Open Source TV dizisi; Go -Open

0
anonim
Geçtiğimiz yıl Güney Afrikalı milyarder Mark Shuttleworth , Ubuntu'nunda arkasında yer alan Canonical Ltd. firması ile , ülkesinde Open Source'u tanıtmak amacıyla bir kampanyaya başladı . Hewlett Packard Güney Afrika'nın da aralarında yer aldığı bir katılımcı grubu ile, 2.2 Milyon Euro'luk "Go Open Source" adındaki kampanyayı başlattı.
Televizyon, radyo , gazete ve internet kanalları üzerinden Open Source tanıtımı yapılıyor ve hazırlanan OpenCD Distrubution CD si ile Windows kullanıcılarına ulaşımaya çalışılıyor.

Bu kampanya çeröevesinde , 13 bölümlük Go_Open adında bir televizyon dizisi de hazırlanmış. Tahmini olarak bu dizinin bütçesi 450.000 ABD doları. Dizinin amacı teknik olmayan izleyici kitlesine , özellikle genç son kullanıcılara ulaşıp, onları en azından Open Source yazılımları bir kereliğine de olsa denemeye ikna etmek. Dizi içerisinde ayrıca yerel ve yabancı proje geliştiricleri ve girişimcilerle mülakatlarda bulunmakta. Örneğin ilk dizide Richard Stallman'a yer verilmiş.

Şu anda 13 bölümlük dizi Bittorent de indirilmeye hazır. ( Creative Common Lisansı ile )

Bilgi: www.go-opensource.org
gnu

Görüşler

0
zekeriya_akyildiz
Darısı başımıza. Haydi milyonerler(YTL) pamuk eller cebe!
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

PCI Aygıt listesinin sonu!

raistlinthewiz

Uzun yıllar boyunca Free PCI Listi oluşturan Jim Boemler listenin yer aldığı sitesini kapatmak zorunda kaldı!
Bu liste open source işletim sistemi yazanlar için önemli bir kaynak teşkil etmekteydi.
Fakat PCI-SIG, avukatları vasıtasıyla sitenin kapatılması sağladı. Nedeni ise:
Sitede kullanılan "P","C" ve "I" harfleri ve PCI logosu! Komik bir durum!

Yazılım Geliştiricilerinin Yeni Buluşma Noktası

anonim

Yazılım geliştiricilerine yeni bir ortam daha eklendi.
Bilgi yayılımına, paylaşımına dayalı, dil gelistiricilerine, linux tutkunlarına ve açık kaynak kod düşkünlerine, açık hesap.
irc.webliyacelebi.com
Sevgi saygı ve Linux :)

xseg - Yardımlarınız Bekleniyor!

raistlinthewiz

xseg, GNU/Linux üzerinde çalışan, GPL lisanslı bir sunucu takip etme yazılımıdır. xseg, herhangi bir Linux sunucu üzerinde çalışarak, belirli aralıkta sunucu istatistiklerini oluşturur.

Devam etmekte olan bu projeye katılımlarınızı bekliyoruz.

Daha fazla bilgi için: xseg.sf.net

Fazlamesai.net ekibi İstanbul Bilgi Üniversitesi´nde: 14-15 Mart

sundance

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde yapılacak olan 1.Açık Kaynak Yazılım Atölyesi Fazlamesai'de haber olarak geçmişti.

Fakat belirtilmeyen, Türkiye'de Linux'un ve Açık Kaynak'ın duayeni olmuş bir çok ekibin/kişinin (LKD, Gelecek, Mustafa Akgül, Serdar Köylü (hocam kendi başına ekiptir :)) bu etkinliğe katılacağı, dahası Fazlamesai.net ekibinin de kendi standıyla tam kadro etkinlikte yer alacağıydı.

Linux kurulumları, film gösterisi, atölye çalışmaları, söyleşiler, tartışmalar ve daha neler neler. Gelebilecek bütün Fazlamesai üyelerini mutlaka bekliyoruz... Bu arada Fazlamesai t-shirtü isteyen var mı ? :p

Özgür Yazılım Dergisi

wetware

Kısa bir zaman önceye kadar Özgür Yazılım dergisinin yeni sayıları ücretliydi. Daha çok okuyucuya ulaşmak için şimdi tamamen ücretsiz. Yani "free as in free beer" ;)
http://www.freesoftwaremagazine.com. Güzel okumalar.