MSN Messanger`da önemli Problemler.

0
elrond
Son günlerde MSN Messanger servisinde yoğun login problemleri yaşanmakta. Bunun yanında kullanıcıların Buddy List`lerini kaybettiği durumlar da yoğunlaşmış. Amerika, Kore, Singapur ve Şili de probleme rastlanmış durumda ve problemin hızla yayılıyor.

Microsoft problemin farkında olduğunu ve henüz bir sebep bulamadıklarını açıklamış durumda. Yoğun olarak çalışıyorlarmış. Bazı uzman kaynaklar MS`in "Passport login" sisteminden kaynaklanan bir problem olabileceğini öne sürüyor ancak ellerinde delil yok.
Bilindiği gibi Passport Login, Ms`in yeni HailStorm servislerinin en önemli başlangıç noktası. Tüm MS servislerine (MSDN, Windows Beta, Hotmail, Messanger, Money Central vs...) artık pasaportunuzla login oluyorsunuz ve pasaportunuzu PDA, Cep telefonu, PC gibi bir çok yerden kullanabiliyorsunuz. Uzmanlar pasaport authentication serverların bu kadar büyük bir login olma talebini karşılayamıyabileceğini öne sürüyor. Özellikle her pasaport logini ile aynı anda bir çok servise login olunabilinmesi bu tahminlerin destek noktası. Aslında ben pek katılmıyorum çünkü MSDN, Windows Beta Web`e rahatça bağlanırken Messenger`a bağlanamamak şüpheleri Messanger serverlara yöneltiyor.

One Ring To Rule Them All. 19 Aralıkta sinemalarda...

Görüşler

0
elrond
Güncelleme:
Problem bir ara son hadesine ulaştı ve sistem tamamen login olunamaz duruma geldi. Microsoft sistemde bir Hardware Problemi olduğunu açıkladı. Dünya çapında kullanıcıların çoğunun problemden etkilenmediğini belirti. Buddy listlerini kaybedenlerin ise listelerini tekrar oluşturması için herhangi bir şey yapmalarına gerek olmadığı açıklandı. Sistem yöneticileri
buddy listleri restore edecekler.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Herşey windows için ;)

conan

shellcity'de dolaşıyordum ki gözüme çarpan birşeyle irkildim :) Bir de ne goreyim, sevgili desktop managerimiz blackbox'ın windows için olanı da varmış! İlgilenip denemek isteyenler için sayfası şurada. Benim gibi görmeden inanmayanlar da buraya. Denemeden inanmayanlar ise koşa koşa tam buraya.

sundance buna bayılacak (tabii daha önceden görmediyse)

Microsoft'tan Vista İçin Korsan Önlemleri

Guardian

Rss ile ulaştığım Slashdot.org'daki kısa haber içeriği sayesinde bulduğum washingtonpost.com'daki habere göre, Microsoft'un yeni nesil işletim sistemi olarak adlandırdığı Vista işletim sistemi korsan kullanımlara karşı çeşitli önlemler içeriyormuş.

Belirtilen açıklamaya göre, işletim sistemi kurulduktan sonra ilk başta Vista'dan beklenen bazı özelliklere izin verilmeyecekmiş, dolayısıyla ilk kurulumda Vista'nın gelişen grafik ve diğer bazı özelliklerinden kullanıcı yararlanamayacakmış.

Acaba Micros~1 UNIX'ten vazgeçmeseydi....

cayfer

... bugün bilişim dünyası nasıl olurdu?

Bilmem başka hatırlayanlar olacak mı ama 1980'li yıllarda ben MS-XENIX kullanmıştım. Evet... MS-XENIX. Şaka değil!

Hiç de fena değildi açıkçası. COBOL derleyicisi bile vardı.

M$ ve yeni güvenlik arayışları

SHiBuMi

Microsoft, 25 Ekim'de yeni Windows XP'sini çıkarmaya hazırlanıyor. Her ne kadar bizim bilgisayar dergileri XP'nin tanıtımını yapmaktan çok Microsoft'un basın reklam bültenine yer ayırmışsa da (Dergilerden biri şöyle demiş: Windows XP, yeni görünümüyle ve yöntemleriyle kullanıcılara yaratıcılık, bağlantı ve iletişim özgürlüğü veren heyecanlı deneyimler sunuyor.), üzerinde durulmaya değer birkaç konu var. Onlardan birisi de Microsoft'un uygulamayı planladığı yeni kullanıcı kontrol sistemi.

MSH (Microsoft Shell) Rehberi

tongucyumruk

Microsoft Windows'un yeni sürümü Vista'da Microsoft özellikle sistem yöneticilerinin uzun süredir beklediği kullanılabilir, işe yarayan, "gerçek" bir komut satırını kullanıcılarına sunuyor. MSH sayesinde sistem yöneticileri uzun zamandır UNIX ortamlarında kullanılan betik yazma, betikler yardımıyla sistem işlerini otomatikleştirme gibi imkanlara kavuşyorlar. MSH hakkında birçok dedikodu ortalıkta dolaşırken, sonunda Ars Technica'da yayınlanan detaylı bir inceleme sayesinde MSH'ın özellikleri gün ışığına çıktı.