Sony PSP ve Lua Programlama

0
FZ
FM ortamında GP2X ve PSP tartışmaları alevlenmeye başlamışken PSP programlama ile ilgili gördüğüm bazı linkleri paylaşayım dedim. Common Lisp ortamlarından yakınen tanıdığımız Frank Buss geçen senek O'Reilly konferasında konu ile ilgili bir sunum yapmıştı Easy Game Console Hacking: An introduction to Lua Player on the PSP başlıklı.
Lua programlama dili ile Sony PSP üzerinde neler yapılabileceği ile ilgili PSP ve Lua programlama belgelerine yahut Lua Player Wiki sayfasına bakılabilir.

Görülen o ki Sony ne kadar uğraşırsa uğraşsın PSP de "hacker"ların elinden kurtulamıyor ve PSP üzerinde kolayca yazılım geliştirmek için açık kodlu sistemler geliştiriliyor.

İlgili Yazılar

Interbench: Linux Etkileşim Testi

Soulblighter

Daha önce bu haberde Linux çekirdeğindeki performans farklarından ve Intel işlemcilerin Linux çekirdeğinin performansına etkisini ölçen bir projeden bahsetmiştim.

Eğer siz de yeni bir çekirdeğe geçecekseniz veya sisteminizdeki donanımları güncelleyecekseniz ve oluşacak performans farkını merak ediyorsanız Interbench tam size göre...

Linux ve Internet Explorer

ersin2k

Linux'unuzda Internet Explorer çalıştırabilirsiniz nasıl mı?

Buradaki bağlantıdan sadece 2-3 komutla linux altında çalışan IE6 ve IE5.5 ve IE 5.0 a sahip oluyorsunuz. IE 7 de beta aşamasında.

Linux kullanan Web designer ve Web programcılarının diğer platformlarda uygulamalarının nasıl göründüğünü görmeleri açısından oldukça işe yarayacağını düşünüyorum.

EnderUNIX'den 11. yerli yazılım

honal

EnderUNIX VoIPong, bağlı olduğu ağda, bütün trafiği görebilen bir noktaya yerleştirildiğinde, o anda aktif olan bütün VoIP çağrılarını tespit edebilmekte ve G711 algoritması ile sıkıştırılmış olanları (örneğin Microsoft Netmeeting görüşmeleri) PC'lerin "de facto" ses dosyalama standardı WAVE dosya formatında (.wav) diske kaydedebilmektedir. Sonradan, bu görüşmeler standart bir ses ortam yürütücüsü (örneğin Linux play, Windows Media Player) ile açılıp dinlenebilmektedir.

İşitsel programlama notları

misafir

Bu yazıda işitsel(audio) programlama konusunda yaptığım küçük bir araştırmanın sonuçlarını paylaşmak istiyorum. Yazının sonuna kısa bir Perl betiği ekleyeceğim. Bunun için Perl ustalarından özür diliyorum. Çünkü henüz çok acemisi olduğum bir dil Perl.

HTML 5 Yenilikleri ve JavaScript ile Canvas elementini Kullanan Yılan Oyunu

kulker

HTML 5, Web 2.0 teknolojisinin bize sunduğu en büyük nimetlerden biri. Canvas,video ve audio gibi 3 önemli elementle daha gelişmiş web uygulamaları geliştirmek mümkün.

Ne vahimdir ki MSIE desteklemediği için kullanım oranının az olduğunu görüyoruz. Buna rağmen Firefox, Opera ve Google chrome HTML5 i desteklediği için bu güzelim teknolojiyi test edip kullanmaya başlamak fazla zaman kayıp etmemek lazım.