MySQL, SAP DB ile gücüne güç katacak

0
acemi_
MySQL AB, SAP DB veritabanını geliştirme ve pazarlama haklarına sahip oldu. SAP DB, SAP AG tarafından geliştirilen, stored procedure, transaction, view v.b. gelişmiş özelliklere sahip açık kaynak kodlu bir veritabanı sunucusu... Yeni bir marka ile kullanıma sunulacak olan ürün, hem MySQL AB hem de SAP AG tarafından desteklenecek. Bu birlikteliğin, MySQL'in pazardaki konumunu çok daha kuvvetlendirmesi bekleniyor.
İlk aşamada MySQL tarafından iki farklı ürün kullanıcılara sunulacak. MySQL ve MaxDB adıyla SAP DB... Kullanıcılar, aynı arayüzleri kullanarak iki veritabanını da yönetebilecekler. Bunun yanında iki ürünün birlikte uyum içinde çalışabilmesi ve bir üründen diğerine geçişin son derece rahat olması sağlanacak. SAB DB tecrübesinden yararlanacak olan MySQL AB, MySQL veritabanına gelişmiş özellikleri çok daha hızlı bir şekilde ekleyebilecek. Böylelikle MySQL, kritik iş uygulamaları pazarına hızla girmeyi planlıyor. 2003 sonlarına doğru çıkacak olan MaxDB, MySQL gibi GPL ve ticari olmak üzere iki farklı lisansla kullanıcılara sunulacak. Konuyla ilgili linkler:
MySQL'in SAP DB sayfası
Konuyla ilgili FAQ
MySQL AB'nin basın açıklaması
SAP AG'nin basın açıklaması
gnu

İlgili Yazılar

Serbest Yazılımlar yetersiz mi ?

sundance

Geçenler de Freshmeat`de dolaşırken bir şey dikkatimi çekti. Yayınlanan programların birçoğu 1.0 versionun altındaydılar, 0.8, 0.6beta vs. vs. Ben şirketim için bir altyapı kurduracak olsam ve programların versionlarının böyle olduğunu görsem `dalga mı geçiyorsunuz siz benle, sermayeyi kediye mi yükleyeceğiz ?` diye danışmanlarımı paylayacağımı düşündüm...

Sonra mevcut kullanmakta olduğum programları düşündüm, apt 0.54, ickle 0.3.2, xcdroast 0.98alpha+11-1 (ba baa baaa babaaaa, sıfır nokta doksensekiz, alfa, artı onbir, bir de biri var üstüne, bak sen şuna ;). Sonra işlerin ne kadar da güzel yürüdüğünü düşündüm ve dürüstlüğün ne kadar azımızın hazmedebildiği bir özellik olduğu üzerine nacizane bu makaleyi yazdım :)

Hurd Çalışan CD

misafir

GNU/Hurd çalışan CD'nin son versiyonu dün çıktı. Siz de benim gibi GNU/Hurd'ü sabit diskinize kurmaya çalışıp beceremeyenlerdenseniz, hemen şu adresten indirip bu linux'tan bağımsız GNU sistemini deneyebilirsiniz. Sistemde grafik arayüz yok ama emacs ve perl gibi ilginç şeyler mevcut. Meraklılarına duyurulur.

win-get install

sundance

Başta Debian olmak üzere birçok GNU/Linux sistem kullanıcısının gönlünü fethetmiş olan APT sistemi, sonunda Windows kullanıcılarına bile bulaştı.

Herne kadar orjinal APT ile sadece fikir bazında bir paylaşımı olsa da Win-Get birçok Özgür Yazılım ürününün Windows ortamlarına kolayca kurulmasını sağlamakta.

Tabi ki Apt gibi Süper İnek Güçleri'ne sahip olmadığını belirtmeye gerek yok ;)

GNU 22 Yaşında...

darkhunter

"FM tarihinde bugün" de tongucyumruk'un 2003 yılında geçtiği haber gözüme çarptı... Tekrar hatırlamakta fayda var : Xerox , Stallman, ve GNU...
İyiki doğdun GNU !

Hindistan Linux Konusundaki Ciddiyetini Gösterdi

FZ

Açık kaynak kodlu işletim sisteminin Hint sürümü yolda.

Hindistan hükümeti Linux işletim sistemine verdiği desteği artırma kararı aldı.

BT (Bilgi Teknolojileri) Bakanlığı aralarında Hewlett Packard, IBM ve Sun Microsystems'in de bulunduğu şirketlerle ve yerel yönetimlerle görüştü.

Asya BT haber sitesi The Economic Times'daki habere göre GNU/Linux'un güvenli, etkili ve düşük maliyetli olduğu konusunda konsensüse varıldı.

Toplantıdaki gruplardan biri Linux'un Hint versiyonu olan Indix'i Red Hat'in de desteği ile geliştirmiş durumda.

Hindistan yönetimi bunlara ek olarak devlet dairelerindeki Linux dönüşümü için kendisine yardımcı olarak endüstriyel ve akademik kurumların oluşması çalışmalarına da hız vermeye başladı.