MS'in Lisans Kontrol Sistemi Açık Verdi

0
zilog
Silicon.com'da yayınlanan bir haberde, Microsoft'un yeni uygulamaya koyduğu ve korsan kopyalara update yapılmasını engelleyen Windows Genuine Advantege (WGA) sisteminin aşıldığı duyuruldu.
Uygulamaya başlanmasından ardından bir gün içinde kırılan WGA, Microsoft'un korsan kopyalara karşı geliştirdiği yeni silahıydı. Microsoft soruna çözüm ararken, sistemin bypass edilmesi, yalnızca Explorer'ın adres çubuğuna bir javascript komutu yazılmasına dayanıyor.

Görüşler

0
Challenger
Bu kadar basit bir kod ile bu sistem kırılabiliyorsa gerisini düşünemiyorum bile.
0
SilWeX
javascript:void(window.g_sDisableWGACheck='all')

Aklıma takılan birşey var : g_sDisableWGACheck... Böyle bir fonksiyon neden var ? Ve neden M$ dışarıdan bir fonksyionla WGA'nın işlev dışı kalmasına izin veriyor ?
0
simor
Bence çoktan fişlenmiştir her update yapan müşteri veya kopya kullanıcı. Amaç ilk etapta bu zaten.
"Windows Genuine Advantege" kopyacılar için ne kadar saçma bi tanımdır. Aha bak geeeel geeel bişey yapmiicam valla der gibi. Neyin avantajı :). Müşteri tarafında ise, malum gsm zararlımızın yaptığı gibi elli kere senin nüfüs cüzdanı faksını istemesinin verdiği hissi veriyor.
Bunlar hep değişen piyasalara göre kar amaçlı reaksiyonlar. Küçük oyunlar. Teknik departmandan değil de piar ekibinden çıkma fikirler bence.



Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yeni MS-IIS Worm`u: `Code Red`

elrond

Code Red adlı yeni bir Worm, Microsoft tabanlı 12.000 web serverı etkilemiş durumda. Worm IIS teki bir güvenlik açığını kullanıyor. İsminin "Code Red" olmasının nedeni ise Çin` den çıkmış olması.
Worm bulaştığı server subnetinde 100 IP` yi scan edip bulduğu diğer serverlara da bulaşıyor. Web serverın ana sayfasına ise şunu koyuyor.
"Welcome To http://www.worm.com
Hacked by Chinese."

Microsoft'a rekor ceza

anonim

AB Komisyonu, Microsoft'u ikinci kez, 280,5 milyon avroluk para cezasına çarptırdı.

AB Komisyonu, ''hakim durumunu kötüye kullanarak rekabeti ihlal ettiği'' gerekçesiyle Microsoft'u ikinci kez, 280,5 milyon avroluk para cezasına çarptırdı. Rekabetten sorumlu AB Komisyonu Üyesi Neelie Kroes, karara ilişkin ''Üzgünüm ki (Mart 2004) kararımızın üzerinden geçen iki yıldan fazla sürede Microsoft yasadışı tavrına son vermedi.

MS Gatekeeper test de rezalet

anonim

Her şey "Kusursuz güvenlik uzmanı siz misiniz?" gibi bir soruyu takip ettiğim bloglarda ve bilimum arkadaşımdan gelen emailler aracılığı ile görmemle başladı. Adımız çıkmıs bir kere, haşa efendim kusursuzluk gibi bir iddiam olmadığı gibi MS'in ilgili sayfasındaki tanıtımın son derece lüzumsuz ve rantcı olduğunu düşündüm İtici geldi ama eninde sonunda değişiklik olur belki de güleriz fazlamesai'ye haber çıkar dedim, katıldım uzun lafın kısası :)

Direct-X 8.1çıktı

sundance

Microsoft`un multimedya konusunda bir standart oluşturan sistemi Direct-X`in 8.1 sürümü dün resmi olarak çıktı.

Özellikle 8.0 sürümü ile 3D shooterlarda ciddi bir hız artışı sağlayan Direct-X`in platform bağımsız olmaması dışında, programcıların daha çok tercih ettiği özelliklerle donatılması ve hızlanması ile gün geçtikçe Open-GL`e daha çok rakip olarak gösteriliyor.Download

VMware Microsoft ile anlaştı

elrond

VMware den büyük bir başarı haberi geldi. VMware üreticileri ürünü Microsofta satmayı başardı. Microsoft satış ekibi -ki bu 6000 kişi demek oluyor- ürün demolarında VMware kullanacak. özellikle 1 den fazla makina kurulumu gerektiren satış demolarını tek bir laptop ile gerçekleştirebilecekler böylece.