Yamuk Flash animasyonları artık sorun yaratmayacak! ;-)

0
loker
Bazı flash dosyaları flash-plugin for mozilla ile düzgün görüntülenemeyebiliyor ve bu olduğunda izlediğiniz sayfanın bir bölümü flash dosyasından taşan bir katmanla kapanıyor. Bu sorunu sık izlediğiniz sitelerde yaşıyor ve sayfayı yeniden yükleyip gif ya da düzgün hazırlanmış bir flash ile izlemeyi umarak zaman harcıyorsanız lütfen mozilla'nın harika extension teknolojisine bir daha bakın...

Burada bulabileceğiniz extension ile flash dosyaları arka planda yüklenirken siz sayfayı izleyip, görüntülemek istediğiniz flash dosyasının üzerine tıklayarak bozuk da olsa izlemeyi tercih edebilirsiniz... Flash dosyaların bu aralar çoğunlukla reklamlar için bir araç olduğunu düşünecek olursak bir nevi pop-up blocker işlevi gördüğünü de iddia edebiliriz. Extensionları sevelim, sevmeyenleri bilgilendirelim.

Görüşler

0
bio
Bazı flash dosyaları flash-plugin for mozilla ile düzgün görüntülenemeyebiliyor ve bu olduğunda izlediğiniz sayfanın bir bölümü flash dosyasından taşan bir katmanla kapanıyor.

Bu, bilinen bir Mozilla/FireFox bug'i (bugzilla id'sini simdi bulamadim). Hem de en sinir bozucularindan biri. Flash dosyasi falan yamuk degil, uzerine gelince genisleyen butun flash'larda oluyor.

"Harika extension teknolojisine" guvenip "seyretmeyin siz de flash animasyonlarini" diyeceklerine bu sorunu duzeltseler ne kadar da guzel olacak. Herkesi FireFox'a gecmeye tesvik ediyorum, sonra da bu olay baslarina geldiginde "gak guk" seklinde gecistirmek zorunda kaliyorum.
0
loker
Onlar değil ben önerdim extension ile geçiştirmeyi :) Bu arada kimi flashların üzerine gidince genişlediğinden bile bi haber olan ben, sitelerin bu kadar çok reklamla dolmasına kıl olduğum için bir taşla iki kuş diye baktığım için yazayım dedim...

Evet bu du durumda derhal düzelmeli... Ben extension'ı disable etmem gerçi, reklamcılar düşünsün ama :-p
0
oktay
AdBlock uzantısı da yapabiliyor aynısını (ve fazlasını).

Oktay
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ve firefox New York Times'da...

conan

Mozilla Firefox onbin kadar kişinin maddi desteği ile ABD'nin en çok okunan gazetelerinden olan New York Times'a (NYT) iki tam sayfa ilan verdi. Ilanda maddi destekte bulunan bu kişilerin hepsinin ismini bulmanız mumkun. İsterseniz ilanın poster şeklini bu adresten satın almanız mümkün. Ya da, Mozilla geliştiricilerinin daha önce söz verdiği sekilde, ilanın kendisini bu PDF dosyasindan da edinebilirsiniz.

Not: Ben de bugün bir NYT alip resmini çekip bir yerlerde yayınlarım sanırım.

Özgür Yazılım Yerelleştirmede Bir Adım Daha

FZ

Debian Türkiye camiasının tek kişilik ordu modeli çalışan gönüllülerinden Recai Oktaş'ın Debian Türkçe listesine attığı son mesajı paylaşmak istedim:...

TTNet ADSL kullanıcıları için Firefox eklentisi

sundance

DivxPlanetda dolaşırken, sınırlı ADSL kullanıcılarının kotalarının neresinde olduklarını öğrenebilmeleri için geliştirilmiş bir Firefox eklentisiMiniMeter'a denk geldim.

İşin güzel yanı DivxPlanet forumuna yazan arkadaş, sözkonusu eklentinin yazarı ile bağlantıya geçmiş ve kendisine eklentinin TTNet'e uyarlanması için yardımcı olmuş.

Çok başarılı bir uygulama, sınırsız DSL kullanıcısı olmama rağmen ben de keyifle kullanıyorum.

Phoenix 0.5 (Naples) çıktı

conan

Mozilla'nin kodundan yola çıkılarak yaratılan web browser phoenix'in yeni versiyonu çıktı. Bu sürümde birden fazla homepage, 5 düğmeli intellimouse desteği, akıllı sidebar özelliği, download, history, ulaşılabilirlik, performans, stabilite, konularında iyileştirme, program boyutlarında ve hafıza kullanımında küçülme gibi bir çok yenilik var.

Tamarin projesi (JavaScript2'ye giden yol)

roktas

Mozilla grubunca bugün yapılan duyuruya göre Adobe® firması Flash® oynatıcıda kullanılan ActionScript™ betik diline ait AVM2 isimli yeni nesil sanal makineyi Mozilla'ya bağışladı. ECMAScript sürüm 3 uyumlu bu sanal makine Firefox 1.5 ve 2 sürümlerinde de yer alan bazı yeni Javascript özelliklerini de destekleyen bir eşzamanlı derleyici (JIT) içeriyor¹.