Ruby on Rails 1.2 RC1 Unicode Desteği ile Çıktı

0
anonim
Ruby on Rails 1.2 RC1 çok istenen Unicode desteği de dahil olmak üzere yeni özellikleri ile çıktı.

Görüşler

0
centurion
Yeni sürümle (RC1) birlikte varsayılan kodlama da UTF-8 olmuş. Ruby'nin şu anki regular expression (düzenli ifadeler) motoru UTF-8'i destekliyor bu sayede Ruby programlarına Unicode desteği vermek güç bir işlem değildi. Sadece üzerinde anlaşılan standart bir sınıf veya yöntem yoktu ama bundan sonra Rails kullanıcıları için standart bir Unicode desteği mevcut. Ruby'nin gelecek sene çıkacak yeni sürümü tam Unicode desteği verecek ancak Rails kulanıcılarının beklemesine gerek kalmadı.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

EclipseCon 2006: En iyi Geliştirici Aracı Ödülü RadRails'in

anonim

Rails 1.0 ve Agile Web Development with Rails kitabının Jolt ödüllerini kazanmalarından sonra Rails ile ilgili bir başka araç daha birinci geldi.

Rails için Eclipse platformu üzerinde çalışan bir entegre geliştirme ortamı olan RadRails, Ruby on Rails sitesinde de kullanılması tavsiye edilen editörlerin arasında gösteriliyor.

Ruby Haber Turu

anonim

Sözü uzatmaya gerek yok sırada bekleyen çok haber var. Hemen bakalım, geçtiğimiz günlerde Ruby dünyasında neler olmuş.

* Pınar Yanardağ verdiği ilk seminerinin sunumlarını buraya koymuş. (Tabi ki Ruby semineri. Seminerlerinin devamını dileriz...)
* MySQL yükselen Ruby güneşine kayıtsız kalamamış ve resmi sitesinde Ruby Formunu açmış.
* 25000 satır Changelog'un incelenmesiyle ortaya çıkan Changes in Ruby 1.9 belgesi incelenmeye değer.
* O'Reilly Radar a göre geçtiğimiz 3 aylık sürede Python kitabı satışları %20 artarken Ruby kitap satışlarındaki artış 1552% olmuş.
* Hazır kitap bahsi açılmışken Ruby ile grafik arayüzlü programlar geliştirmek isteyenler için Rapid GUI Development with QtRuby kitabının 8.50$ lik pdf sürümü ekonomik ve önemli bir kaynak olarak Ruby'cileri bekliyor.

Ruby.NET Derleyicisi BETA Sürümü Çıktı

FZ

Gardens Point Ruby.NET derleyicisinin BETA sürümü çıkmış. Sitesinde yazılanlara göre derleyici şu anda bir Ruby kaynak kod dosyasını doğrulanabilir bir .NET 2.0 "assembly" dosyasına derleyebiliyor veya doğrudan söz konusu Ruby kaynak kodunu çalıştırabiliyor (derle, yükle, çalıştır). Ruby.NET derleyicisi Ruby 1.8.2 süiti ile gelen samples/test.rb içindeki 871 testi de düzgün olarak geçmiş durumda.

Pilli Network: RoR ile Koşuyor

postexitus

Türkiye'nin en eski ve en büyük bloglarından hafif.org ve bildirgec.org yanlarına 3ayak.org ve zamazing.org'u da alarak, Türkiye'nin ilk gelir paylaşımlı blog ağı olan pilli network'ü oluşturdular. Bunun fazlamesai.net ahalisini ilgilendiren tarafıysa tüm altyapının Ruby On Rails ile yazılmış olması.

Symbian OS için Ruby, Symbian Tarafından Yayımlandı

anonim

Symbian firması Symbian OS için kendi hazırladığı Ruby implementasyonunu yayımladı.
Bu uygulamanın ilginç tarafı Symbian'ın kendi inisiyatifi ile hazırlanmış olması. Ruby'nin yaygınlaştığının ve değerinin daha iyi anlaşılmakta olduğunun bir göstergesi olarak algılanabileceği gibi Ruby denince akla sadece Rails ve Web programlama gelmesinin yanlış olacağına dair de örnek teşkil ediyor.

Haber kaynağı: PINguAR