Prince of Persia ve Flash oyunlar

0
sundance
Bir zamanların efsane oyunu Prince of Persia, yaratıcısı UbiSoft tarafından flash olarak tekrar karşınızda

Eğer kesmediyse, onlarca oyun daha sizi bekliyor. Google sağolsun. (Benim favorim eskiv'da 150'i geçen haber versin ;)

Görüşler

0
ersin2k
-megahit parametresini nereye yazacağız? :) bu arada harika olmuş. Keşke günümüzün 256 M. T&L ekran kartı isteyen beş para etmez oyunlarını yapanlar biraz örnek alsa... (Acaba test drive ve digger de varmıdır :) )
0
boreas
Bende hala dos versiyonları bulunan muhteşem bir oyun.
Ve bir flash oyunuda benden :)

http://www.momchill.com/crimson_room.swf
0
melitical
eskiv 'de 170 yaptım.
0
sundance
Hayallah, ben de 160 yaptım diye övünecektim :)

Yalnız 160'a gelince artık updateler bir yavaşladı, gevşedi, Centrino 1.4'de böyle oluyorsa... Eminim eski commodoreculardan bu oyunu 200'e kadar hızda hiçbir problem olmadan yapabilecek bir iki cin çıkardı.

1Mhz'lik bir makinada...
0
yetgin

miniclip.com diye bi yer var. swf aratınca 1100 tane geldi.

Bir de benim kenara attığım bir kaç klasik şurada var.

Cengiz Han II, Warcraft I, Prince of Persia (orjinal :p ), Civilizations I, Prehistoric, Raptor vs... Meraklısına...

Bu arada Battle for Wesnoth guzel oyunmuş. Linki gönderen, çeviriyi yapan, emeği geçen arkadaşlara teşekkürler.

0
anonim
Budokan :) çok teşekkürler
0
darkhunter
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
oohhh :p
0
sundance
1) Puanlar beşer beşer artıyor.
2) Ekranda 47 top var, 91 olması lazım bu skor için.
3) Oyunun 40 topu bile kaldırabileceğini sanmıyorum.

Kolay gele
0
sundance
Enteresan bir durum var, evdeki Debian'da 35'den sonra gittikçe artan bir yavaşlama oldu ve normalde çok zor yapabildğim 160'ı çok kolaylıkla yaptım.İlginç.
0
darkhunter
Bu T&L bir oyun değil ki zaten, üstelik swf içerisinde hesaplama da yapılmıyor bildiğim kadarıyla, sadece stream olur rutinler üzerinden. Evet 4 (dört) kısmını atlamasaydım iyi bir fake olabilrdi 8-D , sinir krizi geçireceğim birazdan bu oyun yüzünden cık, cık...
0
sundance
Bir oyunun gittikçe yavaşlaması için T&L olması gerekmiyor :)

Herbiri kendi başına hareket eden 30 objenin güncellemesine Flash yetişemiyor eskiv'da. Belki programlamada zayıf bir şey vardır (zira başlangıçta da hareket çok yumuşak değil, kare atlıyor gibi) belki de başka bir şey.

İşin garibi Debian altında bu sayı çok daha az. Diğer tarafta (Lose XP) 150'den sonra yavaşlama görürken, Debian'da 35'den sonra görmeye başladım.

4 kısmını geçtim, ekrana da 44 tane daha top koyman gerekirdi :) Olacak olacak
0
darkhunter
Benzer bir durumu browser dan oynadığım bir java oyununda yaşamıştım : win ve ie altında normal seyrinde çalışırken, debian ve firefox ile çok yavaş çalışıyordu. Sonra birşeyler yaptım (çerezleri falan temizledim galiba) düzelmişti. Bilmiyorum, belki de dediğin gibi hatalı kodlamadır. Aslında söylemek istediğim: 1 Ghz'lık bir işlemcinin flash tarafından zorlanmasının çok da aklıma yatmadığı idi.
0
MGzzY
Bu arada Eskiv'e alternatif olarak ondan esinlenilmiş yine aynı siteden Ball isimli oyuna da bakmanızı tavsiye ederim. Hem bunda bullet time gibi power-uplar da var :) En azından göze daha hoş geliyor
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Blizzard ve Activision Birleşiyor

anonim

Oyun dünyasının iki dev firması Blizzard ve Activision birleşiyor [en][tr].

Dünyada oyun piyasası bu kadar hareketlenmişken, Türkiye'de de yeni oluşumları görmek dileği ile.

Mount&Blade (At ve Kılıç)

zgf

Mount&Blade büyük bölümü evli bir Türk çift tarafından geliştirilen bir Action/RPG oyunu. Yakın zaman önce ekibe iki kişi daha katıldı. Oyun beta aşamasında olduğundan henüz mağazalardan perakende satışı yapılmıyor, sadece oyunun resmi sitesinden alabilirsiniz ancak Paradox Entertaintment'ın GamersGate portalında oyunun resmi sitesine ek olarak satışı başlayacak.

Kullanıcı katkısını bilime çevirmek: lebdemedenleblebi.com

FZ

Web üzerinde oynanan oyunlara aşinayız. Peki web üzerinde beğendiğimiz bağlantıların, işaretlediğimiz imgelerin, yaptığımız yorumların, oynadığımız oyunların bazı başka problemleri çözmek için kullanılmasına alıştık mı?

Bu konuda birkaç örnek gördük, en önemli örnekleri Google Image Labeler ve gwap.com. İngilizcesi "Human Computation" olan bu kavramın daha düne kadar -Milliyet'in haberlerini etiketletmek için promosyon yapması dışında- Türkiye'den bir örneği çıkmamıştı.

Bu yöntem kullanılarak Türkçe sözcüklerin biçimbilimsel özelliklerinin tespit edilip edilemeyeceği sorusunu cevaplamaya çalışan bir tez üzerine çalışan Onur Güngör tarafından hazırlanan lebdemedenleblebi.com, tabu ve sessiz sinema oyunlarına ait bazı özellikler içeren eşzamanlı bir oyun aracılığıyla bahsi geçen soruya yanıt vermek için veri biriktirmeye çalışıyor.

Vector Games

sansured

Vector Games adında bir Türk oyun ekibi üzerinde çalıştıkları oyun motoru V2 için bir Demo sürümü yayınladı. Demoda Vector Games laboratuvarlarında ufak bir gezi yapıyoruz.Oyun motorlarını üzerinde çalıştıkları oyun projesi için geliştirmekte olan ekip bu demo sayesinde hem kendilerini tanıtmak hem de motor ile ilgili açıkları gelen geribeslemeler ile kapatmayı hedefliyor.

http://www.vector-games.com adresinden Türkçe yada İngilizce 2 dil seçeneği ile indirilebilen demoyu Downloads bölümünden indirip deneyebilirsiniz.

What are you waiting for, Christmas?

parsifal

Duke Nukem'le yatıp kalktığımız dönemlerde ağzımızdan çıkamayan replikti.

DNF'nin çıkması 10+ yıl ertelenmişti. Sıra sinema filminin çekimine geldi. Duke için John Cena ile görüşülüyormuş. Bakalım filmi sinema perdesinde görmek için ne kadar bekleyeceğiz?