RegExPad

0
auselen
Eğer kadim bir windows kullanıcısı iseniz düzenli ifadeler (regular expressions) konusu size her zaman yabancı gelmiş olabilir. Uygulama geliştirirken (örneğin web uygulamaları) ya da metin işlerken oldukça işinize yarayabilecek bu konuda biraz pratik yapmak için küçük bir kum havuzu ister misiniz?
RegExPad düzenli ifadeler ile oynamak için hazırladığım küçük bir Java uygulaması. İster öğrenmek - denemek için, isterseniz metin ayıklamak için kullanabilirsiniz.

Uygulama java webstart ile çalışıyor.

Daha fazla bilgiye ise bu sayfadan ulaşabilirsiniz.

Her türlü geri bildiriminize açığım.

Görüşler

0
FZ
Bu gibi durumlarda Regex Coach'u da ihmal etmeyelim ;-)
0
wyginwys
Window icin baska bir program
http://www.regular-expressions.info/
http://www.powergrep.com/ u sunar.
0
auselen
demek ki geliştirme kriterleri belli:
1) Türkçe, türkçe destek - dokuman.
2) en az bu programlar kadar iyi.

Açıkçası birisi düzenli ifadeler ile ilgili türkçe dokuman yardımında bulunursa oldukça sevinirim.

ps: programın isminide türkçe yapmak istiyorum ama aklıma güzel bir isim gelmedi henüz :D
0
fcn
http://cekirdek.uludag.org.tr/~meren/belgeler/regex/regex.html

0
brend
Ayrıca windowsda ve linux da wine ile çalıştırılabilen http://www.regexbuddy.com da göz atmayı unutmayınız...
0
rr
regexbuddy'i tek geçerim
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Truva Linux 1.0 Beta Duyuruldu!

anonim

2004 yılı Nisan ayında bir grup Linux gönüllüsü tarafından Türk Linux kullanıcılarının ihtiyacına göre hızlı, güvenilir, kurulumu ve kullanımı kolay işletim sistemi hazırlanması amacıyla başlatılan Truva Linux Projesi'nin ilk ürünü "Helen" kod adlı "Truva Linux 1.0 Beta" sürümü duyuruldu.

Programlamanın Tao´su 3. ve 4. Kitap

FZ

3. Kitap - Tasarım

Ve şöyle dedi usta programcı:

"Program test edilmeye başlandığında tasarım değişiklikleri yapmak için artık çok geçtir."

Mac OS X icin Ext2 Dosya Sistemi Sürücüsü: fuse-ext2 v0.0.2

anhanguera

Selam,

yaklasik 1 sene once mac book satın almıştım, ve tabiki slackware kurdum. Ancak mac osx den linux bolumune ulasamamak, ve her seferinde linux'u acip macos tarafina birseyler kopyalamaya calismak biraz can sıkıcı olmaya baslamisti.

iste bu yuzden, fuse-ext2'yi yazdim. bu yazilimin amaci macosx uzerinde diger bolumlerdeki ext2fs'leri otomatik olarak mount etmek. su an on tanimli olarak 'read-only' destegi ile aciliyor, 'write' destegi de var olmasina ragmen, normal kullanicilar icin cok da eglenceli sonuclar dogurmayabilir ;)

C++ : `Standard Library´nin Ötesine Geçin

FZ

C++ programlama dilinde ustalaştıktan sonra çoğu programcının yaptığı ilk iş nedir? Standart fonksiyon kitaplığının dışındaki fonksiyon kitaplıklarını öğrenmek. Elbette standart C++ fonksiyon kitaplığının içinde karakter dizisi fonksiyonları, G/Ç kanalları, `container´lar, öteleyiciler (iterators), algoritmalar, vs. mevcuttur ancak modern programlama dünyasında en çok kullanılan kavramlar standart olarak gelmez: ağ programlama, GKA (Grafik Kullanıcı Arayüzü), eşzamanlılık, vs.

C++ in a Nutshell kitabının yazarı Ray Lischner, Blitz++, MTL (Matrix Template Library), ACE (Adaptive Communication Environment), Loki ve Boost gibi kitaplıkları ele aldığı bu yazısında C++ programcısının verimliliğini artırabilecek önemli noktalara dikkat çekiyor.

VMWare Server 1.0 Çıktı

vst

Kullandığınız işletim sistemi üzerinde başka bir işletim sistemi çalıştırmanıza yarayan sanal makine yazılımı VMWare Server bedava olarak piyasaya sürüldü. İndirip kullanmak isteyenler buyursunlar.