MS Nimda.Net Beta 1!

0
elrond
Başlık ne kadar enteresan değil mi? Evet Visual Studio.Net Korece (???) versiyonunda Nimda virusune rastlanmış durumda. Aslında sorumlu tam olarak MS olmamakla birlikte sonuç itibari ile aldığınız CD de MS markası var ve içinde de Nimda virusu, nasıl kıvırtırsan kıvırt olay traji-komik.
Efendim olay şöyle oluyor; .NET Ingilizce sürümü Koreli 3rd party ye yollanıyor ki arkadaşlar programı ve Help filelarını local dile çevirsin. Ancak arkadaşlar çevirmişken birde Nimda koyuverelim demişler içine...
Olay şöyle anlaşılıyor. MS Amerikadaki arkadaşlar Help filelarını MSDN Web sayfalarına post ederken 1 adet fazla file' a rastlıyorlar sonra bakıyorlar ki file bir vius: Nimda
MS in savunmaları komik olduğu kadar da gerçekçi. Diyorlar ki: Arkadaşlar bu viruslu file normal koşullarda kesinlikle erişim olmayacak bir yerde. (Help dizini) Ulaşılsa bile Vs.Net bu dizinde sadece help filelarını execute eder o yüzden file problem yaratmayacaktır. 2. olarak ise Nimda arkadaşımızın sistem gereksinimlerinde IE 5.5 var gelin görünki VS.Net min IE6.0 istemekte bu yüzden viruslu CD kurulduğu platformları etkilemeyecektir. ;-) Eee doğru söze ne denir?
Neyse diyeceğim şudur ki aranızda Vs.Net ile Korece Development yapan arkadaşlar varsa (Brezilya maçındaki hakemden dolayı :-) Vs.Net CD sini CD-ROM unuza takınca önce bir scan ediverin bir zahmet neme lazım...

İlgili Yazılar

Gizli şifre şoku

pulsar

ABD gizli servisinin, Microsoft yazılımlarındaki ana şifreyi kullanarak Alman ordusunun gizli belgelerini tek tek ele geçirdiği ileri sürüldü...

Yeni windowz böyle olacakmış görmemiş olanlara duyurulur

TLG

yeni windowz görüntüleri ve kullanımı hakkında bi link gördünde bunu fazlamesaicilerle paylaşayım istedim
Yeni windowz
bide tartışma çıkarmak amaçlı değil sadece 6.his Micros~1 un linux çekirdeği kullanma ihtimali nedir acaba merak ettim ;-) tahmini olan varmı :-)
Saygılar TLG;

Vista için donanım gereksinimi

Soulblighter

Nigel Page, Micros~1 Avustralya'nın strateji uzmanı, Micros~1 TechEd konferansında Vista için donanım gereksinimini açıkladı.

Windows Media Player 8 de Spyware Çıktı

polat

The Associated Press`in haberine göre Microsoft Windows XP ile beraber gelen Windows Media Player 8 kullanıcının büyük firmaların işine yarayacak bilgilerini bir listeye kaydediyor.

Microsoft, Windows media player`ın sadece download edilmiş DVD ve CD bilgilerini kaydettiğini , bununda kullanıcı için herhangi bir güvenlik sorunu teşkil etmeyeceğini açıkladı.Ayrıca Microsoft bu bilgileri satmayacaklarınıda ekledi.

Halbuki AP`nin bulduğu bu log dosyasında DVD ve CD infoları dışında büyük firmaların işine yarayacak birçok bilgi bulunyor.

İlgili haber. /Kaynak:www.inethaber.com

İlk Windows CE virüsü geliştirildi

anonim

Windows CE işletim sistemindeki güvenlik açıklarını göstermeyi hedefleyen ve herhangi bir zarara yol açmayan bir virüs geçtiğimiz hafta güvenlik şirketleri tarafından tespit edildi.