PHP ile COM Port Kullanarak Haberleşme

0
FZ
Türkiye PHP Grubu'ndan Nurettin Sezer'in İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi DESEM 'de verilen ücretsiz seminerde bahsettiği konuyla ilgili detaylara buradan erişmek mümkün.
PHP

Görüşler

0
anonim
FZ ve PHP? Gözlerime inanamadım :)
0
muhasebeci
valla ben de şaşırdım :) Yakında FZ nin blogunda lisp ile COM programlama ya dair bişe görebilme ihtimalimis oldukça yüksek :)
0
FZ
Yahu bulaşmayın bana :) Lemonodor var robotik ve Lisp ile uğraşan gidin ona sorun Lisp ve donanım kontrol mevzularını ya da Planet Lisp'e filan bakın:

http://lemonodor.com/

http://planet.lisp.org/

0
orhankurnaz
şu anda
http://www.zeb.biz/docs.php?id=15

adresinde bulunan makaleyi hatırlattı bana. makale tarihine bakarak bunun daha iyi bir içeriğe sahip olacağını düşünmüştüm. ama umarım devamı gelir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Dünyanın en büyük web sitesi Yahoo!, altyapısını geliştirmek için PHP`ye dönüyor

larweda

www.yahoo.com altında bilinen, internet adına yapılabilecek her türlü içeriği sunan bir web ortamı olan Yahoo!, yıllardır C/C++ ile geliştirilen altyapısını C/C++ ile geliştirmeye devam etmekten vazgeçip, bundan sonraki geliştirmelerini PHP ile yapmaya karar verdiğini duyurdu. (Bunu da Slashdot`tan duydum :-)

Yahoo'nun yüksek (yüksek dediysem, zurnanın sondan kaçıncı deliği olması babında yüksek diyorum :) mühendislerinden biri olan Michael J. Radwin, PHP Con 2002`de yaptığı bir sunumla niçin PHP'yi seçtiklerini, ve bu seçimi yaparken ne aşamalardan geçtiklerini açıklamış.

PHP ile Güvenlik Odaklı Programlama

FZ

PHP Güvenlik Konsorsiyumu tarafından hazırlanmış olan PHP Security Guide, derli toplu şekilde PHP kullanan programcılara güvenlik odaklı programlamayı nasıl yapabileceklerini, dikkat edilmesi gereken şeyleri, saldırı yöntemlerini ve tedbirleri anlatıyor.

Nahoş sürprizlerle karşılaşmaktan hoşlanmayan programcıların başucu kaynaklarından biri olabilecek gibi görünen bu belge dileriz ilgili insanlar için faydalı olur, hatta Türkçeye çevrilse daha çok insan faydalanabilir.

Php.YeniDünya

butch

Php dili kullanılarak ilk bilgisayar virüsü yazıldı. Pek zararlı olmayan bu virüs şu anda sadece windows makinaların c:windows dizini altındaki .php, .hm, .html, .htt dosyalarını etkileyebiliyor. Ama yakın gelecekte daha gelişmiş türlerini görmemiz mümkün. Peki bunun anlamı nedir? Bu gelişme, yeni nesil virüslerin yolda olduğunun ilk habercisi. Unutmadan virüsün adı PHP.NewWorld yani PHP.YeniDünya. Detaylı bilgi

PHP 5 Ciddi Geliyor

pulsar

Yeni çıkacak olan PHP sürümünde bir çok nesneye yönelik programlama özelliği mevcut. PHP 4.x.x sürümleri ile PHP 5'i C/C++ gibi görenler bile var. Web scripting dillerinin en iyi kullanıcı gurubuna sahip dili artık ikinci devrine girdi diyebiliriz.

Bilgi için: PHPBuilder

PHP başlangıç dersleri serisi 2

anonim

Bir süredir php ders dökümanlarının ikinci serisini hazırlamaya çalışıyordum. Hem talebin artması nedeniyle hem de dosyanın boyutunu fazla yükseltmemek adına aşağıdaki 3 temel döküman ile yeni seriyi tamamlamak istedim: