Plazma #2 Çıktı

0
anonim
Türk Demoscene'inin ortak çabalarıyla çıkan Diskmag Plazma'nın ikinci sayısı çıktı. Kaçırmayın üzülürsünüz.

Görüşler

0
anonim
Son yapılan düzeltmelerle son link: http://resident.tr-demoscene.info/plazma2.zip

Eski halini indirmiş olanlar için ise son patch:
http://resident.tr-demoscene.info/Plazma_V12.zip
0
anonim
Karışıklığı engellemek için diğer versiyonları kaldırma kararı aldılar. Birtek http://resident.tr-demoscene.info/plazma2.zip adresi kalacak tam ve son hali için. Haberdeki linki düzeltebilirseniz sevinirim.
0
butch
Çalışma bu şekilde sunulduğu sürece Linux kullanıcıları kaçırdığına üzülmek durumda kalacak.
0
nightlord
Tam olarak aynı deneyimi yaşatmasa da, bütün yazı ve resimlerin klasör yapısı içinde açık halde durduğunu belirtelim... Haklısınız, belki de sonraki sayılarda cross-platform hale getirilebilir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

NATO’ya Türk yapımı kripto cihazı

sametc

TÜBİTAK, NATO’nun açtığı haberleşme sistemleri ihalesine kendi üretimi olan şifreleme cihazı ile girdi. NATO karargahlarındaki testlerden başarıyla geçen TÜBİTAK’ın şifre cihazı ihaleyi kazanırsa, NATO ülkeleri Türk yapımı ISDN Kripto BRI cihazıyla haberleşecek.

TÜBİTAK’a bağlı çalışan ve bilgi güvenliği konusunda uzmanlaşan Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü (UEKAE), Müdürü Önder Yetiş, 1993 yılında açılan merkezin kriptoloji çalışmalarını Genelkurmay Başkanlığı ile paralel olarak yürüttüğünü kaydetti. Enstitüdeki teknolojinin “tamamına yakınının yerli” olduğunu vurgulayan Yetiş, kriptoloji konusunda “dünyanın ilk 10 kurumundan biri” olduklarını ifade etti.

Haberin tamamı burada.

Bu konu ile bağlantılı bir başka haber ise TÜBİTAK´ta üretilen mikroçip ile ilgili, ona da göz atabilirsiniz.

Solar Splash Yarışmasında Türk teknesi Nusrat 3. Oldu

kosumi

Her sene Amerika'da gerçekleştirilen Güneş Enerjisi ile Çalışan Tekne Yarışması Solar Splash'a bu sene ilk defa bir Türk takımı katıldı. İTÜ güneş teknesi adını Çanakkale Savaşında kahramanca çarpışmış ünlü Türk mayın gemisi Nusrat'tan alıyor. Nusrat bu sene hem genel sıralamada 3. oldu hem de En Başarılı Elektrik Dizaynı, En Başarılı Solar Sistem Dizaynı, En Başarılı Görsel Dizayn ve En Başarılı Yeni Takım ödüllerinin sahibi oldu.

Internet`te eğitime destek

anonim

Fazlamesai sitesini takip eden biz Fazlamesaiciler, sürekli internette dolaşıyor ve yenilikleri yakından takip etmeye çalışıyor, bilgimize bilgi katıp, bunları birbirimizle paylaşarak bilgiyi büyütmeye çabalıyoruz. Bügün NTVMSNBC`de okuduğum bir haber ilgimi çekti ve sizlerle paylaşmak istedim, Türkiye`de internete aç ve temel eğitimini alamayan binlerce yoksul öğrenci var. NTV ve Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı bir kampanya başlatmış, 20 bin öğrenciye eğitim imkanı sağlanacak ve “1 Tık 1 Milyon, 1 Milyon Tık 1 Trilyon” sloganıyla düzenlenen bu kampanyaya hadi hep birlikte katılalım. Haberin tamamı için: www.ntvmsnbc.com/news/126968.asp

Internet Ansiklopedileri Başabaş

gunebakan

Jimmy Wales'in lideriliğindeki Wikipedia ansiklopedisinin bilimsel yazılardaki gerçekliği Britannica ile çok yakın çıktı. Haftalık bilimsel dergi Nature'ın yaptığı araştırmaya göre bilimsel makalelerdeki yazı başına yanlışlık Wikipedia'da 4 iken Britannica'da 3 olarak tespit edildi.

GUI Olimpiyatları Başladı!

FZ

GUI (Graphical User Interface - Grafik Kullanıcı Arabirimi) olimpiyatları başladı!
Tüm skin tasarımcıları, masaüstü özelleştirici yazılım geliştiricileri GUI Olympics sitesine gidip yarışmaya katılabilirler!
Bakalım Türkiye'den yetenekli arkadaşlarımız konu ile ilgilenip isimlerini masaüstlerimize altın harflerle yazdırabilecekler mi?