Petrolde... pardon mp3de rekor ceza $1,500,000,000

0
sundance
Guardian'ın habeine göre geçtiğimiz Perşembe, bir San Diego mahkemesi, şu ana kadarki en büyük patent ihlal cezasını verdi.

Sözkonusu dava Alcatel-Lucent tarafından müzik kayıtlarının MP3 formatına çevrilmesi ile ilgili sahip oldukları patentin ihlal edildiği iddası ile açılmıştı.

Bu rekor cezayı alan firma ise bu cezanın, online müzik sektörüne çok ciddi bir sekte vurabileceğini belirtmiş.

Görüşler

0
desenturk
Cezayı alan firmanın da Microsoft olduğunuda belirtelim.
0
ecder
Şimdi herşey yerine oturdu... ya da
Bu rekor cezayı alan firma ise bu cezanın, online müzik sektörüne çok ciddi bir sekte vurabileceğini belirtmiş.
Sözünün anlamı birden değişiverdi. :)
0
jfever
haber metinlerinin daha ozenli yazılmasını rica etsem umarim cok sey istemis sayilmam?
0
sundance
Çok merak ettim acaba neyi özensiz buldunuz?

Mesela şahsen ben, Türkçe harfler kullanılmamasını biraz özensiz buluyorum.

Eğer sözkonusu firmanın isminin özellikle haber metninde kullanılmadığını farketmediyseniz, bunun sebebini biraz daha düşünün.
0
bio
Bence oradaki "ozensiz" yazdiginiz cumleleri tekrar okumamaniza, anlam bozukluklarini farketmemenize isaret etmek icin kullanilmis. Bence yapici bir oneri. Bu kadar saldirgan olmamak lazim. "Bana ozensiz diyorsun, kendin Turkce karakter kullanmiyorsun" tavri cocukca. Ikinizin arasinda daha eskiye dayanan bir surtusme varsa ozur dilerim, ben karismam, ama acikcasi bu haberi ben de ancak ikinci okuyusumda anladim.

Mesela ikinci paragraf,

"Sözkonusu dava Alcatel-Lucent tarafından müzik kayıtlarının MP3 formatına çevrilmesi ile ilgili sahip oldukları patentin ihlal edildiği iddası ile açılmıştı."

yerine

"Sözkonusu dava, müzik kayıtlarının MP3 formatına çevrilmesi ile ilgili sahip oldukları patentin ihlal edildiği iddası ile Alcatel-Lucent tarafından açılmıştı."

olsa, en azindan oradaki "tarafindan"in neyi tanimladigini anlamis oluruz. Yani Alcatel-Lucent ihlal mi etmis yoksa dava mi acmis?
0
yilmaz
halbuki ms patent ihlalleri için özgür yazılım camiasına sürekli ** atar. Steve Balmer ödesin :)
0
anonim
Hmm. O zaman davanin sadece Microsoft'u degil butun MP3 kullanan kisi ve kurumlari etkiledigini ogrenmek sizi daha da neselendirecektir.

Sadece Steve Ballmer degil Yilmaz da odeyecek yani. :)

Zaten bu yuzden dava sonuclarina sadece Microsoft degil, Apple, Intel gibi diger MP3 lisans sahipleri de itiraz ediyor.

Ayrica dava bir "lisans ihlali" davasi degil. MP3 teknolojisinin dunyaca taninmis lisansoru Fraunhofer. Alcatel-Lucent, Fraunhofer'in MP3 teknolojisini (tek basina) lisanslama hakki olmadigini, cunku MP3 teknolojisini yaratanin kendi sahip oldugu Bell Labs oldugunu iddia ediyor. Yani gelmis gecmis butun MP3 kullananlar suclaniyor.

http://mp3licensing.com/licensees/ adresinde mp3 lisans royalty'sini odemelerine ragmen bu dava sonucundan etkilenen diger kisi ve kurumlari gorebilirsiniz.

Cezanin tecrubesiz bir jurinin yanlis bir yorumdan dolayi verildigi, ve abartili tutarin da bir hesap hatasindan kaynaklandigi biliniyor. Bu yuzden onumuzdeki haftalarda kararin iptal edilmesi ya da azaltilmasi bekleniyor.
0
coze
Hmm, alcatel yolunu bulmus. bir is basvurusunda bulunalim bari :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Windows 98 SE Service Pack 2.02

sundance

Satın aldığınız bilgisayarla fi tarihinde gelen Windows 98, hala işinizi görüyor mu? Herşey iyi hoş, ama bazı küçük problemleri de halletseler ne güzel olur mu diyorsunuz?

