Nessus 3 çıktı

0
darkhunter
Bilinen en iyi zayıflık tarama araçlarından biri olan Nessus'un, 3'üncü versiyonu geçtiğimiz günlerde duyuruldu.

Nessus'un yeni sürümü şu an için sadece FreeBSD ve Linux için çıktı. Windows, MacOS X ve Solaris için 2006'nın ilk ayları ön görülmekte. Hali hazırda destek verilen dağıtımlar şöyle :
  • Red Hat ES3 and ES4
  • SuSE 9.3 and 10.0
  • FreeBSD 5 and 6
  • Fedora Core 4
  • Debian 3.1
Daha önce FM semalarına haber olarak girildiği üzre, Nessus'un bu versiyonu ile yazılımın kaynak kodu kapatıldı. Sonraki versiyonlarda da öyle olacak gibi görünüyor. Fakat hala ücretsiz.

Nessus 3'deki iyileştirmelerin odağında NASL3 motoruyla sağlanan 2 kata yakın hız artışı, daha fazla log ve yeni tarama mimarisi var.

Ayrıntılı bilgi ve download için : nessus.org

Görüşler

0
Tarık
Çok merak ediyorum bu tür açık tarayıcıları en çok kimlere hizmet ediyor. Sırf açıkları arayıp ona göre saldırı yapmak isteyen lamerlere mi ? yoksa bu tarayıcılardan bi haber Türkiye Security Uzmanlarına mı? ( Amacım security uzmanlarını bilgisini tartışmaya açmak değil. )
0
anonim
Bu tarayıcılardan bi haber güvenlik uzmanlarına saygı duymak lazım. Tarayıcı kullanmak işin kolay kısmı önemli olan bunun daha ötesinde neler yapabildiği güvenlik uzmanının. Bir diğer nokta güvenlik meselesinde bilgi her amaca hizmet edebilir işin doğası gereği. Bu bilgileri saklamak çözüm değildir. Önemli olan düzenli bir şekilde değişimi takip etmek ve uyguladığınız güvenlik politikanızı buna uygun biçimde evrime tabi tutmaktır.
0
Tarık

yorum sadece bununla ilgiliydi teşekkür ederim.

Fakat bazı önemli olayların " tarayıcılar, açıklar, exploitler" bu şekilde çıktığı gibi bizlere sunulması diğerlerininde işine yarıyor gibi.

Bilgi yi saklamak yada açık etmek, demokrasinin bazı kuralları, açık kaynak, bill gates'in ne kadar kazanıp tekel oluşturduğu, dünyanın en hızlı veritabanı, en eğlenceli programlama dili, linux'u linux yapan linus mu vs.vs. . .gibi aslında muallak sorular herkesin kendi bakış açısına göre şekillenip cevap buluyor.

Peki bunları bir standarda bağlamak mümkün değil mi?

Yani bilgiyi filtrelerden geçirip bazı insanların (hiçbir zaman güvenlik uzmanı olmamaya yemin etmiş, GNU kanı taşımayan korsancı zihniyet :) ) bilgiye ulaşamamasını sağlayabilirmiyiz.

Mesela, fm.net'i okuyarak (fm'den öğrendikleriyle) fm'yi hacklemeye çalışan insanlara bu lamerizm kaynaklarını nasıl kapatabiliriz.

Yani adam fm'de gördüğü nessus 3 ile fm deki açıkları bulup hackleyemesin diyorum kısaca.

Bu insanların (lamerlerin) 10-25 yaş arası teknik bilgisi zayıf insanlardan oluştuğu, ellerine geçen araçlarla hertarafa deneme yanılma yöntemiyle saldırdıklarını düşünürsek.

Ortaya koymaya çalıştığım olay'ın " açık kaynak yazılımların kaynaklarıın açık olması bu yazılımların güvenliğini kötü amaçlı kişilere teslim etmektir" düşüncesiyle hiçbir alakası yoktur. Bu düşünceye bende karşıyım :P

0
anonim
Öneriniz teoride güzel olsada pratikde uygulanabilirliği düşük. Üstelik belki lameing yolun bir parçası. Programcının ruhunun olgunluğa ulaşması için geçilmesi gereken bir dere.

Bu gün açık kaynağa destek veren insanların bir kısmının teenage döneminde bu işlere ucundan kıyısından bulaştığını söyleyebilirim.

Merak araştırma ve kendini kanıtlama isteğindeki ergen ruhu bir parça bilgisayar bilgisine ulaşınca bu işlerden uzak durmak zor görünüyor. Zaten az buçuk düzgün kurulmuş bir sistemede DDoS atakları dışında zarar vermek kolay kolay mümkün değil lamer saldırılarıyla. O açıdan bu tip saldırıların riski sistemin kendisinden kaynaklanacak sorunlardan daha yüksek değil.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

nic.tr'ye Phishing Saldırısı ve Yurdumun "Hacker"ları

dayioglu

Hafta sonu nic.tr'ye (https://www.nic.tr) yönelik yoğun bir phishing saldırısı gerçekleşti. Kısa sürede savuşturduk ve kişisel web siteme yaptıklarımızın kısmi ve kısa bir özetini yazdım.

(Bkz.http://www.dayioglu.net/?q=node/144).

Meğer bu aslında yalnızca bir başlangıçmış. Kısa sürede ülkenin en babayiğit (!) hacker'ları siteme muhterem yorumları ile katkı sağlamaya başladılar.

Kılıçla Yaşayan , Kılıçla Ölür... :)

anonim

Kevin Mitnick'in şirketinin web sitesi geçen hafta web sisteminde küçük bilinen bir açık olduğunu belirten bir Alaska'lı hacker tarafından hack edildi. Keşiften sonra 2 saat içerisinde gerekli yama geçildi.

NetSec Topluluğu Ankara Buluşması - 7 Kasım 2010

anonim

7 Kasım’da Labris Teknoloji sponsorluğunda, Ankara EMO’nun ev sahipliğinde Ankara’lı NetSec üyeleriyle bir buluşma toplantısı düzenliyoruz. Vakti olan ve bu güvenlik dünyasının insanları nasıl şeylermiş diye merak eden tüm herkes davetlidir.

MP3 Çalar ile ATM’den Kredi Kartı Bilgisi Çalındı

innaw

İngiltere, Manchester'da yaşayan 41 yaşındaki Maxwell Parsons, sıradan bir MP3 çalar ile bankaların güvenlik sistemlerini aşarak kredi kartı bilgilerini ele geçirdiği suçlaması ile tutuklandı. 200.000 £ çaldığı bildirilen Parsons’un “ters mühendislik” olarak adlandırılan ve son dönemde yaygınlaşan bir yöntem kullandığı bildiriliyor.

Kaynaklar: 1, 2

Firefox 2.0.0.5 için kritik uzaktan kod çalıştırma açığı

Yns_

Firefox'un yeni çıkan sürümünde ciddi bir açık bulundu, billy'nin bloğundan örnekleri görmek mümkün.

Açık, dinamik sitelerdeki link verme kodlarını da etkiliyebiliyor, regex'i iyi yazılmamış herhangi bir URL bbcode'u ile veya "A" etiketine izin veren herhangi bir sistemde rahatlıkla sömürülebiliyor.