Pandora: Size Uyum Sağlayan Radyo

0
wizzyfx
Pandora ilginç bir Internet radyosu. Yine aynı şirketin yürüttüğü Genome isimli proje ile paralel olarak çalışıyor.
Bu proje çerçevesinde her bir parça yaklaşık 400 özelliği ile kataloglanıyor, ve bu insanlar tarafından yapılıyor.

Siteye ilk girdiğinizde sevdiğiniz bir sanatçının yada parçanın adını giriyorsunuz ve site sizin için bir radyo istasyonu yaratıyor.

Adres: http://www.pandora.com

Görüşler

0
darkhunter
Buralarda bir listem olcaktı benim... Hah, buldum:
http://www.pandora.com/people/muratsaglam
Massive Attack Radio : Kafanızı tertemiz yapmak için biçilmiş kaftan :)
0
darkhunter
Bu Music Genom Project bende hep Resident Evil'deki Umbrella Co. izlenimi uyandırır. Ne zaman dinlemeye başlasam adeta hipnotize oluyorum :-O
0
tongucyumruk
Alıma Galip Tekin'in bir öyküsünü getirdi. Öyküde müzik alanında başarılı olmaya kafayı takmış bir bilgisayar programcısı sonunda bir program yazıp içine bütün klasik olmuş parçaların bilgilerini giriyor ve kendisine mükemmel müziği yaratmasını istiyordu. Hikayenin daha fazla detayını verip heyecanını kaçırmayayım, ancak bu amcaların yaptığı da bana buna benzer gibi geldi.

Müziği en ince özeliğine kadar indeksleyen, sonra bu şarkılar arasındaki benzerlikleri araştırarak en sevdiğiniz şarkıları bulabilen bir sistem olabiliyor. Peki bu sistemden klasikleşmiş şarkıların ve tam bir başarısızlık örneği olmuş şarkıların ortak özelliklerini çıkartmasını istesek acaba elimizde nasıl bir veri olur? Acaba bu verileri analiz ederek "mükemmel müzik" yaratmak mümkün olabilir mi?
0
bilimsel
insan davranışı tahmin edilebilir değildir, veya buna benzer bir cümleyi "numb3rs" adlı amerikan dizisinde çok duyuyoruz. matematik dehası arkadaşımız, fbi ajanı abisine olayların çözülmesinde yardım ediyor. hoş dizi, izlemeyenlere tavsiye ederim. başlıktaki cümleyi google da aratınca şöyle birşey çıktı: http://nrich.maths.org/public/viewer.php?obj_id=1355∂=index&refpage=monthindex.php bir deney yapılmış ve deneyci şahıs şu sonuca ulaşmış: insan davranışı çeşitlilik göstermese de, tahmin edilebilir değildir. ben böyle anladım, ama daha iyi bi tercümeye hayır demem :) ha şimdi biz sayılarla ve istatistiklerle ölçülemeyecek, anlaşılamayacak kadar karmaşık varlıklar mıyız insanlar olarak, yoksa kendimizi öyle mi görmek istiyoruz. bilemiyorum. o elde edeceğiniz veriler bi işe yarar mı onu da bilemiyorum. kaç tane değişken içermelidir ki işe yarar bi veri olsundur orası da karmaşık benim için. herkesin seveceği mükemmel bir müzik yoktur ona eminim, görecelilik var çünkü.
0
sefalet
Belki sorunun cevabı buralarda bir yerdedir:

http://tr.wikipedia.org/wiki/Kaos_teorisi
0
lifesdkver0_1

 Peki bu sistemden klasikleşmiş şarkıların ve tam bir başarısızlık örneği olmuş şarkıların ortak özelliklerini çıkartmasını istesek acaba elimizde nasıl bir veri olur? 

Hit Song Science. Cevabı pek de belli olmayan bir çok soru var tabi. Hatta klişeleşmiştir belki bu sorular bu alanla ilgili olanlar için.
0
sefalet
Öngörü sahibi bir uygulama, kesinlikle tutar.Ben yeni öğrendim tutmuştur belki zaten.Paylaştığınız için teşekkürler.
0
simor
... ve bu hizmet bedava...hmm.... müzik şirketleri nasıl destek veriyor acaba. Piar ve buna bağlı market tahminleri doğrulaması ile ilgili yeni bir yöntemle mi karşıkarşıyayız acaba ?
0
darkhunter
iTunes ve Amazon kanalıyla dinlediğiniz müzikleri satmaya çalışıyor size çaktırmadan, bu pek rahatsız etmiyor beni.

Ayrıca premium hizmetleri var adver. olmadan ulaşabiliyorsunuz player'a. Hoş minimize butonu da aynı işi görüyor ama...
0
simor
Evet beni de rahatsız etmiyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

filemirrors

binner3

Aradığınız bir dosyayı bulamıyormusunuz ??
İnternet üzerinde onca saat harcamanıza gerek yok dosya ismini yazıp aratın o size indirecek biryerler buluyor.http://www.filemirrors.com/search.src

ICQ`da işinizi kolaylaştıracak ince ayarlar

mambo

Hemen hemen her internet kullanıcısının icq`su olduğu malum. Bu kadar çok icq kullanıcı olduğu için canımızı sıkan bazı problemlerde olmuyor değil hani. Ama bunları da aşmanın bir yolu var elbet.
Evinize gelen her arkadaşınız bilgisayarınıza icq'sunu yüklemeye yelteniyordur. Belki siz bir arkadaşınıza gittiğinizde o makineye icq`nuzu yüklemek istiyorsunuz yada dışardasınız bir internet cafeden icq`unuzu kontrol etmek istiyorsunuz. İcq`nuzu yüklemeye çalıştığınız zaman 8 kişilik kontenjanın dolu olduğunu görüyorsunuz, panik yapmaya gerek yok takın eldivenleri operasyon başlıyor.

Opera 8 çıktı...

ae

Yıllardır severek kullandığım Opera bugün 8. versiyonunu Windows, Linux degisik isletim sistemlerinin hepsinde birden "Speed, Security and Simplicity: Opera 8" sloganı ile çıkardığını ilan etti.

Muhteşem süper kahramanı ile kabiliyetlerini Opera sitesinden öğrenebilirsiniz.

LKD altında X-G3n açıldı

PCc0d3r

X-G3n : http://xgen.linux.org.tr | Linux altında WM ve Gimp hakkında mükemmel bir kaynak.

Hiçbir yerde bulamayacağınız Türkçe dökümanları barındıran bir site. ilk defa Türkçe bir The Gimp sitesi. Gimp hakkında animasyondan tutun makine şeklinde 2D resimlere kadar bir çok döküman yer alıyor.
Site hakkındakı yorumlarınızı bekliyorum.

Kredi Kartı Dünyasına hoşgeldiniz!

conan

Kredi kartlarıyla nispeten yeni tanışan ülkemizin, beraberinde getirdiği sorunları da bir kaç yıl içerisinde yaşaması kaçınılmazdı. Hele ki "Türk pratik zekası"nın en çok bulunduğu mekanda yani Türkiye'de yaşıyorsanız bu gibi sorunlarla karşılaşmanız gayet de mümkün. Hele ki bankalar hiç bir sorumluluk kabul etmezken ve de ne yazık ki yargı sistemimiz ağır işlerken bu konuda hakkınızı aramak kanımca hiç bir şekilde mümkün değil. Gelin size kredi kartı hırsızlığının Internet yönünden bahsedeyim azıcık.