Resmi olmayan Win98 SE Service Pack 2.02 huzurlarınızda. Tabi ki, resmi olmayan herşeyde (ve resmi olanlarda) olduğu gibi, bu service packi geçerken başınıza bir şey gelirse, "bilgi, zeka, kız arkadaş vs. kaybına maruz kalırsanız derdinize yanın, kendi düşen ağlamaz" şeklinde standart bir sorumluluk reddi var, haberiniz olsun.
Onun dışında değişiklikler güzel gibi (Notepad yerine Metapad konulması ya da 512Mb ram ile sorun çıkartmamak mesela)

Microsoft`un Unixi Tercih Ettiği Web Siteleri!

sundance

Microsoft, hepimizin ilgi ile takip ettiği bir çok Web hizmetini verirken Unix sunuculara güveniyor.\r

\r Makaleye göre Hotmail %99 FreeBSD, bCentral reklam sunucularının %100` ü FreeBSD ve WebTV ise neredeyse tamamen Solaris üzerinde koşmakta. Tabi bir de MSN bünyesinde bulunan bazı Apache Web Sunucuları var...

\r \r Sözkonusu makale yaklaşık bir buçuk yıl kadar önce yazılmış ve o zamanki durumu naklediyor. Bildiğim kadarıyla bu süre içinde Microsoft bir kez daha Hotmail` i Windows 2000 sunuculara geçirmeye teşebbüs etti fakat %10` luk bir oranın ötesine gidemedi. Sanmıyoruz ki şu anda durum hala böyle olsun, bilgisi olanlar lütfen yorum olarak yazsınla biz de yazıya ek yapalım :)

Microsoft, Python geliştiriyor

Soulblighter

Microsoft, .net framework üzerinde çalışacak, kendine ait bir Python sürümü geliştiriyor.

IronPython isimli bu yeni dille Microsoft, .Net framework üzerinde betik programlamayı kolay hale getirmeyi amaçlıyor. Microsoft, .net üzerinde çalıştığında IronPython'un, normal Python'dan 1.8 kez daha hızlı olduğunu da söyledi.

Şu an 0.7 sürümü bulunan IronPython, Microsoft'un gotdotnet.com geliştirme sitesinden indirilebilir.

Kaynak: ComputerWeekly

Gartner Group: IIS`i bırakın !!!

sundance

Fazlamesai ekibi olarak, mümkün olduğunda fanatik kavgaların dışında kalmaya çalıştık. Tartışmasız bu kavgaların en önde gelenlerinden biri işletim sistemi konusunda Microsoft ve Linux arasında... Biz, gerektiği gibi çalışan, minimum problemle, donanımdan maksimum verim alınmasını sağlayan her türlü iyi yazılmış yazılımın hakettiği karşılığı alması gerektiğine inanan tutumumuzu sürdürdük sürdüreceğiz ve ne kimseye gözümüzü kapatmış durumdayız, ne de gözümüz belli birilerinden başkasını görmüyor...

Hal böyleyken ünlü danışmanlık şirketlerinden Gartner Group yayınladığı bir raporla sistem yöneticilerini Code Red ve Nimda gibi virusler yüzünden prestiji oldukça sarsılan Microsoft IIS yerine daha problemsiz web sunucularına geçmeleri konusunda uyardı... Elçiye zeval olmaz

MsFreePc.com

sundance

Suavi'nin şarkısındaki gibi, şimdi California'da olmak vardı anasını satayım, Bill Gates'in hesabından bedava bir PC sahibi olmak...

Nasıl derseniz MsFreePc.com sitesi Micros~1'un kaybettiği 1.1 Milyar dolarlık anti-tekel davasındaki tazminatın, California eyaleti yasalarına dayanarck, kullanıcıların Lindows kurulu PC'leri bedavaya (ve özgürce :) almalarında kullanılmasının yolunu bulmuş

Dahası, alabilecekleriniz bu kadarla da sınırlı değil Tabi eğer California'daki başvuran ilk 10,000 kişiden biriyseniz.