Rootkitleri Tesbit ve Anlamak

0
anonim
Tamam, tamam, tamam. En son GNU/Linux dağıtımını yüklediniz ve bütün gereksiz servisleri durdurdunuz. Aynı zamanda Pentagon Güvenlik Bölümünün size gönderdiği mektuba göre bütün filtreleme ayarlarınızı da yaptınız. Artık tamamıyla güvendesiniz.

Ama...
Her zaman bir tane vardır. Bunu hatırlayın, HER ZAMAN, en sonunda bir yerden sızar. Sadece bir açık, "cracker"ın bilgisayarınıza girmesine yeter. Ve ona hayal bile edemeyeceğiniz zararlar verir. Arturo 'Buanzo' Busleiman'ın "rootkit"leri tesbit ve anlama başlıklı yazısı böyle başlıyor. Bana göre her güvenlik uzmanın değil bilgisayarındaki veriler için endişe duyan herkesin en az bir kez okuması gereken bir makale. Makaleyi burada bulabilirsiniz.

Görüşler

0
korhan
Peki gereksiz servisleri durdurmak ile ilgili yazı nerde var?
Ben hiçbir servis kapamadım, ayrıca tr olursa daha iyi olur..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

E-DEVLET: Ne Kadar Güvenli?

RoR

Yeni yasayla T.C kimlik bilgileriyle kişisel bilgiler (adres, telefon, sağlık, emniyet,...) eşlenerek tek bir çatı altında toplanıyor. Acaba bu durum ne kadar güvenli/gerekli?

Sygate'de artık Symantec Bünyesinde!

parsifal

Brightmail, Veritas derken, Sygate'de Symantec bünyesine dahil oldu.

Demek bundan sonra Sygate 2.0'ı register ederken "yaw yıllardır aynı siteden onay alıyor.", "Yok abi kesin numara bu inanma." muhabbetleride tozlu raflarda yerini alacak.
Nedense gözümün önüne bir anda Tünel'de bir atölye silueti belirdi. :)

Router Tasarlarken Dikkatli Olmak Lazım! ;-)

FZ

2003 yılının Mayıs ayında `University of Wisconsin - Madison´ ağ yöneticileri kampüsteki kamuya açık NTP (Network Time Protocol) zaman sunucusu bilgisayarın kaldıramayacağı kadar yoğun bir trafiğe maruz kaldığını saptadılar. Başlangıçta saniyede yüzbinlerce paketten oluşan bu trafiği DDoS (Distributed Denial of Service) saldırısı olarak algılayan ağ yöneticileri durumu inceleyince bunun böyle olmadığını gördüler.

Problemin pek çok organizasyonda bolca bulunan ucuz ve küçük bir router cihazdaki gömülü koddan kaynaklandığı tespit edildi ve üretici firma ile temas kurma çabaları başladı... Bu süreci çok güzel ve detaylı bir şekilde yansıtan teknik raporu tüm ilgililerin okumasında fayda var. Söz konusu süreç aynı zamanda üniversite sanayi işbirliğine dair güzel bir örnek.

Parmak İzinize Güvenmeyin!

FZ

Yani teorik olarak güvenin tabii, iki kişinin aynı parmak izine sahip olması çok ama çok düşük olasılık ama konumuz şu ki Japon şifre uzmanı Tsutomu Matsumoto herhangi bir elektronik hobi dükkanında bulunabilen malzemeleri ve bilgisayarını kullanarak endüstride yaygın olarak kullanılan 11 parmak izi biyometrik güvenlik donanımını kandırmayı başarmış!

Bu vesile ile ve NEC'in geliştirdiği süperbilgisayarı da hatırlatarak "abi Japonlar yapmış" geyiğine son verilmesi, bunun bir geyik değil düpedüz gerçek olduğunun kabul edilmesi kampanyası başlatıyorum! :)

Macromedia Flash Player'da Buffer Overflow açığı

crematorium

Macromedia firmasının Flash yazılımının göstericisi olan Flash Player'da bir alan taşırma zaafiyetinin varlığı tespit edildi. Bu zaafiyet sayesinde bir flash animasyonu içeren masum görüntülü bir web sitesi aracılığı ile siteyi ziyaret eden kullanıcıların bilgisayar sistemlerinde istenen komutların işletilmesi mümkün olabiliyor.