MsFreePc.com

0
sundance
Suavi'nin şarkısındaki gibi, şimdi California'da olmak vardı anasını satayım, Bill Gates'in hesabından bedava bir PC sahibi olmak...

Nasıl derseniz MsFreePc.com sitesi Micros~1'un kaybettiği 1.1 Milyar dolarlık anti-tekel davasındaki tazminatın, California eyaleti yasalarına dayanarck, kullanıcıların Lindows kurulu PC'leri bedavaya (ve özgürce :) almalarında kullanılmasının yolunu bulmuş

Dahası, alabilecekleriniz bu kadarla da sınırlı değil Tabi eğer California'daki başvuran ilk 10,000 kişiden biriyseniz.

İlgili Yazılar

Win2K+WinXP = En Güvenli İşletim Sistemi !!!

cayfer

Gene de denemek lazım aslında ama ben hem Win2K hem de XP alabilecek kadar zengin değilim. Bu adreste şifreyle korunan bir XP makineyi Win2K CDsi ile açıp her şeye ama her şeye erişmenin yöntemi anlatılıyor.

Şimdi diyeceksiniz ki "makinanın başına oturduktan sonra..." ama neden aynı şey XP CDsiyle açınca olmuyor? Neden Win2K'yı Win2K CDsiyle açınca olmuyor?

"The most secure version ever!..."

Novell & Microsoft (GNU/Linux & Windows)

cbc

The Wall Street Journal Microsoft ile Novell anlaşmasını bildiriyor.

Haberde Novell hisselerinin 16% artarken Red Hat hisselerinin de %2 değer kaybettiği belirtiliyor. Şaşırtıcı olan ise Microsoft hisselerinin bir miktar değer kaybetmesi.

Yine aynı haberde, uzmanların bu ve Oracle - Red Hat işbirliği gibi birlikteliklerin firmaların özgür yazılıma olan güvenini arttırarak daha rahat yatırım yapmalarına olanak sağlayacağını tahmin ettiklerinden bahsediliyor.

Novell'in sitesindeki haberde yazanlar temel hedefleri özetliyor:
  • Sanallaştırma
  • Office Open XML
  • Ortak çalışma çatısı
  • Mono, OpenOffice, Samba
Novell çalışanı olan Miguel de Icaza'nın yorumunu okuyabilir, Türk özgür yazılım camiasının bir kısmının fikirlerine de göz atabilirsiniz.

Micros~1 Google´ı Rakip ilan etti!

some1lovesavril

New York - Amerikan yazılım devi Micros~1 internetteki en etkin arama motorunu geliştirmiş olan Google'u kendine bu alandaki başlıca rakip ilan etti.

Micros~1 yetkilileri, Google'unkinden daha etkili bir arama motoru geliştirmek ve kullanıcıların hizmetine sunmak üzere harekete geçtiklerini de açıkladılar.

Bill Gates'e Açık Protesto

meddah

Bill Gates, Pekin Üniversitesi'nde "Çin'in yazılım dünyasındaki geleceği" konusunda konuşma yaparken "Özgür Yazılım / Açık Kaynak" yazılı pankartla sahneye çıkan biri tarafından protesto edildi.

Detaylı bilgi ve fotoğraflara buradan ve şuradan erişebilirsiniz...

Editör'ün notu: Aynı konuda iki haber gelmişti. 2. haberi aynı konuda olduğu için yayınlıyamıyoruz ama haberdeki linke burdan ulaşabilirsiniz.

Acaba Micros~1 UNIX'ten vazgeçmeseydi....

cayfer

... bugün bilişim dünyası nasıl olurdu?

Bilmem başka hatırlayanlar olacak mı ama 1980'li yıllarda ben MS-XENIX kullanmıştım. Evet... MS-XENIX. Şaka değil!

Hiç de fena değildi açıkçası. COBOL derleyicisi bile vardı.