Daha iyi bir Windows için ...

0
yuxel
Microsoft, GNU/Linux kullanıcılarına, neden GNU/linux'u seçtikleri ve MS Windows'da neler görmek istediklerini öğrenmek için ev kullanıcıları ve kurumsal kullanıcılar için iki ayrı anket hazırlamış. Ev kullanıcıları için olan anketteki 15. soruda her ne kadar "possible" demişse de en üst satırlara "open your source" yazmayı ihmal etmedim ;)

Görüşler

0
yuxel
Haber Kaynakları : http://slashdot.org/articles/03/12/21/1655257.shtml?tid=106&tid=109&tid=185&tid=187
http://www.newsforge.com/os/03/12/21/1546240.shtml?tid=11&tid=2&tid=82&tid=94
0
larweda
çok tarafsız bir anket olamamış ama bunnar, her iki ankette de M$, bak biz anket yaptık, kullanıcılar bu sebeple linux istemiyolar sonucuna varabilmek için data topluyo gibi geldi, ileride Windows'u burada çıkan sonuçlara göre geliştirebilmek için değil. En azından ben öyle hissettim, M$ olunca paranoyak da olailirim ama...
0
mentat
yaw bana baya bi hoax gibi geldi bu survey. yani bilmiom, bu da bi baska paranoyaklik ama, surveymonkey ne ya!! ms normalde surveylerini kendi sitesinden yapmiyo mu? hatta msdn'den biseye bakacak oluyosun, ay musteri, bize bi iki feedback versen seklinde sagdan soldan pencere cikip sinir ediyo insani..

newsforge'daki duyuruya da baktim, eleman microsoft.com reply-to'lu bi mesaj atmis bi linux user group listesine (oha cumleye bak) arkasindan da, follow-up bi hotmail hesabindan, arkadas mailleriyle biraz mesgul seklinde.. tabe tabe.. bi de survey'de ne ms logosu var ne bisi, hakkaten bi ms elemani yaptiysa bile o surveyi, ertesi gun bill onu kovdu kesin.. he he..

baktim da tekrar, bi kac kisi daha slashdottan hoax paranoyasinda, en azindan yalniz degilim. :)
0
sundance
Şahsen, bu anketin bir şekilde uydurma olmadığı ortaya çıkarsa ben şaşıracağım. Siz hiç gördünüz mü MS´un bin tane yerinde bu bizim tescilli markamızdır, şudur budur yazmadan "DIKKAT BOYALIDIR" tabelası bile astığını ?

Hadi bunu da geçtim, bu tür bir anketi uçanı kaçanı logladıkları kendi siteleri dışında bir yerde niye yapsınlar ?

Bence tamamen uydurma bu ve bayağı olay olacak bu hafta bitmeden.
0
murat09
MS in işi gücü yokda 3ncü parti, spam yatağı Surveymonkey gibi şirketlere(!) anket mi hazırlatacak? 19 ncu maddede "please write your email..." vs gördüm. Aha. Çok lazım ya deli saçması bir anket için e posta adresi! Vereyim adresimi 3 güne kalmaz abuk subuk "life insurance" "best naturel viagra" "enlarge your ..nis free" dolsun.
İtibar etmeyiniz, ettirmeyiniz.
Saygılar.
0
dfisek
Microsoft'un kendi anketi olduğunu farzedelim, niye istedikleri onca bilgiyi doldurup onların tekelci yazılımlarını geliştirmelerine yardımcı olalım ki?
0
muhasebeci
Windowsta neler mi görmek isterdim, windowsu hiç görmemek isterdim. Dünya üzerinde tekel kurmuşlar, sırf pazarlama stratejileriyle sahibini haksız yere dünyanın en zengin adamı yapmışlar, şimdi mi akıllarına gelmiş neler görmek istersiniz diye sormak. Sanki yapılacak hiç birşeyleri kalmamış, sanki çok kusursuz çalışan bir os çıkmış ta artık kullanıcı talepleri doğrultusunda geliştirme devam edecek. Sırada ne var acaba. Şimdi ben atıyorum oraya yazdım, şunu istiyorum diye; onlarda peki bunu yaparsak kaç para vereceksin mi diyecek. Bana kalırsa hiç kimse bu anketi doldurmamalı. Zaten başlıktan anladığım linux kullanıcılarının windowsta görmek istedikleri; bence hiçbir linux kullanıcısı o anketi ciddiyetle doldurmaz. Dolduranlar da geyiğine doldurur o anketi. Son olarak m$ şunu yapacaktır; sizin işletim sisteminiz diye lanse edecekler. Geçen cebit2003 fuarı aklıma geldi. O fuara eşimle birlikte gitmeme rağmen, yanıma lisanslı win98 CD'sini almıştım. Amacım standlarında o cdyi kırıp pc'lrine birinin klavyelerinin üstüne bir not ile birlikte bırakmaktı. Şansıma o fuara m$ katılmamıştı. O kırık CD parçalarını hala sıradaki fuarlar için saklıyorum.

