Pusu! Tamamı türk yapımı 3 boyutlu ilk oyun!

0
larweda
Daha önce Türkiyede yapılan Galata ve Lale Savaşçıları oyunları Türk ürünü oyun tarihinde benim hatırlayabildiğim en ciddi projelerdi. Ama her iki oyunun da yabancı rakipleri karşısında çok fazla eksikleri olduğu ve amatörce yapıldığı eleştirileri söylendi. Şimdi matematik mühendisi iki arkadaşın üzerinde çalıştığı bir türkçe oyun projesi var. Pusu (Ambush), Wolfenstein'la başlayıp Doom'la popüler olan ve sonra örneklerinin binlercesi üretilen FPS (First Person Shooter) tarzı oyunlardan biri oluyor. Oyunun ilk test versiyonlarından görülen ise, gerçekten üzerinde emek harcanmış ve Quake, Half-Life, Duke-Nuke'm gibi büyük oyun firmalarının oyunlarına kafa tutacağa benziyor.
Pusu'nu 3 boyut motoru da Türkiyede geliştirilen ilk 3 Boyut motoru olma özelliğini taşıyor. Oyun tamamlandığı zaman sahip olacağı özellikler ve oyun hakkında bazı bilgiler ise şu şekilde:
  • Windows 95/98/2000 üzerinde OpenGL desteği ile oynanabilme
  • DirectInput, DirectSound ve Directx 8 teknolojileri kullanılıyor.
  • Oyun Microsoft Visual C++ kullanarak geliştiriliyor.
  • Test versiyonlarında olmamasına rağmen ilerki sürümlerinde TCP/IP üzerinden çoklu oyuncu desteği olacak.
  • Toplam 6 farklı tip içinde 58 çeşit silah seçeneği.
  • Gölgelendirme,yüzey etkileme ve yüzey yapma teknolojileri matematiksel formüller şeklinde geliştirilmiş ve bu da oyunun ileride daha da etkileyici bir hal almasına fırsat tanıyor.

    Oyunun test sürümü de indirip denenmeye kesinlikle değer. Bu proje sonuçlandırılabilirse eğer Türk oyun dünyasında gerçek bir ilerleme kaydedilmiş olacak.

    Çok daha detaylı bilgi için : www.3tegames.com

    İkinci test sürümünü indirmek için : www.sanane.com
  • İlgili Yazılar

    İstanbul Hikayeleri: Bedava Türk Oyunu Projesi

    anonim

    Tamamlandığında internet üzerinden bedava olarak indirilebileceği söylenen İstanbul Hikayeleri oyunun resmi sitesine www.istanbul-hikayeleri.com adresinden ulaşabiliyorsunuz.

    Oyunun konusu, 2B çizimleri ve müzikleri sağlam gibi görünse de tam notu proje tamamlandığında oyuncular verecek gibi görünüyor.

    Diablo Battle Chest tüm dünyada bugün satışta

    anonim

    Blizzard tüm dünyada "Diablo Battle Chest"`i bugün satışa çıkardı, bu paket Diablo, Diablo II, Diablo II:Lord of Destruction ve BradyGAMES`in (Diablo II ve Expansion Set) en son strateji kılavuzunu da içeriyor. Şu an için bu set Blizzard Online Store`da henüz satışta değil ama tüm Amerika`da 50$`a satışa sunuldu, yakında Blizzard Online Store`a da ekleneceğinden bizler de rahatlıkla alabileceğiz, ama kaçımız alırız 50$ verip bilinmez :)

    Türkiye'nin ilk OYUN geliştirme merkezi ODTU Teknokent'te açılıyor.

    ozansener

    Oyun teknolojileri, simulasyon yada animasyon alanlarından her hangi biri hakkında iş fikriniz varsa, kendinizi geliştirmek istiyorsanız yada yeni başlamak istiyorsanız, 12 Mart' 12:40 daki lansmanımıza bekleriz.

    4. Bağımsız Oyunlar Festivali

    redogre

    4. Bağımsız Oyunlar Festivali San Jose, Kaliforniya'da 19-23 Mart arası yapılıyor. Özellikle web sitesinde çok ilginç oyun başlıkları var. Öğrenci oyunları bölümünde ki birkaç çalışma takdire değer.

    Finale kalan öğrenciler bilet ve masrafları karşılanarak konuk ediliyor. Keşke bizde de öğrencileri destekleyen böyle bir organizasyon olsa...

    Pac-Craft: Starcraft 1.08`i bekleyenlere

    sundance

    Siz de bizler gibi Starcraft 1.08 patch`i beklemekten bıktınız mı ? Bir değişiklik mi istiyorsunuz ?

    O zaman bir müjdemiz var. Starcraft konusunda en önde gelen sitelerden Infoceptor super bir oyun geliştirmiş; PacCraft

    Klasik PacMan`in Starcraft yorumu olan bu oyunun bir başka güzelliği hemen browserdan oynanabilir olması... İyi eğlenceler