O`Reilly artık yazılım üretmeyecek

0
sundance
Açık kaynak kodunu desteklemek ve piyasadaki en işe yarar teknik kitapları yayınlamakla ün yapmış O'Reilly firması, bir süredir askıya aldığı yazılım geliştirme alanından tamamen çekileceğini açıkladı.

Kitaplarından zevkle faydalandığımız O`Reilly`nin tamamen bu yöne kanalize olma yönündeki bu hareketi sanırım sırada gerçekten çok iyi bazı kitapların beklediğine işaret.
gnu

İlgili Yazılar

Apache 2.0 (hatta 2.035) Stable ÇIKTI!

sundance

En sevdiğimiz web sunucusu Apache`nin, yepyeni özelliklerle dolu, tamamen ölçeklenebilir ve çok daha fazla yük kaldırabilir versiyonu 2.0`ın stable hali en sonunda çıktı

Öncelikle yansılardan olmak üzere downloadlar başlasın...

Bir dağıtım kazasından alınması gereken dersler

sundance

Gentoo'yu sanırım bir çoğumuz biliyor. Dağıtım olarak oldukça yeni fikirlerle, Linux camiasına renk getirdiğini, kurucusu Danniel Robbins'in IBM DeveloperWorks'de birçok iyi makale yayınladığını vs.

Peki yakın zamanda Gentoo projesinden Zynot diye bir başka dağıtım çıktığını. Dahası bu dağıtımı çıkartan Zachary T Welch'in özellikle Robbins merkezinde Gentoo ve (for fun) OpenSource camiasını eleştirdiğini biliyor muydunuz ? Bence dikkate değer bir okuma. Bir taraftan projelerdeki yumuşak karınlara dikkat çekmesi, bir taraftan da insanların her geçen gün birbiri ile daha zor anlaştığını vurgulaması açısından.

muhasebeci YTL'ye hazır

muhasebeci

Geçen yıldan beri gelişimi devam eden uygulama artık YTL destekli çalışyıor. Yapılan diğer önemli özellik ise aynı çatı altında faaliyet gösteren firmalar için hepsinin kayıtlarını ayrı ayrı tutmalarını sağlayacak "Çoklu Firma Desteği" özelliği.

RMS: Miguel de Icaza bir haindir

Ono

Geçtiğimiz günlerde yapılan, Özgür Yazılım Vakfı'nın düzenlediği Software Freedom Day'in yankıları sürüyor. Konu ise Özgür Yazılım Vakfı kurucusu ve hepimizin yakından tanıdığı Richard Stalman'ın; GNOME ve Mono projesi kurucusu, Miguel de Icaza'nın Microsoft'un açtığı yeni Open Source labına katılmış olmasını ağır bir dille eleştirmesi.

Açık Kaynak Kodlu Projeler ve Yazılım Mühendisliği

FZ

Ludvig A. Norin adlı bir arkadaşımız Yazılım Mühendisliği ve Açık Kaynak Kodlu Yazılımlar üzerine bir yüksek lisans tezi hazırlamış.

HTML formatındaki haline de ulaşabileceğiniz bu yüksek lisans tezinde neler var neler (neler yok ki? :)