Owasp TOP 5 PHP güvenlik açıkları ve Stefan Esser'in yazısı

0
Yns_
Bilindiği üzere son günlerde birçok yabancı kaynak OWASP'ın PHP konusunda en çok karşılaşılan güvenlik açıklarını açıkladığı ve çözüm ürettiği sayfayı duyurdu.

hardened-php kurucularından Stefan Esser blogunda bu makaledeki eksik yanları sitemkar bir şekilde ifade etmiş, yer yer Chris Shiflett'e de taş atmış.
Stefan Esser daha önce PHPSEC projesinin dökümente ettiği güvenlik rehberinde de birtakım açıklar bulmuş ve duyurmuştu. Daha sonra PHPSEC projesinin kurucusuyla Stefan arasında oluşan kan davası sonucu ortada bloglar arası flame'ler dolanmıştı.

Bu yazıya Chris Shiflett bir şekilde cevap verirse konu daha uzayacak gibi gözüküyor.

Sanırım, en iyi yorumu(9.sıradaki) Soenke Ruempler yaptı..

"instead of flamewaring each other over blogs maybe you guys should drink some (more) beer together at the next upcoming php conference. I'll pay the drinks if we meet each other "

İlgili Yazılar

Web Güvenlik Topluluğu Buluşması - 14 Kasım

anonim

Web Güvenlik Topluluğu tarafından düzenlenen web güvenliği etkinliğine web güvenliği ile ilgilenen herkes davetlidir.

ISCTurkey Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı

anonim

"GELECEĞİNİ KORU"

Telekomünikasyon Kurumu, Gazi Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen ISCTURKEY (Information Security and Cryptology Conference) bu yıl "Geleceğini koru!" sloganı ve "Mobil / Elektronik İmza" ana temasıyla 13-14 Aralık tarihlerinde Ankara Sheraton Hotel & Convention Center'da.

İnternet Sözleşmelerini Okumadan Kabul Etmeyin!

anonim

İnternetteki programların üyelik ve kullanım sözleşmelerinin okunmadan kabul edilmesinin verilen kişisel bilgilerin ve bilgisayarda kayıtlı bulunan belgelerin güvenliğini ortadan kaldırdığı bildirildi.

Netsec Güvenlik Bülteni: Sayı 30 – 18.07.2010

anonim

Netsec ağ ve bilgi güvenliği listesi üyeleri tarafından hazırlanan güvenlik bülteninin 30. sayısı çıktı.

Türkiye'de Elektronik İmza Sonunda Başlıyor

anonim

Türkiye'de ıslak imza ile aynı hukuki sonuçları doğuracak elektronik imza (e-imza) dağıtımı başlıyor.

Türkiye'de e-devlet uygulamalarının gelişmesini sağlayacak olan elektronik imzada (e-imza) geri sayım başladı. Sektörde faaliyet göstermek üzere Telekomünikasyon Kurumu’na başvuran 3 firmadan biri olan Türktrust, istenilen şartları karşılayarak kurumdan yetki belgesi aldı.

Kaynak: http://www.hurriyetim.com.tr