebiliyor ve bu olduğunda izlediğiniz sayfanın bir bölümü flash dosyasından taşan bir katmanla kapanıyor. Bu sorunu sık izlediğiniz sitelerde yaşıyor ve sayfayı yeniden yükleyip gif ya da düzgün hazırlanmış bir flash ile izlemeyi umarak zaman harcıyorsanız lütfen mozilla'nın harika extension teknolojisine bir daha bakın...

Burada bulabileceğiniz extension ile flash dosyaları arka planda yüklenirken siz sayfayı izleyip, görüntülemek istediğiniz flash dosyasının üzerine tıklayarak bozuk da olsa izlemeyi tercih edebilirsiniz... Flash dosyaların bu aralar çoğunlukla reklamlar için bir araç olduğunu düşünecek olursak bir nevi pop-up blocker işlevi gördüğünü de iddia edebiliriz. Extensionları sevelim, sevmeyenleri bilgilendirelim.

Firefox'a araç çubuğu geliştirin (makale)

sefalet

Bu güzel adreste Firefox'a araç çubuğu eklentisi geliştirmenin ayrıntılı anlatımı yapılmış. Yazının başında da belirtildiği üzere anlatım uzun ama eklenti oluşturmak çok kolay.

Fazlamesai yapanlar Firefox'a nasıl bir araç çubuğu eklentisi isterlerdi acaba?

http://www.borngeek.com/firefox/tutorial/