Opera´nın MSN´den İntikamı

0
FZ
Meşhur ve çevik Internet tarayıcısı Opera hem 7.01 numaralı sürümünü çıkardı hem de daha önce kendisini kullanan Internet kullanıcılarını taciz eden MSN portalinden intikamını aldı.
İki hafta önce fark edildiği kadarı ile Microsoft'un MSN portali Opera kullanıcılarına bilerek ve isteyerek bozuk sayfalar göndermeye başladı. Bunun üzerine Opera Yazılım da çok özel "Bork Edition of Opera 7 for Windows" yazılımını duyurdu. Bu özel sürüm MSN sitesine karşı diğer sitelere davrandığından farklı davranıyor: Bu sürüm ile MSN sitesine bağlanan kullanıcılar MSN sayfalarını çok özel bir dile dönüşmüş halde görüyorlar; efsanevi Muppet Show'daki İsveçli şef aşçıdan duymaya alışık olduğumuz ağır aksanlı bir dil: Bork, Bork, Bork! ;-)

2001 Ekim'inde, Opera kullanıcılarının MSN sitesine erişimi engellenmişti. Bu olay Web kullanıcıları arasında büyük infiale yol açmış ve MSN sitesi, politikasını değiştirmeye zorlanmıştı. Ancak MSN sitesi, rakibi olan Opera yazılımı yanlış yönlendirerek haksız rekabet yaratmaya devam ediyor.

"Hergee berger snooger bork," şeklinde konuşan Opera Yazılım Ürün Müdürü Mary Lambert, "Bu sadece küçük bir şaka. Ancak dikkatleri çekmeye çalıştığımız bir nokta var. MSN sitesi bilerek ve isteyerek Opera kullanıcılarını bozuk sayfalara yönlendiriyor. Bork ismini verdiğimiz özel sürümle benzer bir durumun tarayıcı tarafından da yapılabileceğini, içeriğin kullanıcıya belli etmeden saçma hale getirilebileceğini göstermek istedik. Vurgulamak istediğimiz nokta şu: Web'in başarısı yazılım ve site geliştiricilerin kısır şirket rekabetinin üstüne çıkmasına bağlı," dedi

MSN şu anda Opera 7 kullanıcılarının siteye girmesine izin veriyor ancak önceki sürümü kullananları yine bozuk sayfalara yönlendiriyor.

Detaylı teknik bilgi için Why doesn't MSN work with Opera? makalesine bakabilirsiniz.

Görüşler

0
FZ
Muppet Show çocukluğumun en zevkli programı. Microsoft yaşadığım günlerin en büyük yazılım ve kötü-ahlâk üreticisi.

Acaba Muppet Show bugün olsaydı da her programda yaptığı gibi bir ünlüyü çıkartma geleneğine uygun olarak programına Bill Gates´i çıkarsa idi nasıl olurdu? ;-)

Susuyorum ve derin bir tefekküre dalıyorum...
0
anonim
hehehe operanın eline sağlık çokk güzel olmuş indirip kullanıcam hastaları oldum hep böyle devam et OPEN SOURCE :)
Saygılar
0
FZ
Bence de süper etkileyici olmuş, zaman zaman biraz `zibidileşmenin´ ve eğlenmenin bir sakıncası yoktur öyle değil mi? ;-)
0
tongucyumruk
Opera? Open source? Nassı yani?
0
anonim
dam üstünde saksağan...
opera open source mu ki?
0
conan
opera ie kadar kapali bi koddur.
0
FZ
%100 öyledir ve fakat konumuz bu değildir :)

Kermit diye bir protokol vardı di mi... Muppet Show...

(Dağılmış bir FZ...)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Mor-Tel

anonim

Türk mühendisleri tarafından geliştirilen yeni teknolojileriyle MOR-TEL Telekom, hizmetleri ve başarılarıyla dünya devlerine meydan okuyor.

Kaynak: http://www.internethaber.com/mays/article_view.php?aid=266359

Internet´in Gelişme Hızına Dair Rakamlar

FZ

Birleşmiş Milletler'in ülkeler arasındaki internet kullanım farkını ortaya koymak için yürüttüğü çalışmanın sonuçlarına göre internet hizmetlerini kullananların sayısı 655 milyonu geçmiş durumda. Gelişmekte olan ülkelerin toplamı bu rakamın üçte birini oluşturuyor. Geçtiğimiz senenin online nüfusunun 500 milyon olduğu hatırlandığında kullanım oranının geçtiğimiz yıla oranla yüzde 30 artış gösterdiği ortaya çıkıyor. Kullanım artışındaki dağılıma bakıldığında Asya yüzde 44'lük bir oranla lider durumda. Afrika yüzde 43, Latin Amerika yüzde 33, Avrupa yüzde 33'lük bir artış göstermiş. Araştırmanın en ilginç sonucu Kuzey Amerika'da internet kullanımının sadece yüzde 10 oranında arttığı. Buna karşılık e-ticaretin üçte biri ABD ve Kanada'da gerçekleşiyor.

Kaynak: Radikal Gazetesi, 2/12/2002

Mathematica'nın Yaratıcısı Şimdi de Telefon Melodisi İşine Girdi

FZ

DDJ'den Michael Swaine'in, derginin son sayısındaki "Programming Paradigms" köşesini okurken dumura uğradım! İngilitere’de, geçen sene telefon melodisi satışları CD satışlarını geçmiş, hem adet hem de ciro olarak. Swaine enteresan bir siteden bahsediyor. İşin içinde Mathematica’nın yaratıcısı dahi Stephen Wolfram var. CA (Cellular Automata) konusuna kafayı takmış olan Wolfram (ki bu konuyu pek çok değişik fenomene uyguladığı tuğla kitabı A New Kind of Science kitabı pek çok hararetli tartışmaya yol açmıştır) bu sefer de "dur hele şu CA algoritmalarını kullanıp bir nevi random, bir nevi kişiye özel, bir nevi kullanıcı dostu, böyle bir nevi çok popüler olabilecek bi cep telefonu melodi üreteci sitesi hazırlayalım, hem meşhuruz, akıllı adam olarak nam saldık alemlerde” deyivermiş. Pekiyi ya sonuç ne olmuş dersiniz?

JavaScript: Quo Vadis?

FZ

jQuery'nin yaratıcısı ve aynı zamanda Mozilla 'hacker'larından John Resig'in Ars Technica'daki 'Extreme JavaScript Performance' başlıklı yazısını gördükten sonra "JavaScript, nereye?" diye sormamak mümkün değil. Buna bir de Mozilla'nın CTO'su ve JavaScript'in yaratıcısı Brendan Eich'ın "JavaScript Gets Faster" röportajı eklenince sorunun vurgusu daha da güçleniyor. Peki ama neden?

Hong Kong'da 100 Mb/s Internet Bağlantı Bedeli: 35$

anonim

HKBN.net HongKong'da ev kullanıcılarına 100 Mbit/s hızında internet bağlantısına ikinci çeyrekte başlayacağını okurken biraz tuhaf hissetmeme rağmen soğukkanlı olmanın verdiği rahatlıkla ayakta kalabilirken bu servisi sadece $35 verdiğini görünce bayılmışım... ayıldığımda birileriyle paylaşma gereği duydum. Web sitesinin teyidini ocworkbench.com da gördüğüm haberle aldım ki sitede bir de singapurdaki bağlantıdan bahsediliyor. 6.5Mbit/s ayda $48 ki pahalı olduğundan yakınılmış.