Müzik CDlerindeki Kopya Koruması Tek Tuşla Kırıldı!

0
murat09
Princeton Üniversitesi öğrencisi John Halderman, Windows işletim sistemi kullanan bir PC de sadece "shift" tuşunu kullanarak kopya koruması engelini aşmayı başardı.
ZDNet teki habere göre, BMG sanatçısı Anthony Hamilton'un albümündeki kopya koruması özelliği, korumalı CDler player'e takıldığında bilgisayarın AutoRun özelliği devredışı bırakılırsa (ki bunu shift tuşunu basılı tutarak yapabilirsiniz) normalde track'leri mp3'e çevirme yasağı gibi birçok engeli ortadan kaldırıyor. BMG sözcüsü Nathaniel Brown olayın endişe verici olduğunu belirtti.

Görüşler

0
sundance
Merak ettim simdi. Aciklamanin sonuna Bu koruma sistemini gelistiren gerizekali yerine John Halderman´la calismadigimiz icin uzgunum diye eklemis mi.
0
murat09
Naçiz bir fikir: Dünyanın en iyi koruma sistemide yapılsa, neticede ses çıkışı için hoparlöre ihtiyaç duyan bir sistemde "ear" "aux" veya 5.1 çıkışlarını basit bir PCye bağlayıp herhangi bir ses kayıt yazılımı kullanılarak çalan müzik dijital olarak kaydedilebilir ve dolayısıyla istenen formata çevrilebilir. Bu da Murat 'ın dile getirdiği çözüm...
Ha, bahsi geçen "koruma(!)" sistemi halis bir gerizekalılık örneği mi, %1000 haklısınız :-)
Bir komplo teorisi: Belki ilerde kopya vs koruması için müziği direkt beyne veren(?) bir sistem yapabilirler mi, onu da zaman gösterecek.
0
sundance
:) Enteresandır, bu kadar basit değil demek durumundayım :)) 90'ların başında kopya koruması olan bir video kaseti, iki video kullanarak (birinin çıkışını diğerinin girişine vererek) kopyalamayı denemiştim ve ne sesi ne görüntüyü kopyalayamamıştım :))) Düşününce tamamen mantıksız geliyor, ses çıkıyorsa kopyalayabilmek lazım diyoruz, fakat basitçe, kulağın duyamadığı gözün göremediği bant genişliğinde kaydedilebilir olmaktan çıkıyor yayın.

Çok ilginçtir ama dediğim gibi kopyalayamadık videoyu :)
0
murat09
Hocam o video koruması olayını duydum bende, eğer yanlış bilmiyorsam ve hatırlamıyorsam tazeleme frekansı ile (ekrana gelen) ve videonun kaydetme frekansının tutmamasından kaynaklanan bir kopyalayamama mevzusu vardı. E tabi, 2003 yılında sanırım bir çözüm bulmuşsunuzdur (veya bulmuşlardır)
Ah ah, zamanında (90 larda)DAO/TAO nun donanım desteği olmadığı 2x CD Recorderlarda Audio trackleri önce wave yapıp, temp'leri silip, sonra gıdım gıdım, ihtimamla Aydın'da ilk kopya(!) data+audio karışım CDyi yaptığımızı hatırlarımda, gülerim halime:-) Hatta abartıp kasetlerdende kayıt yapmıştık mp3 olarak. İğrenç bir ses kalitesiydi ilk başlarda ama, Goldwave ile çatırdamaları kesip "fadeout" efekleriyle şarkıları birbirine karışmasını engellemeye çalışmak. Wohohooo..Cehennem dedikleri bu olsa gerek!
Amerikayı tekrar keşfetmeye ne gerek var diyen FM ci :-)
0
tongucyumruk
"Dijital verinin kopyalanmasını engellemek suyun kendisini kuru hale getirmeye çalışmak gibi bir şey." Bruce Schneier

(ileriseviye.org'dan copy-paste yoluyla araklanmıştır, benzer şekildeki araklamalar 123456-789 numaralı patente aykırı hareket teşkil edeceğinden ilgililer hakkında yasal işleme başvurulacaktır)
0
FZ
Tez zamanda seni AB parlamentosuna, olmadı ilgili ticari mahkemeye havale edeceğimden şüphen olmasın. Demek benim alıntı yapma patentimi ihmal edersin ha! Seni gidi seni! ;-)

Bu kopya koruma mevzusuna hakikaten insanlar kafayı takmış durumdalar. Bunca entelektüel enerji daha faydalı işlere harcansa daha güzel olur kanaatindeyim.

