Özgür olmak istiyorsanız, Linus Torvalds'ın peşinden gitmeyin!

0
aksoyhasan

Görüşler

0
aksoyhasan
konu bana ilginç gelmişti ama sanırım başka kimsenin ilgisini çekmemiş..
0
rafet
Aslinda ilgi cekecek bir konu.
Kisaca yazinin icerigi hakkinda bilgi verseydin, neyin ne
oldugunu biraz anlamis olurduk.
Simdi ingilizcemi test etmeye hic niyetim yok.Herhalde benim gibi dusunenler cogunlukta .
0
kernelpanic
Linux, Linus Torvalds'ın tescilli , ticari markasıdır. yada gnome aptallar için yapılıyor gibi cümlelerle gözümde yerin dibinde olan, bir dönem benim GNU'ya kötü gözle bakmama sebep olmuş Linus Bey'e en iyi cevabı gene RMS vermiş.

umarım Stallman'in bu hareketi the hurd'ı biraz daha ön plana çıkarır.
0
Temujin
Açtım okudum röportajı ve ilgilenenlere okumasını tavsiye ederim. Yalnız bu adama pek tutmuyorum çünkü biraz fazla kuralcı ve bazı şeyleri fazlasıyla birbirinden soyutlamaya çalışmış. Mesela, açık kaynaklı yazılım ile bedava yazılım olabildiğince farklı iki şey diyor ama yanılıyor. Arada sadece çok ince bir çizgi mevcut.
0
Betelgeuse
Bence yanlış okumuşsun. Adamın anlatmaya çalıştığı şey "bedava yazılım" değil özgür yazılım. Açık kaynaklı yazılım ile özgür yazılım tabi ki farklı şeylerdir. Bedava yazılım kavramı ise çok daha başka birşeydir.
0
Tarık
"açık kaynaklı yazılım ile bedava yazılım olabildiğince farklı iki şey diyor ama yanılıyor." dediğiniz kişi Richard Stallman mı? ...
0
eevrim
Baslik ile roportaj arasindaki fark beni sasirtti dogrusu.
0
cezve
ortalikta bedava olup ozgur olmayan tonlarca program var. Aralarindaki cizgi de bence bariz sekilde kalin :))

bir de bir allahin kulu ciksa da su ropartaji kisa bir ozetlese ne guzel olurdu...
0
zekzekus

"Lütfen GNU Linux demeyin" diye de ekliyor.

sanırım burada bir yanlış anlaşılma var. İlgili cümle:

Please don't call it "Linux;" if you do that, you give the principal developer none of the credit. Please call it "GNU/Linux" and give us equal mention.

Tam tersi "Lütfen GNU/Linux diyin." diyor.
0
seqizz
Şahsen "sana ne" diyerek GNOME kullanmaya devam etmek bana büyük haz verdi..
Zamanında Torvalds değil miydi listelerde "kde kullanın" diyen :\
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Winmodemler

m1a2

Bu haberin gümbürtüye gitmesini istemem. Piyasada bolca ve uygun fiyata bulunabilen (10-15$ civarı) Conexant (aka Rockwell) chipset`li winmodemler için Linux beta sürücüleri 1 Mart itibarıyla duyuruldu. Bugüne kadar sürücüsü olmadığından Linux`ta çalıştırılamayan ucuz bir SoftK56 modem üzerinde tarafımızdan test edildi ve onaylandı ;) İlgili link`te HCF ve HSF versiyonlar bulunmakta. Hadi hayırlı olsun :)

Bilimadamları Sony Playstation 2 Kullanıyor!

FZ

Ama oyun oynamak için değil çok karmaşık vektörel ve matris hesaplamalarını kısa sürede yapabilmek için. ABD´deki Ulusal Süperbilgiişlem Uygulamaları Merkezi´ndeki (NCSA - National Center for Supercomputing Applications) araştırmacılar çok hızlı hesap yapabilmek için Sony Playstation 2 bilgisayarlarının hesaplama gücünü GNU/Linux işletim sistemi ile birleştirdiler.

Linux işletim sistemi ile kurulan ve 70 adet Sony PS2 bilgisayardan oluşan bu küme bilgisayar sistemi (cluster) yüksek yoğunlukta hesaplama gerektiren uygulamaların programlanması için kullanılıyor.

Slackware 12 çıktı

Onur_Yerlikaya

Slackware'in 12 dağıtımı dün gece çıktı. Sunuculara aşırı yüklenme olmasın diye şu anda ftp'de yok diğer yansılara da cd-dvd görüntüleri ( .iso ) yerleştirildikten sonra açılması beklenen Slackware hayranlarına duyurulur.

Zihinlerdeki Penguen Masaüstünde Durduğu Gibi Durmuyor.

acemi_

John H. Terpstra, "Masaüstünde Linux kullanmak için 10 neden" başlıklı bir sunum hazırlayacaktı. Linux'a alışkın olan biri için bunu ispatlamanın hiç de zor olmayacağını düşündü. Sonuçta MS Windows, sadece bir işletim sistemi idi ve benzer araçlar, Linux için de olduğuna göre Windows'dan vazgeçmemek için bir engel göremiyordu. Zira ofis uygulamaları, web tarayıcılar, e-mail istemcileri Linux için de vardı ve oldukça iyiydiler.

Çekirdekten Haber Var

anonim

Linux çekirdeğinin 2.4.29-rc1 versiyonu yayınlandı. Bu konunun taşıdığı haber değeri ise bu versiyonun kullanıcıların root haklarına ulaşmasını sağlayan önemli sayılabilecek bir güvenlik açığını da düzeltiyor olması. Bu açık aynı zamanda 2.6 serisi çekirdekleri de etkiliyor. 2.6 serisinde bu açığı kapatmak için gereken yamayı ( Alan Cox tarafından ) burada bulabilirsiniz.

Linux çekirdeğinde bir diğer gelecek vaat eden gelişme ise Jake Moilanen tarafından duyuruldu. Kerneltrap'ın haberine göre Moilanen'ın geliştirdiği genetik algoritma sayesinde %1-%3 arasında değişen oranda performans artışı sağlanıyor. IO zamanlayıcı ve Cpu zamanlayıcılarının kendilerini en iyi performansı verecek şekilde ayarlanmasına dayanan algoritma için Moilanen "Sağlanan performans artışı çok yüksek olmamasına rağmen söz konusu zamanlayıcılar hakkında uzman birisinin bu oranı yükseltebileceğini düşünüyorum" dedi.