Peer-to-Peer and Epidemic Algorithms for Distributed Computing Systems

0
FZ
Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bünyesinde düzenlenen haftalık seminerlerin bu haftaki konuşmacısı Koç Üniversitesi'nden Öznur Özkasap. Kendisi "Peer-to-Peer and Epidemic Algorithms for Distributed Computing Systems" konulu bir konuşma sunacak.
Konuşma, Dolapdere Kampüsü'ndeki Mahkeme Salonunda, 5 Ocak 2006 Perşembe günü saat 17:00'da başlayacaktır ve kamuya açıktır.

Konuşmanın İngilizce özeti:

Peer-to-peer (P2P) computing model has become an appealing alternative for building large-scale applications in distributed settings. Unlike traditional client-server model, P2P systems provide scalable, fault-tolerant and self-organizing operational environment. They offer benefits for information dissemination and sharing, efficient collaboration, real-time communication, and load-balancing in distributed platforms. However, designing scalable P2P algorithms, software tools and applications is not straightforward and remains an active area of research. In this talk, we describe some of our projects applying principles of P2P computing model for a group of research areas within distributed systems. They consist of (1) P2P Techniques for Multicast Reliability and Scalability, (2) Algorithms for P2P Epidemic Information Dissemination, (3) P2P Multipoint (MP) Videoconferencing Application. The areas that we are interested in are novel in the sense they adopt P2P techniques for better performance, reliability, and scalability.

Görüşler

0
sefalet

Konuşma İngilizce mi olacak acaba? Ya da uluslararası bir toplantı mıdır yapılacak olan?
0
innaw
Konuşma İngilizce mi olacak acaba?
bu pek belli olmuyor :) ama sunum belgesinin ingilizce olacağı yüksek ihtimal.
Ya da uluslararası bir toplantı mıdır yapılacak olan?
hayır, yazıda da belirtildiği üzere haftalık bölüm semineridir.
0
etguler
Bence konuşma İngilizce yapılsın. Daha "havalı" olur.
...günü saat 17:00'da başlayacaktır ve kamuya açıktır

Ne de olsa bizim kamumuz, İngilizceyi yalayıp yutmuş bir kamudur.

Bu olağan bir durum. Vakıf üniversitelerimizdeki konferanslarda, tüm dinleyiciler Türk oğlu Türk (ya da kimilerinin tercih ettiği üst kimlikle TC Vatandaşı oğlu TC Vatandaşı) olsa da, konuşmalar İngilizce yapılır. Bu da öyle olacak anlaşılan.
0
innaw
Vakıf üniversitelerimizdeki konferanslarda, tüm dinleyiciler Türk oğlu Türk (ya da kimilerinin tercih ettiği üst kimlikle TC Vatandaşı oğlu TC Vatandaşı) olsa da, konuşmalar İngilizce yapılır. Bu da öyle olacak anlaşılan.
genelleme yapıyorsunuz. bkz: Turing Days

Konuşmanın İngilizce yapılmasının, bilgisayar bilimleri derslerinin İngilizce yapılmasıyla aynı nedenlere sahip olduğunu düşünüyorum.
0
faraklit
Ulusal Yazılım Mühendisliği Sempozyumu '05 Türkçe olarak yapılmıştı (yabancı konuşmacıların olduğu kısımlar hariç tabi :) burdan Ramamoorthy ye tekrar saygılar) gayet de güzeldi; tabi İngilizceleriyle haşır neşir olduktan sonra terimlerin Türkçesi biraz garip gelse de anlaşılırlık bakımından hiçbir sorun olmadı.
0
sefalet
Genelleme yapmış arkadaşımız doğru söylüyorsunuz.Ama ortada genelleme yapacak bir durum var.Bırakın konferansları yüksek lisans ya da doktora düzeyinde gurup içi seminerler bile ingilizce yapılıyor.Hem de vakıf üniversitesi dışındakiler de bile.Bu durumun mantıksal olduğunu söylemek akademik düşünce dışında bir izah ister.
0
innaw
Ben de bu konuda yazacaktim, iyi oldu. "genelleme yapıyorsunuz" derken bunun her genelleme kadar doğru, her genelleme kadar yanlış olabileceğine dikkat çekmek istedim. ama net yazmamışım, ne deseniz haklısınız :)

Bu olayın vakıf üniversiteleriyle bir ilgisi yok aslında. Bu daha çok eğitim sistemimizle alakalı, biliyorsunuz. Düşünebiliyor musunuz, ülkenin başbakanı çıkıp -klasik olacak ama- halkın gözünün içine baka baka İngilizce'nin artık ilkokul bilmem kaçıncı sınıfta ne kadar yoğun olarak müfredata "yedirildiğini" övünerek anlatıyor.

