One Laptop Per Child: Türkiye'ye Satış Başladı

0
auselen
Amerikan "Her Çocuğa Bir Dizüstü" (OLPC) organizasyonunun Üçüncü Dünya ülkelerinde yaşayan çocukları hedef alacak şekilde geliştirdiği XO dizüstü bilgisayarlar, dünden itibaren Amazon.com aracılığıyla Türkiye'den de müşterilere satılmaya başlandı.
Nicholas Negroponte'nin kurduğu OLPC'nin projeyi geliştirirken amacı, 100 dolara satılabilecek bir dizüstü bilgisayarı Üçüncü Dünya ülkelerindeki yoksul çocuklara hükümetlerin yapacağı yardımlarla dağıtmaktı. Ancak hesaplar umulanın çok üzerinde çıktı. Bilgisayar dün 27 AB ülkesinin yanı sıra İsviçre, Rusya ve Türkiye için 399 dolardan satışa sunuldu. Bu rakam tek bir bilgisayarın fiyatı değil. Bilgisayarı satın alan kişi, aslında diğeri yoksul bir çocuğa verilmek üzere iki bilgisayar alıyor. Bu programın adı da "Bir Vermek İçin, Bir Al."

Kaynaklar: Milliyet, wiki.laptop.org, olpcnews.com

Görüşler

0
memin
Haberi görünce geçen günlerde gördüğüm haberi yad etmeden duramadım. Adresini aşağıda verdiğim konuşmada, Richard M. Stallman özetle OLPC'yi neden kullanmaya başladığınından ve proje özgürlük yolundan ayrıldığı için neden vazgeçtiğinden bahsediyor.
http://www.bostonreview.net/BR33.6/stallman.php
0
maul
microsoft un bu projeyi bırakmayacağı belliydi...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türk Sistem ve Ağ Yöneticileri Bir Araya Geliyor

Luniz

Türkiye'de ki tüm sistem ve ağ yöneticilerini bir araya toplamayı hedefleyen sosyal bir topluluk oluşturuldu.

TBase Administrative Pit Stop adı altında oluşturulan site ile bir araya gelmeyi hedefleyen grup, birlikte sosyal etkinlikler gerçekleştirmek, toplantılar düzenlemek, eğlencelere katılmak vs. gibi etkinlikler ile bir araya gelmeyi amaçlıyor.

Yalancı Ofis tartışması

anonim

Microsoft bir süre önce Zoho'yu yalancı ofis olarak anons etti. Zoho'da bunun üzerine http://fakeoffice.org/ isimli yeni bir site açarak Microsoft'a yanıt verdi.

Kablo internet; sonunda

mos

Kısa bir süre önce ADSL tarifelerinde düzenlemeye gidilmesinin ardından Kablo internet aboneleri de beklediği indirimi sonunda aldı. Telekomünikasyon Kurumu indirimi sonunda açıkladı.

Bilgisayar'ın B'si

anonim

"Bilim ve Ütopya" dergisinin Temmuz 2004 sayısında, "İz Bırakanlar" bölümünde, "Türkçeye ve Bilişime Adanan Hayat" başlığı altında Fevziye Özberk'in Aydın Köksal ile yaptığı bir röportaj yayınlanmış bulunuyor...

Bilgisayar kelimesi de dahil pek çok terimi Türkçemize kazandıran bu insanın yaşam öyküsü aynı zaman Türkiye'deki bilgisayar tarihini de anlatıyor.

Yazı dergi arşivlerinde yok, ancak buradan erişebilirsiniz.

ABD Ordusu İçin Dünya Simülasyonu

FZ

``There´´ isimli oyun firması, ABD ordusu tarafından kullanılmak üzere sanal bir dünya modeli geliştiriyor. Söz konusu model gerçek dünyanın 1:1 ölçekli simülasyonu olacak.

Söz konusu bilgisayar modelinin gelecekteki çatışmalarla ilgili önceden planlama yapabilme amacına hizmet edeceği belirtiliyor.

Kaynak: http://news.bbc.co.uk/1/hi/technology/3507531.stm