İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde PostgreSQL Semineri, 30 Ekim 17.00

0
coskung
İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Linux Kullanıcıları Derneği ortak çalışması bir seminer. Devrim Gündüz'ün vereceği seminerin başlığı:
PostgreSQL'de transaction log kavramı ve transaction log ile warm/hot standby
Seminerde PostgreSQL'deki transaction log kavramı, başarım ile ilgili bileşenleri ve yapılandırma dosyasında bunların nasıl ayarlanabileceği anlatılacak. Warm standby ile ilgili bilgiler verildikten sonra 8.4 ile gelecek olan hot standby özelliğinin ayrıntıları anlatılacak.

30 Ekim Perşembe, saat 17.00'da İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü, MS-1'de yapılacak seminer ücretsiz ve herkese açıktır.

İlgili Yazılar

Linux Kullanıcıları Derneği / EMO Ankara seminerleri

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği bu aydan itibaren, Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Ankara Şubesi ile ortaklaşa her ayın üçüncü Cumartesi günü birer Linux ve özgür yazılım semineri düzenleyecek. Temel olarak EMO üyelerini hedefleyen, dışarıdan da herkesin katılımına açık olan seminerlerin ilki bu haftasonu gerçekleşiyor. -Ayrıntılı Bilgi-

Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölüm Seminerleri

coskung

Sabancı Üniversitesi'nden Prof. Dr. Kemal Oflazer, 24 Şubat Perşembe günü (bugün) saat 17'de "SmartReader: Etkin ve Etkileşimli Elektronik Kitap Platformu" konulu bir seminer verecektir. İlgilenen herkes davetlidir.

Linux Semineri : Delphi/Kylix ile cross-platform yazilim gelistirme

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği bugün saat 18.30'da Borland Kylix/CLX'i avantajlari ve dezavantajlari ile tartışılacağı, Delphi ile geliştirdiğiniz uygulamaların, Borland Kylix/CLX kullanarak Linux'a port etmenin yollari konusunda edinilen bilgilerin paylaşılacağı bir linux semineri düzenliyor. Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi'ndeki seminer, her zaman olduğu gibi herkesin katılımına açık ve ücretsiz.
- Ayrıntılı bilgi -

Ruby on Rails Sunumu

anonim

Tarih :10 Şubat 2006 Cuma Saat 13:30
Yer: Odtü Teknokent İkizler

Ruby on Rails , Ruby tabanlı bir Web Application Framework. Basitliği ve yüksek verimi ile birçok yazılım geliştiriciyi kendine bağlıyor. Bu sunumda Rails ile ilgili asağıdaki konular incelenecek.

Scala Toplantıları

tongucyumruk

Son günlerde başta Twitter, foursquare gibi ortamların geliştirildiği dil olmasiyla adini duyuran Scala programlama diline memleketimizde de ilgi artıyor. İşte bu ilginin bir sonucu olarak İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü tarafindan duzenlenen Scala buluşmalarının ilk videosuna buradan ulaşabilirsiniz. Toplantiların herkesin katılımına açık olduğunu hatırlatır, bir sonraki toplantıya sizi de bekleriz.

Güncelleme: İkinci toplantı videosuna da buradan ulaşabilirsiniz. İyi seyirler.