Saatinizi Kullanarak Makinanızı Boot Edin (USB Bootable Knoppix)

0
FZ
Yanlış okumadınız, kol saatinizi kullanarak makinanızı boot edin, Linux alemine dalın. Bakanlar sizin deli olduğunuzu düşünsün siz ise bunu fark edemeyecek kadar meşgul olun.

Bunun için ihtiyacınız olan öncelikli olarak USB´den boot edilebilen küçültülmüş bir Knoppix, bir adet USB hafıza çubuğu barındıran kol saati, bir adet de USB portuna takılı hafıza çubuğundan boot edebilme yeteneğine sahip anakartlı bir bilgisayar.

Editörün Notu: Radyolarda istek parça çalınması gibi bazen biz de burada istek üzerine haber yapıyor benzer tadı yakalıyoruz, okumakta olduğunuz haber, bugün Linux eğitimi 2. kur, 3. seansa katılmış olan ve bu haberi okuduğunda gözleri parlayacak olan arkadaşlardan birinin isteği üzerine yapılmıştır ;-)

Görüşler

0
mysterious
Knoppix çılgınlığı aldı başını gidiyo.. Linux'un harika çocuğu demek geliyor içimden. Bence herkez yanında bir adet knoppix bulundurmalı (tahminimce bulunduruyordur da) Nereye gitsem show time diyip knoppix i takıp çılgınlığı gösteriyorum millete şimdide usb den boot..
bir istekte ben yapayım > Bunu Usb memory drive dan boot edebilebileni varmı ? :P
0
FZ
USB Memory Drive derken neyi kast ediyorsun? Yani haberde yazılandan farklı bir şey mi?
0
mysterious
Kastettiğim şu 64,128,256,512... mb lık usb memory drive 'lardı. Yani buna knoppix'i yükledikten sonra usbden boot edip çekirdek çıtlamak..(Öyle saat herkezde ne gezer hem kim bilir kaç paradır...) Ben hemen deniyebileceğimiz bişii kastetmiştim.
0
FZ
USB hafıza çubuğunun (memory stick) saat kayışına entegre olması ya da tek başına olması bir şeyi değiştirmiyor ki :) Yani saat işin `geek´ kısmı yoksa yani yazdıklarımız tabii ki normal USB hafıza çubukları için de geçerli. Bu arada saatin fiyatı da çok yüksek değil yani 70 ile 150 milyon civarı arasında değişiyor hafıza kapasitesine göre ki yani bugün çıkıp kaliteli bir saati satın almak istesen zaten o kadar para verirsin.

Ancak tabii USB hafıza çubukları kendi başlarına çok daha ucuza geliyorlar. En son aldığım 128 MB´lık kaliteli bir USB hafıza çubuğu yaklaşık 53.000.000 TL idi.
0
LeChuck
Gerçekten okuyunca gözlerim parladı...içerikten çok konuyu unutmamınız ve vakit ayırmanız çok hoş bir davranış. Konuyla ilgili ben de bir kaç kaynak bulmuştum, ilgilenen arkadaşlar için;
http://www.ncsu.edu/resnet/runt/
http://spblinux.ch.vu/
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Python 2.4

tongucyumruk

18 aylık uzun bir bekleyişin ardından Python 2.4 çıktı. Yenilikler arasında özellikle dekoratörler, geliştirilmiş üreteç desteği ve long veri itipi ile integer veri tipinin birleştirilmesi göze çarpıyor. Özellikle MS Windows kullanıcılarını ilgilendiren bir diğer yenilik ise bu sürümden başlayarak Python'un MS Windows platformunda msi paketleri kullanılarak dağıtılacak olması. Yeni sürümdeki yeniliklerin bir özetini buradan okuyabilir, daha detaylı bilgiyi ise A. M. Kuchling'in dökümanından okuyabilirsiniz. Yeni sürümü indirmek içinse buraya

ht://Dig ile kendi arama motorunuzu oluşturun

Soulblighter

Bir çok Linux kullanıcısı, kendi sistemi üzerinde kolaylıkla bir web sunucusu çalıştırabilir. Sayfaları sunucuda barındırmak işin yarısıdır, onları bulmak ise diğer yarısı. İşin diğer yarısı ise ht://Dig yazılımının işi.

Sony PSP ve Lua Programlama

FZ

FM ortamında GP2X ve PSP tartışmaları alevlenmeye başlamışken PSP programlama ile ilgili gördüğüm bazı linkleri paylaşayım dedim. Common Lisp ortamlarından yakınen tanıdığımız Frank Buss geçen senek O'Reilly konferasında konu ile ilgili bir sunum yapmıştı Easy Game Console Hacking: An introduction to Lua Player on the PSP başlıklı.

Websis 1.0

anonim

Bir ay önce bir duyurusunu daha yaptığımız Websis Türkçe PHP/mySQl Portal Motoru o zamanlar sürüm adaylarında görünüyordu. Son sürüm adayına göre tam WYSIWYG editör desteği,ekstra güvenli yönetim alanı, ekstra dökümantasyon gibi özellikleri ile artık olgun bir yazılım. Cyrocom sitesinden Websis'e ulaşabilirsiniz.

Nokia: Python Kullanmak İçin Bir Sebep Daha

FZ

Cep telefonu üreticisi Nokia, S60 serisi cep telefonlarının artık Python ile programlanabileceğini duyurdu. Açık kodlu olarak geliştirilen bu proje ile cep telefonlarını programlamak çok daha kolay hale gelmiş durumda. Bir kıyaslama yapmak gerekirse Hello World in C++, Epoc style (for Symbian OS) koduna bakılabilir. Benzer işi yapan bir Python programı ise 4-5 satır uzunlukta. (C++ linki için Hakan Latifaoğlu'na teşekkürler.)