Quake 1 Neden En İyisi ?

0
sundance
FPS (Vur Onu!) oyun tarzının en çok oynanan oyunlarından Quake`i bilmeyen yoktur herhalde. Q1 Q2 Q3 derken oyun piyasasında oldukça özel bir yer edindi kendine Quake.

Fakat sağlam oyuncular hala Quake 1 diyor da başka bir şey demiyor. Niye diye merak ediyorsanız Quake 1'in En İyisi Olmasının 10 Sebebi

İlgili Yazılar

Dijital Oyun Rehberi - Oyun Tasarımı, Türler ve Oyuncu

FZ

Mutlu Binark, Günseli Bayraktutan Sütcü ve Işık Barış Fidaner tarafından derlenen, bir çok araştırmacının katkıda bulunduğu derleme okurlarıyla buluştu. Derlemede yer alan yazılar Türkiye'de yakın zamanlarda tartışılmakta olan bilgisayar oyunları ve oyuncular konusuna farklı ve önemli açılımlar getirmekte. Gelenekselden sanal uzama oyun kültürünü, bilgisayar oyunlarının tasarımınını açıklamakta, oyun türlerinin ve oyuncuların da ne kadar farklılaştığını göstermekte ve dijital oyun terminolojisini Türkçeleştirmekte ve açıklamakta...

http://dijitaloyun.wordpress.com/

ideefixe

FRP & RPG Dünyasının Acı Kaybı

anonim

Arka arkaya vefat haberi olmasin diye bekledim. Daha fazla bekletmemek lazim sanirim. FRP nin babasi Zindanlar ve Ejderler (Dungeons & Dragons)'in yaraticisi Gary Gygax 69 yasinda hayata veda etti. Masaustu FRP ve RPG oynayanlarin doğrudan, Baldurs Gate, Icewind dale, Torment, yada eskilerden Eye Of the Beholder (TSR inc) gibi oyunlarla ilgilenenlerin de oyun mekaniğinin yaraticisi olarak dolayli olarak bilebilecegi Gary, 4 mart'ta hayata veda etti:

Wired Order of the stick

Oyun programlamayı öğrenin

binner

Oyun programlamayı öğreten çok güzel bir site : www.gametutorials.com

Sitenin benim en çok hoşuma giden özelliği programlamayı doğrudan kaynak kod üzerinde öğretiyor olması.

Yani en basit koddan başlayarak doğrudan kod üzerinden C, C++, Win32, directX, OpenGL, ağ programlamayı öğrenebilirsiniz..
http://www.gametutorials.com/Tutorials/tutorials.htm

Linux Şenliği Oyun Turnuvası Sonuçları

adervis

1-4 Mayıs tarihleri arasında İstanbul'da yapılan II. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği kapsamında gerçekleştirilen Oyun Turnuvası'na katılanlar arasında dereceye girenler çeşitli armağanlar kazandılar.

Massive Multiplayer Online RPG: Dark Throne

Soulblighter

Dark Throne, çok keyifli bir savaş-strateji oyunu. Oyunda amacınız size verilen sivilleri eğitip askere çevirmek ve diğer Dark Throne kullanıcılarıyla savaşmak. Saldırı ve Savunma güçleriniz var. Saldırı gücünüz karşı tarafın savunma gücünden fazlaysa siz kazanıyorsunuz ve karşı tarafın askerlerini öldürebildiğiniz gibi, kalelerine zarar verebiliyor, altınlarını ele geçirebiliyorsunuz. Ayrıca Miner denilen adamlarınızla altın toplayabiliyorsunuz.Askerlerinize kılıç kalkan gibi donanımlar alarak saldırı ve savunma güçlerini arttırabiliyorsunuz. Ayrıca casuslarınızı karşı tarafa gönderip, saldırmadan önce karşı tarafın askeri gücünü öğrenebiliyorsunuz.

Yani kısacası anlatmakla bitmez. Oldukça kapsamlı bir oyun. Seveceğinizi umuyorum...

Dark Throne