Üzülerek söylüyorum ki kaynak okurken, hatta döküman yazarken Türkçe'dense İngilizce ile çok daha rahat ediyorum. Çünkü böyle eğitim almışız (bkz: Başbakan'ın söyledikleri). Bazı şeyleri "İngilizce" düşünür olmuşuz. Dil olayının ne kadar tehlikeli sonuçlara gebe olduğunu biliyoruz lakin bizler için artık çok geç. Bundan sonrası için daha köklü çözümler gerekiyor.

İngilizce eğitim alan/almış bir adama "Graph Theory" yerine "Çizgeler" dediğiniz zaman suratınıza boş boş bakacaktır. Bu çok acı, insanın kendi alanına kendi anadilinde hakim olamaması. Demek ki bilgisayarın yeteri kadar bilimini yapamıyoruz.

Diğer yandan bu işin kaynaklarının şu an çok büyük bir kısmının İngilizce olduğunu hesaba katarsak herşeye rağmen "Bilgisayar Bilimleri" eğitiminin İngilizce olmasından yanayım. Yine de, bence daha az "teslim" olarak da BB eğitimini yine İngilizce olarak yapabiliriz. Ama daha az teslim olarak.

Selamlar.
0
sefalet
katılıyorum olay sadece Vakıf üniversiteleri meselesi değil.Zamanında kollej hazırlık sınıfından başlayarak matematik derslerini ve diğer dersleri (türkçe ve din bilgisi dışında tabi) ingilizce gördükten sonra, test sorularında Türkçe ile karşılaşınca nasıl afalladığımı dün gibi hatırlıyorum.Sanki son bir iki üç sene okula giden ben değildim.Anlatımlı sorularda öyle zorlandım ki soruyu çzömek için 5 dakikamı tercüme etmek ile geçiriyordum.Bir sistem öğrenciyi bu duruma düşürmemeli.

Bilgisayar bilimlerinin ingilizce okutulmasına gerek yok eskiden ingilizce miydi ve yetiştiremedik mi bu alanda insan.İngilizce şart tabii özellikle bilişim alanında ama eğitimin dilinin ingilizce olmasına şart değil bu.

Sonra neden Türkçe doğru dürüst konuşamıyoruz diyoruz, neden birbirimize derdimizi anlatamadığımızdan bahsediyoruz.Yarattığı sorunları saymak uzun sürer üzücü tarafı bunun, telafi etmek daha fazla emek gerektiyor, o zamanda bazı şeylerin kaybolmasına engel olamıyorsunuz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bilgi Güvenliği ve Yazılım Kalitesi Sempozyumu

meddah

Türk Standardları Enstitüsü ve Türkiye Bilişim Derneği'nin işbirliği ile 6-7 Mart 2007 tarihlerinde "Bilgi Güvenliği ve Yazılım Kalitesi" başlıklı bir sempozyum gerçekleştirilecektir.

Sempozyumda, "Bilgi Güvenliği ve Yazılım Kalitesi " ile ilgili yaşanan gelişmelerin paylaşılması, sorunların konunun uzmanlarının katıldığı ortak bir platformda tartışılması ve bilgi alışverişinde bulunulması düşüncesiyle kamu , özel sektör ve akademik ilgili tüm tarafların bir araya getirilmesi amaçlanmıştır.

Başlıyoruz... 3... 2... 1...

tongucyumruk

Aslında bu yıl biraz daha erken yapacaktık ama, CERN'deki LHC'nin açılışını gölgede bırakmak istemedik. Evet, çeşit çeşit konukları, sunumları, atölyeleri ve çeşit çeşit oyunları ile Özgür Yazılım ve Linux Günleri yarın başlıyor.

Kimler var, hala sıkılmadıysanız hatırlatalım: Ubuntu'dan Matt Zimmerman, Google'dan Leslie Hawthorn, Mozdev'den Brian King, Fazlamesai'nin gizemli ismi FZ, güvenlik dünyasının tanınan ismi Hüzeyfe Önal... Kısacası herkes orada olacak. Ya siz?

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölüm Seminerleri

coskung

Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü seminerleri devam ediyor.

Bu haftaki semineri, bölüm asistanlarından Erman Aykaç
(cs.bilgi.edu.tr/~erman ) verecek. Seminerin konusu:
Blok Aygıtlar, fdisk, Dosya Sistemleri, Sistem Açılışı ve Log Dosyaları

Dolapdere Kampüsü, Z-39 saat 18.00
cs.bilgi.edu.tr adresinden seminer duyurusuna ulaşabilirsiniz.

13. Inet-tr Türkiye’de Internet Konferansı, Linux Seminerleri

coskung

Konferans 22-23 Aralık’ta, ODTܒde. Salonlardan birisi LKD seminerlerine ayrıldı.Bu salonda 10 seminer olacak.

Program şöyle:

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde PostgreSQL Semineri, 30 Ekim 17.00

coskung

İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Linux Kullanıcıları Derneği ortak çalışması bir seminer. Devrim Gündüz'ün vereceği seminerin başlığı:
PostgreSQL'de transaction log kavramı ve transaction log ile warm/hot standby