Bir şeyin `doğasına´ aykırı hareket etmek yerine `yeni kavramlar ve kurallarla´ çalışmaya alışmak sanırım canlı evrimindeki en önemli olgudur. Bunu fark edenler gelişecek, serpilecek, büyüyecek. Buna direnenlerin soyu öyle ya da böyle tükenecek.
0
yalcink01
Patent haklarını ihlale girer mi bilmem ama, yazınızın 3. parağrafının altına bir imzada ben atayım.

İmza
YALÇIN KOLUKISA
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Daha iyi bir Windows için ...

yuxel

Microsoft, GNU/Linux kullanıcılarına, neden GNU/linux'u seçtikleri ve MS Windows'da neler görmek istediklerini öğrenmek için ev kullanıcıları ve kurumsal kullanıcılar için iki ayrı anket hazırlamış. Ev kullanıcıları için olan anketteki 15. soruda her ne kadar "possible" demişse de en üst satırlara "open your source" yazmayı ihmal etmedim ;)

Microsoft'un yeni söylemi: Cihat

anonim

Microsoft "Get The Facts" adıyla yeni turlarına başladı. Silicon.com'un bu süreci teknolojik olduğu kadar politik bir "savaş aracı" olarak nitelendiriyor. Söylemlerin birçoğu yeni değil. Windows'un, açık kaynak kodlu rakibi kadar ucuz ve güvenli olduğu, karşı tarafın ise sanılan kadar güvenli ve ucuz olmadığı vs.

Ama Londra'daki "road show"da yeni bir söylem dikkat çekiyor. MS bu sefer Linux destekçilerini Microsoft'a karşı cihat yürütmekle suçluyor. "Cihat" söyleminin özellikle seçildiğini belirtmeye gerek yok sanırız. Malum bu günlerde bu kelimenin, özellikle ABD ve Avrupa'da negatif bir popülerliği var. Silicon.com'un bu konuya ilişkin yorumu da okunmaya değer.

Oracle`dan E-Mail Server Sürprizi

elrond

Oracle CEO` su Gary Ellison Comdex`te bombayı patlatmış. (Harbiden patlayabilir bu gelişme ama neyse...) Basın toplantısınıda Exchange Serverı unreliable ve unsecure olarak niteleyip(!) (Şimdiye kadar nerdeydin diye sorarlar ama yine neyse)Oracle 9i` ye E-Mail Eklentisi ekleyeceklerini açıklamış durumda.

Windows´da kritik açıklar!

sametc

Microsoft Windows işletim sistemlerinde kötü niyetli kullanıcıların bilgisayarlara sızmasına olanak veren üç adet “kritik” açık olduğunu duyuruldu. Açıklar için yamalar Microsoft Security Bulletin’de yayınlandı.

Microsoft yetkilisi Stephen Toulouse kullanıcıları Windows Update servisini kullanmaları yönünde uyarıyor. Toulouse kötü niyetli kullanıcıların Microsoft Windows 98 işletim sistemi, ve Internet Explorer´ı etkileyen açıkları suistimal ederek diğer kullanıcıların bilgisayarlarından veri silebilecelerini belirtti.

Toulouse söz konusu açıklar için hazırlanan yamaların yakında çıkacak Service Pack 2’ye de konulacağını bildirdi. Windows XP’nin güvenlik güncellemesi olan Service Pack 2’in yaz sonu kullanıcıya ulaşması bekleniyor.

Microsoft geçtiğimiz yıldan bu yana yazılımlarda çıkan açıkları aylık bültenlerle kullanıcıya duyuruyor. Salı günü yayınlanan bültene göre, Windows´ta çıkan açık Windows NT 4.0, Windows 98, Windows 2000, Windows XP ve Windows Server 2003’ü etkiliyor.

Kaynak: http://www.ntvmsnbc.com/news/265663.asp?cp1=1

Gene Micros~1, Gene Güvenlik Açığı

malkocoglu

Bir CNET haberine göre, Microsoft Pasaport servisindeki ciddi güvenlik problemi yüzünden 200 milyon kişinin hesabı tehlikeye girdi. Hesaplarda genellikle saklanan kredi kart numaraları, isimler, adresler Eylül ayı 2002 senesinden beri bu halde açık duruyorlardı. Bu açığın sebebiyet verdiği zararın miktarı henüz bilinmiyor.