Yüksel ÖZCAN
http://muhasebeci.sf.net [muhasebeci.sf.net]
0
Challenger
Hatırlarsınız şu blaster sorunundan korunmak için linux kullanımı geyiği vardı. O sıralar İzmir Fuarı' na gidecektim ve kardeşim ile aramızda şöyle bir diyalog geçti:
-Abi, fuara acaba microsoft da gelmiş midir?
-Bilmem, niye sordun?
-Hani geldilerse bir hayırlı olsuna git.
-Nasıl yani.
-Abi, merhaba! Hayırlı olsuna geldik. Linux' a geçmişsiniz. Bir çayınızı içmelim dedik.
0
crematorium
komik ve gereksiz bi anket :P
0
FZ

SATICI (MS): Where do you want to go today?

TEKNIK PERSONEL: Please go away!
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Windows Vergisine Mahkeme Engeli

hayalci

Yeni satılan bilgisayarlarla birlikte "dayatılan" Windows işletim sistemini kabul etmek zorunda değilsiniz.

Pardus Kullanıcı Derneği başkanı ve aynı zamanda Linux Kullanıcıları Derneği üyesi Av. Karslı'nın açtığı davada mahkeme kararı açıklandı. Mahkeme, işletim sistemi parasının iade edilmesine karar verdi. Karar emsal teşkil edeceğinden artık almak istemeyen hiç kimseye Windows işletim sistemi dayatılamayacak.

Hailstorm Microsoft´un 2003 planından çıkartılmış.

conan

.NET My Services Microsoft'un oldukça önem verdiği XML web servislerinden birisiydi. Microsoft, kod adı Hailstorm olan ve içinde elektronik online adres defteri, online telesekreter gibi 14 tane servis barındıran bu projesini 2003 planından çıkarmış görünüyor. My Services'ın başlangıç tarihi geçtiğimiz Nisan ayında da yaklaşık 8 ay ileriye atılmıştı.

İki gün once açıklanan 2003 planında web servisleri ile ilgili tek madde XML protokolleri üzerineymiş. Şirket 2003de web servislerinin güvenliğini arttırmak üzere VeriSign ve IBM'in kaleme aldıkları WS-Security standartını uygulama yönünde çalışmalar yapacagını da belirtmiş.

Microsoft'tan "phishing"e hukuk savaşı

Soulblighter

Microsoft, taklit site oluşturarak kimlik hırsızlığı yaptıkları iddiasıyla 117 kullanıcıya dava açtı.

Dünyanın en büyük yazılım şirketi, dava açtığı kullanıcıların kimliklerini açıklamıyor. Şirket, bu kişilerin internet üzerinden yüzbinlerce e-posta göndererek masum kullanıcıların kimlik bilgilerini çalmaya teşebbüs ettiklerini savunuyor. Microsoft’un hedefi Windows açıklarını kullanan phishing şebekelerini ortya çıkarmak ve yok etmek.

M$ ve Shared Source

anonim

Microsoft, "open-source" a karşı çıkarttığı "shared source" silahına, "kilit kodları"nı açmak suretiyle WinCe 3.0 sürümünü dahil etti. Bu "shared source" modeli bana -Korkunun ecele faydasi yok - lafını hatırlatıyor nedense... Microsoft'un konu ile ilgili sayfasına tıklayıp ulaşabilirsiniz.

Windows geliştiricileri: `Bizce Linux daha güvenli!´

sundance

Eweek´in haberine göre sistem geliştiriciler arasında yapılan bir anket, büyük çoğunluğun Linux´u Windows platformlarına göre daha güvenli bulduğunu ortaya koydu.

İşin ilginç yanı, çeşitli Kuzey Amerika şirketlerinden 500 geliştirici arasında yapılan ankete katılanlardan sadece %23´ü Linux kullanıcılarıydı.

Windowscular dediyse bu da yanlıştır ;) demeden bence ankete bir göz atın...