O gün geldi mi ?

0
sundance
Bruce Schneier'ın Weblog'unda yayınlanan bir bloga göre Lexus marka arabaların bazı modelleri, sahip oldukları gprs telefonlar sayesinde bilgisayar virüsü kapabiliyorlar, dahası sistemleri bu yüzden devre dışı kalabiliyor.

Acaba "O" gün yaklaştı mı ?

Görüşler

0
lifesdkver0_1
söylentiler en sonunda gprs'e kadar varmış demek.. bu söylenti ilk çıktığında, lexusların symbian çalıştırdıkları ve şu aralar popüler olan, bluetooth aracılığıyla bulaşan 2 virüsten etkilendiği şeklindeydi.

"o" gün için daha çoook erken.
0
daegil
Sadece 10 sene önce Türkiye'nin İnternet bağlantısının şimdi bir eve ADSL ile alınabilecek bağlantı ile aynı seviyede olduğu zamanları, Lynx ve Gopher süper artık ötesi olmaz derken Mosaic mucizesine tanık olduğumuzu ve bunların hepsinin ne kadar çabuk tarihe karıştığını düşünürsek "O" günün o kadar da uzakta olmadığını tahmin ediyorum.

Ya da Blaster öncesi dönemde yamalanmamış bir Windows ile İnternet'te dolaşma şansı vardı, şimdi kaç dakika ayakta kalabiliyor o Windows gibi kötü bir örnekle de çeşitleme yapmak mümkün...
0
tongucyumruk
Bu fren balataları geçersiz bir işlem yürüttü ve kapatılacak. Eğer problem devam ederse sanayiden halil ustayla görüşün.

Şaka maka geleceğin arabalarında haritayı direk ön cama verecek sistemler olacağını, ve o haritanın üzerinde aniden bir popup ve içinde yanarlı dönerli bir banner açıldığını, ve bunların karlı bir havada bolu dağından arabayla inmeye çalışırken olduğunu düşünüyorumda...
0
ttk
Findows for Car edition

The M.Soft has your car :)
0
BBK

Diyorum başka birşey demiyorum :)
0
BBK
Madem yorumda HTML tag kullanamıyorum, o zaman
http://graphics.filecorner.com/thedailydose/lll/archives/bmw-windows-sm.jpg
diyorum, başka bir şey demiyorum!
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Tarayıcınıza güvenlik testi

Soulblighter

Internet tarayıcınız güvenli mi? Güvenlik firması ScanIT bunun için online çalışan bir güvenlik testi hazırlamış.
http://bcheck.scanit.be/bcheck adresinden ulaşabilirsiniz...

Test uygulaması, kullandığım Firefox 1.0.1 tarayıcısında herhangi bir hataya rastlamadı. :)

DoS Atakları ve Korunma Yöntemleri

anonim

DoS (Denial of Service) atakları çok yeni bir konu olmasa da lamer camiasında kolay uygulanabilir olması ve az teknik bilgi istemesi nedeniyle halen popularitesini koruyor. Bu konu ile ile ilgili daha detaylı bilgi için Özgür ÖZDEMİRCİLİ tarafından hazırlanan "DoS Atakları ve Korunma Yöntemleri" başlıklı belgeye bu adresden ulaşalabilirsiniz.

Keylogger üreticisine dava... Ama neden?

tongucyumruk

ABD ordusunda çalışıyorsanız, eşinize güvenmediğiniz için bilgisayarına keylogger yüklediyseniz ve boşanmanızın ardından durum ortaya çıkınca hiç tahmin etmediğiniz tazminat davası ile karşı karşıya kalırsanız ne yaparsınız?

Tabiiki her vatansever Amerikan vatandaşının yapacağını: Kanadalı şirketi dava edersiniz.

Sun ve Microsoft Elele: Bir İlk :))

sundance

Evet evet yanlış duymadınız. Sun ve Microsoft iki rakip firma (bildiğim kadarıyla ilk defa) birlikte çalışıp Internet`in en ilginç wormlarından birini dünyaya getirdiler.

Söz konusu worm Solaris 5.6 ve 7 işletim sistemlerindeki bir açıktan (deyim yerindeyse sekerek) Microsoft IIS bulunan makinalara geçiyor ve bunlardaki bazı açıklardan yararlanıp ana sayfalarını değiştiriyor.

Aldığımız haberlere göre binlerce site bu problemden etkilenmiş. En azından ben Türkiye`de üç tane biliyorum :p

Blaster Windows´a Karşı

anonim

Blaster adında yeni keşfedilen bir solucan, Internet üzerinde Windows 2000/XP/2003 yüklü bilgisayarları arıyor ve RPC açığını kullanarak uzaktan bulaşıyor. Microsoft, bu açık için daha önce bir yama yayımlamıştı.